Wat doe je als je koi schrikkerig blijven ?

Wat doe je als je koi schrikkerig blijven ?

Soms heb je van die koi die altijd schrikkerig blijven als ze hun transport van Japan naar Europa hebben verteerd.

Waaraan dit ligt is soms moeilijk te zeggen, en duurt het lang vooraleer je er de normale gedragslijnen in krijgt. Wij lossen het tegenwoordig echter op een andere manier op.

Het lukt niet altijd, maar toch wel dikwijls, zo ook weer deze week. We zetten er namelijk karashigoi bij, en dat verandert het gedrag van de koi in de meeste gevallen.

Ze zijn nu 6 weken in de quarantaine, en koi verplaatsen doen we zo weinig mogelijk, maar als het een positief effect heeft, dan willen we dit zeker doen. Ook vinden we het persoonlijk niet slecht als alles zonder problemen verloopt, want hoe meer de koi in aanraking komen met andere vissen, dus ook andere bacteriën, dan vinden wij dit een positieve zaak. We geven ze wel speciale aandacht de komende dagen om erop te letten dat er niets misgaat.

We hebben dus de karashigoi van Takigawa gebowld en overgezet naar de meer schrikachtige koi. Binnen een uur zie je al verandering, wat je mooi kan zien op het einde van dit filmpje

Al onmiddellijk nemen de karashigoi het voortouw en slepen ze de andere koi met zich mee. Gedwee volgen ze de touwtrekkers, en het gedrag verandert bijna onmiddellijk. Een beetje eten in de vijver, en je kan zien dat het leed geleden is.

Het is niet de eerste keer dat we dit proberen. Dit wil niet zeggen dat we altijd succes hebben, maar toch dikwijls. Het zijn trouwens geweldige teddyberen, deze grote karashigoi, en ik hoop er in de zomer nog veel plezier van te hebben.

Ik zal vermoedelijk de grote vijver enkel bezetten met de grootste koi. Er komen er nog een tiental binnen in de loop van het voorjaar, en het zal een geweldig gezicht worden dit jaar. Laat ze maar komen, we zijn er klaar voor.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240