De spacecake van Rudy

De spacecake van Rudy

Speciaal voor ons gebakken, een verse cake van de Rudy...,

Misschien is het daarom dat we zoveel plezier gehad hebben, en intens genoten van onze vissen..hij was in ieder geval ontzettend lekker, en Rini heeft het zich laten welgevallen.

Wij hebben echter nadien van onze vissen genoten, en daar wil ik jullie even van mee laten genieten.

Ik moest en ik zou vandaag enkele koi bowlen, en omdat er enkele nieuwe klanten waren, was dit nu een goede gelegenheid. Hetgeen ik zag deed me plezier, en ik denk dat iedereen die aanwezig was hetzelfde gevoel had. Onze sanke die we van 15 cm naar ik denk nu toch 72-73 cm hebben begeleid heeft me een geweldige kick gegeven.

Toen ik in de bowl keek en zag dat ze tijdens de winter volgens mij toch nog 5 cm gegroeid was, deed me plezier, maar vooral het hoofd dat op dit moment in ontwikkelingsfase is. Daarmee bedoel ik dat ik een jumbo hoofd begin te zien, en dat deze sanke nu definitief zijn weg naar de 80 cm heeft ingeslagen. bekijk het filmpje

We hebben de ontwikkeling van deze sanke al dikwijls laten zien, en we zullen het jaarlijks blijven opvolgen, omdat er zoveel te leren is van deze sanke. Bekijk de scheiding van het eerste hi patroon naar het tweede hi patroon, bekijk het samenvoegen van de sumi patronen achteraan. Dit is een boeiende leerschool voor iedereen.

Daarnaast heb ik nog de opensales koi van Torazo en de Isa kohaku gebowld en op film vastgelegd. Hier zijn in mijn ogen geen woorden voor nodig. Over de 50 cm, blinken als een spiegeltje, het hi van een enorme intensiteit, en juist op kleurschema, met een huidkwaliteit waarvan je je handen en vingers kan aflikken. Het vervulde me met intens geluk, en ik kan iedereen een gouden raad geven: zeer goede koi van deze kwaliteit en in deze prijscategorie vind je zelden.

Als dit nog niet voldoende was hebben we uit de overgebleven tosai nog een aantal betere kohaku bekeken, en geëvalueerd. De getoonde kohaku in dit filmpje zal ik nog tot volgende week zaterdag aanbieden voor 395 euro, incl. verblijf tot maart/april. Daarna gaan deze helaas de hoogte in. Ik ben volgende week zaterdag voor de laatste keer open, en daarna sluit ik een weekje om even bij te tanken.

Het hoogtepunt van onze zaterdag was wel het bowlen van enkele gladiatoren die we een hele tijd niet meer terug zullen zien. Deze gaan naar onze STP vijver, ofwel Special Treatment Pond. Prent deze nu goed in je ogen en we zullen ze op het einde van het jaar misschien nog wel eens laten zien.

Geniet nog even van dit filmpje. Loupezuivere kohaku van Taniguchi, die we zullen verzorgen en in de watten leggen, dat het niet mooi meer is. Onthou deze 3 musketiers goed, want de metamorfose zal enorm zijn. Ik weet wat deze "special treatment" inhoud en geloof me op mijn woord, het is de moeite. En waar gaan ze naartoe ? wel hiernaartoe, naar dit kleine vijvertje. Is dat nu wel goed voor deze koi ? We zullen het jullie op tijd laten zien...

Is dat geen mooie service, laten zien wanneer de koi vertrekken, maar ook waar ze naartoe gaan. Mooier kan het tochniet of wel ?

Neen, het is nog niet alles, want we hebben er ditmaal flink ons best voor gedaan om evoluties te schetsen en zelf ook nog eens echt te genieten. Hier nog enkele filmpjes van beloftevolle taniguchi. Het sterkt ins in het gevoel, dat we de goede kweker in de armen hebben genomen, en dat de mensen die het vertrouwen in ons gesteld hebben, zeker niet teleurgesteld zullen zijn.

Kohaku 1102079

Kohaku 1102078. Dit is nog een zeer interessante vierstapper om op te volgen.

en nog enkele tosai van taniguchi

Voila, een hele boterham vandaag....

Meer afbeeldingen

De spacecake van Rudy: afbeelding 1
De spacecake van Rudy: afbeelding 2
De spacecake van Rudy: afbeelding 3
De spacecake van Rudy: afbeelding 4
De spacecake van Rudy: afbeelding 5
De spacecake van Rudy: afbeelding 6
De spacecake van Rudy: afbeelding 7
De spacecake van Rudy: afbeelding 8
De spacecake van Rudy: afbeelding 9
De spacecake van Rudy: afbeelding 10
De spacecake van Rudy: afbeelding 11
De spacecake van Rudy: afbeelding 12
De spacecake van Rudy: afbeelding 13
De spacecake van Rudy: afbeelding 14
De spacecake van Rudy: afbeelding 15
De spacecake van Rudy: afbeelding 16
De spacecake van Rudy: afbeelding 17
De spacecake van Rudy: afbeelding 18
De spacecake van Rudy: afbeelding 19
De spacecake van Rudy: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240