Update uit het verleden

Update uit het verleden

Eindelijk kreeg ik nog een update van koi die ik me nog herinner, maar waar ik toch even over moest nadenken om ze weer in mijn geest op te halen.

Om het verhaal even te schetsen... Joost heeft me gecontacteerd om tijdens mijn reis een dagje mee op stap te gaan naar een kweker. Hij was een reis aan het maken naar China en zou een dagje op doorreis af kunnen spreken in Japan.

Hij vroeg of ik er problemen mee had, omdat hij geen klant meer was van mij, ondanks het feit dat hij vroeger wel ooit koi van mij had gekocht. Plezierig is dat niet, maar natuurlijk heb ik er geen problemen mee, dus dat is ondertussen geregeld en als alles goed verloopt gaat Joost volgende week dinsdag mee naar de veiling van Momotaro.

Ik kreeg ondertussen van hem nog een update binnen van een aantal koi die ik toen als tosai ingekocht had, en daar ben ik zeer blij mee. Dit is de mail van Joost.

Beste Luc,

Zoals gisteren afgesproken zou ik je nog een foto / film sturen van de koi die ik destijds bij u gekocht heb. Om het beeld kompleet te maken heb ik ook nog een totaal overzicht meegestuurd. De foto’s zal ik zometeen per wetransfer aan u zenden.

Onderstaand de pagina’s op de website

kohaku 1104016

kohaku 1204014

De huidige lengte van de Torazo 1104016 is 64 cm.

De huidige lengte van de Hoshikin 1104014 is 62 cm,

Op deze pagina staat nog het verhaal dat ik in eerste instantie voor 1104016 had gekozen maar ivm het zwakke beni bij de kieuwplaat toch voor de 1104014 heb gekozen.

Aan het einde van dat seizoen heb ik toch ook nog 1104016 aangeschaft. Uiteindelijk denk ik toch dat 1104016 beter is ontwikkeld. Weliswaar is het Hi nog steeds zwak bij de kieuwplaat maar “druppeltje” heeft wat meer minpunten.

Onder andere een shimi plekje, zwak beni bij het staartstuk en, met name zichtbaar in de bowl, dat er een soort gaatjes in de huid op de kop zitten. Daarnaast was momenteel de conditie sowieso wat minder en was er veel slijmontwikkeling.

Al met al zeker niet teleurgesteld of ontevreden. Een mindere ontwikkeling hoort ook bij deze hobby. Persoonlijk vind ik het wel aardig om te zien dat de eerste keus uiteindelijk wat mij betreft toch ook de beste keus was.

met vriendelijke groet,

Joost

Het waren toen andere tijden en andere koi, maar als ik de filmpjes zo bekijk, dan ben ik er toch heel gelukkig mee. De minpuntjes moet je ze vergeven, het is niet anders, maar als ik de gewone uitstraling van de koi bekijk, dan zou ik toch zeker tevreden zijn, en vooral de 1104016 bekoort me bijzonder.

Ik heb uiteraard nog enkele filmpjes gevonden van de koi toen ze nog klein waren, en je kan zien dat de kleine minpuntjes die er nu waren, er nu ook nog zijn.

Wel vind ik de putjes in het hoofd ook vervelend, maar kan niet goed inschatten wat het kan zijn. Ik heb het ooit nog éénmaal gezien bij een prachtige showa, die hetzelfde probleempje had, maar ik weet niet wat van deze showa ondertussen geworden is.

Van Patrick van Zenkoi heb ik toevallig verleden week nog gehoord dat deze showa er bijzonder goed uitziet, maar door omstandigheden kan ik hier helaas geen uptodate filmpje van tonen.

hoshikin 11040014 – augustus 2011

hoshikin 11040014 – oktober 2011

Torazo 11040016 – mei 2011

Torazo 11040016 – maart 2012

Torazo 11040016 – april 2012

Meer afbeeldingen

Update uit het verleden: afbeelding 1
Update uit het verleden: afbeelding 2
Update uit het verleden: afbeelding 3
Update uit het verleden: afbeelding 4
Update uit het verleden: afbeelding 5
Update uit het verleden: afbeelding 6
Update uit het verleden: afbeelding 7
Update uit het verleden: afbeelding 8
Update uit het verleden: afbeelding 9
Update uit het verleden: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240