De showa van Huub

De showa van Huub

Ik was blij om deze showa terug te zien. Het was “een specialleke” en ik ben blij dat het een specialleke is gebleven.

Het is geen kunst om mooie goede vissen te kopen ! Wat zeg je nu, zul je je afvragen ? Wel heel eenvoudig, nogmaals het is geen kunst om goede en mooie vissen te kopen !

Iedereen kan toch zien wat een mooie en populaire koi is, dat is toch de kunst niet ! De kunst is om uit het grote aanbod die koi te selecteren die toch een bepaalde toekomst bieden en die kwalitatief toch in het oog springen, en dan liefst gekoppeld aan een aangenaam prijskaartje.

Bekijk even deze showa bij aankoop. Denk je nu dat ik niet weet dat het moeilijk is om een koi zoals deze te verkopen ? Ik ben niet achterlijk hoor !

Waarom koop ik dan deze showa aan. Het is een showa die voor een behoorlijk interessante prijs een bepaalde kwaliteit uitstraalt waardoor de intrensieke waarde vermeerdert door de jaren.Met andere woorden er zit toekomst in en er zijn altijd mensen die dit kunnen waarderen.

Ik ga echt niet in discussie over het patroon van deze showa. Ik heb tegenwoordig een bril nodig, maar ik zie echt wel dat dit patroon niet altijd gewaardeerd wordt door veel mensen. Wel is het een bijzonder speciaal patroon, en wat speciaal is, kan ook bepaalde mensen trickeren.

Ik nodig je uit om de koi nu te bekijken.. Patroontechnisch nog altijd speciaal, maar qua ontwikkeling toch heel positief. Laat ons horen wat Huub erover te zeggen heeft:

Hoi Luc,

Hier een update van de ueno showa, aangekocht / opgehaald bij jouw jan. 2015.Ze is door jouw aangekocht najaar 2014 als nisai.Ik heb ze gemeten op 58 cm in jan 2015.

Vandaag gemeten en gefilmd op 75 cm en nu 3,5 jaar oud. Ik moet er wel bij zeggen dat ze in een geringe bezetting zit met erg veel zuurstof, veel vers water, In de zomer verwarmd op continu 21-22 graden tussen medio mei en half oktober.

En niet te vergeten……………. een trommelfilter sinds begin dit jaar, naar mijn mening de beste investering in mijn vijver (ja, echt waar Ben….)

Ik weet nog dat ik ze bij je kocht en dacht nog “wat gaat dat toch worden.” Heb ik geluk gehad of toch een beetje kijk op koi, laten we het maar op het eerste houden en dus geluk gehad.

Ze is geweldig ontwikkeld met mooi witte huid en piano lak zwart, geweldige koptekening vind ik. Als ze het de komende goed blijft doen en nog wat body maakt, zal de 80 cm grens wellicht net te halen zijn.

Hier enkele foto’s en stuur nog een filmpje

Uit de commentaar te lezen blijkt Huub toch wel degelijk tevreden te zijn. Ik ben het niet met alles eens met wat hij schrijft, maar ik vind dat dit moet kunnen.

Waar ben ik het niet mee eens ? Wel als je op 3,5 jaar 75 cm meet en je ziet de koi, dan is wat jij zegt "80 net te halen," niet waar, maar makkelijk te overschrijden. Als je nog enkele jaren voort kan borduren en 2 cm per jaar gemiddeld als maatstaf neemt.... Denk dan maar eens 5 jaar verder, en dan ben ik in mijn ogen nog mild !

Ik ben één van de weinige dealers die het woord 80 cm bijna nooit in de mond neemt, want ik weet hoe moeilijk het is om 80 cm te halen. Ik zeg altijd 70-75 cm en alles wat erbij komt is meegenomen. Nu zeg ik jou dat 80 cm bij deze zeker geen probleem zou mogen zijn !

De ontwikkeling zoals ik ze kan zien Huub vind ik geweldig goed, en het lakzwarte sumi prikkelt mijn ogen en ik heb er echt plezier in om de hoofdtekening te zien en de intensitiet van het sumi.

De goed bedoelde kwinkslag naar Ben zal hij best kunnen pruimen, maar toch wil ik je bij een volgende ontmoeting hierover wel eens willen spreken, want ik wil hier absoluut geen discussie beginnen over trommelfilters !

Al met al een bijzonder fijn weerzien met deze Ueno showa, waarvan ik nog altijd vind dat ze op mij een bijzonder goede indruk geven.

Het feit dat ik de tosai van Ueno showa niet goed verkocht heb dit jaar, ondanks hun bijzonder hoge kwaliteit, doet me er echter toe besluiten om Ueno even op de lange baan te schuiven. Zonde, want ik draag de kweker bijzonder hoog in mijn hart.

Toen ik gisteren spontaan de deuren openden tussen 14.00 en 16.00 uur, kwamen er toch heel wat mensen een “klappeke doen”.

Het werd een verhit debat met een verhit kritikaster, maar ik had niet anders verwacht. Ik ga de discussie hier niet neerpennen, want dat zou wat te veel energie en papier vragen. Ik had gelukkig wel voldoende medestanders die ook aanwezig waren.

Ik ga me nu klaarmaken om naar Japan te vertrekken. Ik heb me voorgenomen om niet teveel aan te kopen, want ik vertrouw het volgend jaar niet. Ik ben het echter verplicht om meer informatie te geven over de koi die nog in Japan blijven. Het zijn er niet zoveel meer, maar de afspraken zijn gemaakt.

Verder zal ik proberen nieuwe horizonten te verkennen, en iets voorzichtiger te zijn….maar op voorhand plannen gaat niet, je moet je mee laten drijven met de stroom…

Meer afbeeldingen

De showa van Huub: afbeelding 1
De showa van Huub: afbeelding 2
De showa van Huub: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137