Een tussendoortje voor de liefhebbers

Een tussendoortje voor de liefhebbers

Eén van de showa die ik gekocht heb als tosai in april van dit jaar en nog niet verkocht is, heb ik vandaag even uit de groeivijver gehaald.

Deze waren van de week in behandeling, en konden niet getoond worden. Nu hadden ze de vijver echter opgeklaard, zodat bowlen tot de mogelijkheden behoorde.

Showa SH V15 477

In mijn ogen een bijzonder leuke showa met alle kenmerken die nodig zijn om een prachtige jumbo van te maken. Ik ga deze proberen te verkopen per opbod, want ik denk dat ze het zeker waard is.

Ik heb ze in het echt gezien en ik weet hoe ze eruit ziet. Mijn beoordeling daar zul je het mee moeten doen. Ze was als tosai 37 cm, en nu kwam ze als 55 cm grote nisai naar boven. Een normale groei tegenwoordig bij Momotaro, maar dat kan bijna alleen maar bij Sakai FF en bij Momotaro, uitzonderingen daargelaten.

Het is een verfrissende verschijning. Een compacte body met een frame dat stevig genoeg is om nog veel vlees te kunnen dragen. Zowel backbone als staartstuk zijn meer dan gespierd te noemen om de koi een goede toekomst te bieden.

Over de huidkwaliteit moet ik je niets wijsmaken denk ik, dat ziet iedere leek. Het hi is van een meer dan goede kwaliteit, het sumi op het hoofd is een apparte klasse zoals we het allemaal graag hebben, met een schilderachtige menware in super sterk sumi. Het shiroji kan niet beter, want dat is zo wit als een engelenpoepeke...

Wenselijk zou het geweest zijn als het zware sashi op het 2de patroon wat minder nadrukkelijk aanwezig was, maar persoonlijk geef ik sashi zoals dit nog een kans om in te klaren. Ik kan de showa echter niet veranderen...ze is zoals ze is met haar goede en haar slechte punten.

Moest de showa nu zo goed zijn om op de plaats van het sashi een dikke atarashi sumi vlek te krijgen dan zou het hek helemaal van de dam zijn, maar dat zal ze ons niet gunnen. Toch geef ik deze showa een dikke 9 op 10, of 4,5 sterrekens.

Als tosai heeft deze te koop gestaan voor 3250 euro. Met de mudpond fee en de extra transportkosten die het met zich meebrengt zou deze showa naar de 4000 euro moeten gaan, want Momotaro heeft zijn naam nog niet laten veranderen in Sinterklaas.

Als ik je nu ook vertel dat deze koi pas in juli is geboren, dan weet je dat dit ook 2 tot 3 maanden jongere is dan de gewone nisai en mag je er eigenlijk 5 cm achterstand bijtellen die ze altijd in zal halen tijdens haar leven....

Ik wil deze showa nu aanbieden voor 3500 euro incl. gratis opvang in Arendonk voor quarantaine. Ik laat de showa tot in april in Japan, want ik heb nu al zeker genoeg koi om op te vangen. Wil je ze dan nog langer in Japan laten, dan is het een kwestie van toestemming vragen aan Daisuke, maar voor mij doet ie altijd nog wel iets...

Er komen in totaal, en ik zal het woord nu toch eens gebruiken...43 HQ koi naar Arendonk, en er blijven 20 koi in Japan.

Indien je interesse hebt om deze koi aan te kopen, en geloof me, ze is bijzonder goedkoop prijs/kwaliteit als maatstaf genomen, dan mag je een bod doen vanaf 3500 euro. Dit bod moet per mail gebeuren, en niet via facebook of ander medium, met vermelding van je bod en je gegevens, zodat ik weet met wie ik praat.

Ik zal het bod bekendmaken via de reacties, indien er geboden wordt, en als je dan nog wil overbieden, kan dit, maar met een minimum van telkens 100 euro. Bieden kan tot morgenmiddag, zaterdag 21 november 12.00 uur. Is ze dan niet verkocht, dan gaat ze naar haar gangbare prijs van 3950 euro.

Doe je best, ik doe de rest...

Meer afbeeldingen

Een tussendoortje voor de liefhebbers: afbeelding 1
Een tussendoortje voor de liefhebbers: afbeelding 2
Een tussendoortje voor de liefhebbers: afbeelding 3
Een tussendoortje voor de liefhebbers: afbeelding 4
Een tussendoortje voor de liefhebbers: afbeelding 5
Een tussendoortje voor de liefhebbers: afbeelding 6
Een tussendoortje voor de liefhebbers: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240