De show is ten einde

De show is ten einde

Het was een mooie show. Het weer was perfect, er was veel volk, ik denk dat men van een succes kan spreken.

We kunnen helaas niet zeggen dat het puur genieten was. De gebeurtenissen eisten hun tol. Nu ben ik niet de persoon om bij de pakken stil te zitten, en probeer de negatieve elementen om te draaien in positieve elementen.

Ik zal later op de dag terug komen met een nieuwsitem over het onheil van de BKS show, maar laat ons nu eerst de plezierige gebeurtenissen op een rijtje zetten.

Eerst en vooral ben ik zeer blij met de behaalde prijs van Adult Tategoi met de kohaku van Takigawa. Ik wist dat deze hoge ogen ging scoren, maar dat het mijn lievelingsprijs is, dat had ik echt niet verwacht.

De kohaku is slechts 63 cm, was in principe een slechte maat is in zijn klasse 6 omdat ze het moet opnemen tegen de grotere meisjes en jongens van 69 cm.

Het is nu al de vierde keer op rij dat ik de adult tategoi prijs in de wacht sleep, en mag ik dan de bevestiging ontvangen dat dit hetgeen is waar we het voor doen ? Ik ben met deze prijs blijer dan met iedere andere grotere prijs.

In Appeltern behaalde Interkoi deze prijs met de bijzonder mooie sanke met de naam Masami, die aangekocht werd als tosai, en die Adult Tategoi werd. Verleden jaar werd de tategoi prijs toegekend aan de zeer speciale Koromo van Taniguchi, zowel in Rijswijk als in Arcen, en dit jaar de, in mijn ogen, bijzonder fraaie kohaku van Takigawa, de onvolprezen kweker zoals ik hem altijd noem.

Dit is in principe waar wij het voor doen, dit is ook de boodschap die wij proberen uit te dragen. Goede koi in een gezond lichaam met veel toekomst en een optimale verzorging.

De eerste prijs in all varieties ging naar een koi, waar men mij steeds mee uitlachte, maar waar ik een bijzondere band mee had, van het moment dat ik hem heb gekocht, namelijk de beminnelijke Kojo van Takigawa San. Ja, je leest het goed, weer van Takigawa San, een in Europa minder bekende kweker, maar een kweker die ik telkens weer in het zonlicht probeer te plaatsen.

Deze koi behaalde dan ook de eerste prijs in zijn klasse, namelijk de klasse 8 (+80 cm) van de Kawari moyo mono klasse. Ik hoop dat ik het goed schrijf. Stilltetjes had ik nog gehoopt met deze een prijs te behalen als de most unique koi, maar dat werd ze niet.

Jos en Lizette zijn de eigenaars, en ze beseffen nog niet wat voor "een plezier" ze in huis hebben gehaald.

Een eerste prijs ging naar een showa van Sekiguchi. Ik heb deze voorlopig niet meer op de site staan, mede door het matige succes van deze selectie, maar zal hem later zeker nog wel eens tonen, als ik wat meer tijd heb om hem op te zoeken in mijn bestand.

Een eerste prijs ging naar een showa van Isa in zijn klasse 4. Een mooie showa die al een jaar bij mij rondzwemt, en waar nog nooit iemand naar gevraagd heeft.

Een tweede prijs ging naar de sanke van Sakai FF, helaas ook de sanke die het onheil niet heeft overleefd, en die eigendom was van Filip, en binnen enkele weken naar zijn nieuwe vijver zou overgezet worden. Ik kom hier later op terug.

Een tweede prijs ging naar de budo koromo van Tanako, eigendom van Peter. Dan had ik nog een 2de prijs, maar die info kan ik momenteel niet vinden. Door al de heisa heb ik niet alle informatie meegebracht, en het is trouwens ook niet zo belangrijk.

Martin heeft een bewogen weekend achter de rug. Hij herhaalde helaas niet het succes van verleden jaar op de show in Arcen. Geen eerste plaatsen ditmaal, maar toch wel een mooie tweede plaats met zijn lievelingskoi, de godan sanke van Momotaro, en een tweede plaats met Wolverine, de showa van Takigawa. Beiden in de klasse 7, en beide keren verloren tegen de koi van Philip Poppe, wat zeker geen oneer is, integendeel.

Ben ik tevreden over de uitslagen ?

Deels wel en deels niet. Ik had iets meer prijzen verwacht, maar dat heb je niet in de hand, en de concurrentie was hard. Ik begrijp de uitslagen niet altijd goed, maar stel me er niet te veel vragen niet meer over, het blijft een show... Er werden mooie koi ingezet, en de prijzen worden nu eenmaal verdeeld, zodat we volgend jaar braaf terugkomen.

De grote winnaar van de dag waren in mijn ogen toch wel Floor en Mireille van Floor's koishop met hun Supreme, Adult en Young champion, een dikke proficiat. Ze hebben trouwens een pracht van een nieuwe zaak ingericht in Oost Souburg, zeker een bezoekje waard. Ik zeg wel een bezoekje, want de koi mag je natuurlijk bij mij blijven kopen.....

Ook proficiat aan alle anderen die prijzen in de wacht hebben gesleept, het was een verdienstelijke show die niet makkelijk zal vergeten worden. Het debenchen ging vrij vlot, de medewerking van de staff is ten zeerste op prijs gesteld, evenals alle mogelijke hulp van de organisatoren. De koi zijn ondertussen zeer goed aangekomen en zwemmen ontspannen rond in Arendonk.

Nog een leuk item. Toen we aan het debenchen waren, werd een bowl plotseling volgetoverd met eitjes. Op de laatste foto zie je de showa van Guust die spontaan begon te paaien. Het was een gek gezicht, want dat hebben we nog nooit meegemaakt. Was de showa van Momotaro absoluut niet opgezet met kuit voor zijn vertrek. Op die enkele dagen was haar buikje aangegroeid en blijkbaar was ze rijp om te paaien. Toch merkwaardig...hier nog een filmpje van de showa met haar baby's.

Mijn bijzondere dank natuurlijk aan Matthijs en Polleke die me fantastisch geholpen hebben. Matthijs komt speciaal van Zwolle om me belangeloos te helpen ? Polleke komt, ondanks zijn handicap zoveel mogelijk helpen, als dit geen koikichi zijn...Dikke merci aan allebei.

977 unieke bezoekers waren op hun post

Meer afbeeldingen

De show is ten einde: afbeelding 1
De show is ten einde: afbeelding 2
De show is ten einde: afbeelding 3
De show is ten einde: afbeelding 4
De show is ten einde: afbeelding 5
De show is ten einde: afbeelding 6
De show is ten einde: afbeelding 7
De show is ten einde: afbeelding 8
De show is ten einde: afbeelding 9
De show is ten einde: afbeelding 10
De show is ten einde: afbeelding 11
De show is ten einde: afbeelding 12
De show is ten einde: afbeelding 13
De show is ten einde: afbeelding 14
De show is ten einde: afbeelding 15
De show is ten einde: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240