" /> " />
De T-15 collectie

De T-15 collectie

Ik heb 22 koi geselecteerd bij Taniguchi, waarvan 20 kohaku en 2 sanke en deze ga ik straks allemaal in het bestand zetten onder "veiling"

Het is geen veiling, maar het is een categorie die ik nog open heb, en voorlopig gebruik ik dit maar om deze koi te bekijken. Ze zullen ook automatisch onder de knop nieuwe koiaanwinsten kopen, maar dit is wat overzichtelijker.

Er is een tijdverschil van 8 uur. Om iedereen dezelfde mogelijkheden te bieden om een koi te kiezen zal ik de koi pas om 12 uur deze nacht online zetten. Het is dan 16.00 uur bij jullie thuis.

Ik zal tot minstens 1.00 uur deze nacht alles opvolgen zodat je de kohaku van je keuze kan bestellen. Ik denk dat dit het fairste is.

Je kan misschien eerst genieten van het overzichtsfilmpje van de T15-collectie en het filmpje van de

selectie van de 3 beste kohaku

Wat is de deal die ik gemaakt heb, en waaraan jullie je uiteraard ook moeten houden.

Deze koi worden verder bij Taniguchi gelaten tot in het voorjaar. (normaal is dat rond april). De koi zijn dan jumbo tussen de 28-35 cm. Taniguchi san heeft me ook beloofd dat eventuele overlijdens vervangen zullen worden.

Dit zijn richtlijnen en geen zekerheden, maar ervaring vertelt me dat dit voldoende juist is. Er zullen tegenvallers zijn, er zullen meervallers zijn. En vergeet mijn spreekwoord niet: Zekerheid kan je niet kopen

De koi die mannelijk gesext worden, in april moeten naar Arendonk komen, en mogen niet langer blijven. Bij de vrouwen heb je de keuze. Ofwel laat je ze naar huis komen, ofwel laat je ze nog een jaar in de mudpond tegen vergoeding. (=azukari)

Je hebt nu gezien wat de mogelijkheden zijn in het vorige nieuwsitem. Dit waren allen goede koi. Het zijn degelijke nisai geworden, die, als je ze nu zou moeten kopen, stukken duurder zullen zijn indien ze goed geëvolueerd zijn, en makkelijk over de 70 cm moeten kunnen gaan.

Hoe is de prijsopbouw.

De prijs bestaat uit 3 delen. De prijs voor de koi, de prijs voor het transport, en de prijs voor de koi die eventueel azukari worden volgend jaar. Waarom 3 delen ? Omdat het transport voor een kleine koi totaal anders is dan het transport van een nisai of een sansai.

Om geen moeilijkheden te ondervinden worden de kosten voor het transport een week of wat voor transport aan je doorgegeven.

Prijs van de koi: 295 euro

Prijs voor verblijf in de winter: 50 euro (tot ± april)

Indien de koi in het voorjaar getransporteerd moet worden, dan zal het shipment bestaan uit 1 box van 28-30 kg waarin ± 8 koi. Dat weet ik pas op het ogenblik van verscheping, maar je moet rekenen tussen 30-50 euro. (te betalen 14 dagen voor verscheping)

Prijs voor azukari: dit is gekoppeld aan de yen, en als ik dit nu bereken, komt dit op ± 150 euro voor het zomerseizoen. (van april 2016 tot eind 2016). (pas te betalen als de koi in april zijn gekeurd.)

Indien de koi als nisai moet getransporteerd worden, dan worden deze per 2 verscheept in een box van 25 kg, wat neerkomt op een prijs van ± 125 euro/ koi. . (te betalen 14 dagen voor verscheping)

Wat moet onmiddellijk betaalt worden dan ?

De prijs van de koi + het winterverblijf of de opgroei naar jumbo tosai, ofwel 345 euro. Het transport en eventuele mudpondkosten worden nadien afgerekend.

Tenslotte nog dit.

Taniguchi San heeft 3 koi aangeduid die hij de beste vind. Nummer 1-2 en 3 is vermeld op de foto. Voor deze koi wordt een extra gerekend.

Derde keuze kohaku 1511069: 25 euro extra

Tweede keuze kohaku 1511063: 50 euro extra

Eerste keuze kohaku 1511054: 75 euro extra

Als er iets niet duidelijk is, dan hoor ik het graag. Ik zet nu de koi online, maar het zal nog niet zichtbaar zijn. Dit zal pas deze nacht 12 uur gebeuren, tenzij ik in slaap ben gevallen...

Nog even extra vermelden

De ouderkoi zijn alle 3 uit de Sakai bloedlijnen, Waka - Taka en Nedchiko, respectievelijk allen tussen de 84 - 88 cm en nog vrij jong. De bloedlijn van de 2 sanke is ook uit de bloedlijn van sakai en een goede bekende, namelijk shining Rose bloedlijn die ik al dikwijls getoond heb.

Meer afbeeldingen

De T-15 collectie: afbeelding 1
De T-15 collectie: afbeelding 2
De T-15 collectie: afbeelding 3
De T-15 collectie: afbeelding 4
De T-15 collectie: afbeelding 5
De T-15 collectie: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240