De Tategoi Kai

De Tategoi Kai

Ieder jaar organiseert Narita een opensales dag die hij de Tategoi Kai noemt. Dit jaar is er op 16 april weer eent Tategoi Kai gepland. Om je even de plaats van Narita te schetsen, zal ik het je proberen uit te leggen, zodat je het begrijpt.

Narita is in principe een dealer in Japan die een bevoorrechte positie heeft verworven. Doordat hij de kwekers de prijs betaald die de kweker graag heeft, en bovendien de kracht heeft verworven om ook die koi te verkopen, is zijn positie ongenaakbaar geworden.

Niet alleen heeft hij op deze manier zijn positie verworven, maar hij heeft ook een bijzonder zicht en gevoel voor koi, die hem in staat stelt een topkwaliteit samen te stellen en te verkopen.

Hij heeft een centrale positie bereikt in Japan, mag als 1ste inzage krijgen bij iedere kweker en in samenspraak met de kweker de beste tategoi aankopen. Het geeft Narita een enorme macht, die hij echter niet misbruikt.

Ik heb de laatste jaren stilaan wat zaken afgesloten met Narita, en er is een bepaald respect ontstaan, alhoewel mijn plaats achteraan is, omdat ik niet die koi kan verkopen die hij aanbied. De prijzen zijn gewoon te duur voor de Europese markt.

Wel is het mijn bedoeling om meer en meer te integreren en de kansen in te schatten die mogelijk zijn. Naast dat heeft Narita een ongelooflijke infrastructuur met een hoop personeel dat je alleen maar versteld kan staan van datgene wat hij vertegenwoordigt.

Narita is ook gekend om de koi in een perfecte conditie te brengen, en meerdere kwekers brengen hun koi naar zijn centrum om ze verder te begeleiden tot mogelijke Grand Champion.

Wat heeft dat nu te maken met de Tategoi Kai ?

De tategoi kai, wat vertaald kan worden als de Tategoi Cup is op 16 april in het teken van de kweker Matsue. Matsue is de naam van de stad en van het bedrijf dat gerund wordt door Takahiro Iitsuka als ik me niet vergis. Hij is vooral bekend door zijn kweek uit de Sensuke bloedlijn,

De Sensuke bloedlijn is ontstaan uit een vrouwelijke Kohaku waarvan de bloedlijn en kweker onbekend zijn en een mannelijke Kohaku van de kweker Tsunenichi. Deze mannelijke Kohaku was een afstammeling van de Tomoin Kohaku.

De Sensuke bloedlijn verspreidde zich vooral over het Westelijke deel van Japan en heeft daar een zeer grote invloed bij de kweek van Kohaku.De Iizuka Sensuke bloedlijn wordt op de Sakai Fish Farm van Hiroji Sakai in Hiroshima gebruikt voor de kweek van Kohaku, maar bijvoorbeeld ook bij Miyatora Niigata staat de Sensuke aan de basis voor de Kohaku-lijnen.

Voor meer info over de sensuke bloedlijn kan je terecht op koi-ontwikkeling.info die over het algemeen correcte en ook interessante informatie geeft, en waar ik ook af en toe te rade ga.

Narita heeft in totaal 35 nisai kohaku geselecteerd van Matsue die hij nu in de Tategoi kai aanbied. De bijgaande foto’s heb ik van hem persoonlijk gekregen, en de prijzen staan vermeld. Deze prijzen zijn door Narita bepaald en niet door ons !!! Bovendien bevind de koi zich nog in Japan, en moet de prijs nog bepaald worden incl. transport, quarantaine en de bijkomende kosten !

Ik kan zelf niet aanwezig zijn op de Tategoi kai, vermits ik die dag zelf aankom in Japan en ik dan te laat ben. Derhalve zal Olav, mijn agent en vertrouwenspersoon wel aanwezig zijn.

Olav is de zaakvoerder Koibito, en is iemand die een geweldig goed oog heeft voor koi, neem dat maar van mij aan. Hij helpt mij trouwens altijd bij moeilijke beslissingen, en ik vertrouw op zijn oordeel, alhoewel je het zakelijke niet uit het oog mag verliezen.

Nu zijn er 3 zaken belangrijk.

De koi moeten gecontroleerd worden of ze echt tategoi waardig zijn en of ze in goede gezondheid verkeren.

De prijzen van de koi zijn inclusief een verblijf van één seizoen extra in de mudpond. Hierdoor mag je verwachten dat de meeste koi tegen en/of over de 70 cm zullen zijn.

Ondanks het feit dat de koi in goede conditie zullen grootgebracht worden, wordt er geen garantie gegeven over het verblijf, indien er iets gebeurd, en ben je afhankelijk van de goodwill van de kweker.

Duidelijke taal zou ik zeggen !

Dan is er nog een klein probleem

Als je een koi wil, wil dit nog niet zeggen dat je hem hebt. Daarom moet je ook persoonlijk aanwezig zijn. Het is mogelijk dat meerdere personen eigenaar willen worden van de koi in kwestie.

Dan wordt het systeem van de Lucky Draw toegepast. Wat wil dit zeggen ? Als er bijvoorbeeld 3 of 4 personen zich kandidaat stellen om de koi te kopen, dan worden er koffielepeltjes getrokken. Eén van die koffielepeltjes heeft een rode bol, en de persoon die de rode bol trekt wordt de eigenaar van de koi.

Ik heb dit zelf ook al enkele keren meegemaakt, het is bijzonder spannend, maar soms ook vervelend, want je wil de koi en je hebt hem niet. Eén ding is zeker ! Als dealer zit je in een luxe positie…

De laatste hindernis

Ik wil wel geld verdienen als ik een echte tategoi aan je kan verkopen. Daarom heb ik een systeem ontworpen dat aanvaardbaar is, maar dat ik even niet hier ga uitleggen. Stuur me een mail met de koi die je verlangt en je krijgt van mijn een perfecte omschrijving van de kosten die je mag verwachten.

In normale omstandigheden moet mijn winstpercentage veel hoger zijn, omdat je anders niet kan overleven in het koigeweld, maar in dit geval geef ik jullie de kans om topkwalieit aan te kopen van een groot aantal kohaku tegen bijzonder interessante prijzen.

Belangrijk punt

Wil je een koi, dan is het verstandig om meerdere koi aan te duiden, want het is niet zeker dat je een koi kan bemachtigen. Lukt de eerste niet, dan lukt de 2de of de 3de koi.

Voor diegenen die een kans willen maken, stuur me een mail, en ik geef je een volledig overzicht van de werkelijke kostenberekening. Als er iets onduidelijk is, of als je vragen hebt, dan kan je me altijd contacteren.

Ik krijg helaas enkel een foto van de koi ter beschikking, maar je mag het volle vertrouwen hebben dat de koi van bijzonder goede kwaliteit zijn, en dat ze bovendien door ons gekeurd worden.

Meer afbeeldingen

De Tategoi Kai: afbeelding 1
De Tategoi Kai: afbeelding 2
De Tategoi Kai: afbeelding 3
De Tategoi Kai: afbeelding 4
De Tategoi Kai: afbeelding 5
De Tategoi Kai: afbeelding 6
De Tategoi Kai: afbeelding 7
De Tategoi Kai: afbeelding 8
De Tategoi Kai: afbeelding 9
De Tategoi Kai: afbeelding 10
De Tategoi Kai: afbeelding 11
De Tategoi Kai: afbeelding 12
De Tategoi Kai: afbeelding 13
De Tategoi Kai: afbeelding 14
De Tategoi Kai: afbeelding 15
De Tategoi Kai: afbeelding 16
De Tategoi Kai: afbeelding 17
De Tategoi Kai: afbeelding 18
De Tategoi Kai: afbeelding 19
De Tategoi Kai: afbeelding 20
De Tategoi Kai: afbeelding 21
De Tategoi Kai: afbeelding 22
De Tategoi Kai: afbeelding 23
De Tategoi Kai: afbeelding 24
De Tategoi Kai: afbeelding 25
De Tategoi Kai: afbeelding 26
De Tategoi Kai: afbeelding 27
De Tategoi Kai: afbeelding 28
De Tategoi Kai: afbeelding 29
De Tategoi Kai: afbeelding 30
De Tategoi Kai: afbeelding 31
De Tategoi Kai: afbeelding 32
De Tategoi Kai: afbeelding 33
De Tategoi Kai: afbeelding 34

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240