Mogen we wat arrogantie uitstralen

Mogen we wat arrogantie uitstralen

Volgens mij mag dat, zolang je maar me je 2 benen op de grond blijft. Er werden zelden zoveel goede koi aangekocht als vorig jaar op de laatste veiling van Momotaro.

Het resultaat laat zich dan ook zien. Allemaal op één uitzondering na werden dan ook verkocht. Ik vrees dat het me bijna nooit meer zal lukken om eenzelfde selectie aan te schaffen, maar we blijven ons best doen.

Het is trouwens nog altijd zo dat de klanten bepalen wat ik kan en niet kan, zoveel is zeker. Terloops maakte ik gisteren de opmerking over Wakana, waar ik in de toekomst geen naam van wou maken, maar een begrip. Ik vind de naam "Wakana" trouwens een geweldige naam. Weet je trouwens wat Wakana wil zeggen ?

Zal ik er 3 kg Probites Summer aan wagen ?

Al wie weet wat de betekenis is van "Wakana", kan dit via de reacties vermelden. Uiteraard niet de mensen die kennis hebben van deze naamgeving, dat zou niet fair zijn. Wie eerst de juiste vertaling doorgeeft heeft recht op 3 kg Probites Summer. Morgen zal ik de winnaar vermelden.

Door de koi de benaming Wakana II te geven, wil dit zeggen dat wij er een toekomstige grootheid in zien, die mits de goede begeleiding en ook met wat geluk, tot grote hoogten kan gebracht worden.

Wat komt er na Wakana II, Wakana III natuurlijk, en deze werd zondagmorgen opgehaald. Ik ga eerst het filmpje laten zien, zodat je de koi goed kan inschatten, en zeg nu zelf…

Deze sanke van Momotaro, nu 59 cm, heeft alles in huis om iedereen te verbazen. De vijver waar ze naartoe gaat is niet overdreven groot, maar ook niet klein. Ik weet echter dat de koi meer daar dan goed ontwikkelen en ook onder begeleiding staan.

Er zwemt nog een mannelijke maruten kohaku van minstens 7-8 jaar die indertijd aangekocht werd en die ik verleden jaar nog gezien heb. Deze is onwezenlijk super en volgens de laatste berichten vertelde Theo me dat deze 85 cm is, wat volgens mij lichtjes overdreven is, maar zeg nooit nee…

De laatste keer dat ik deze maruten heb gezien was in juni 2014, en ze was toen 70 cm. En ja, ik heb nog een filmpje bij haar aankoop in 2010. Mooi toch om dit allemaal op te kunnen volgen.

Wat ik heel frappant vond was het feit dat ik via Facebook dit bericht aankreeg van een trouw iemand, namelijk Niels die me dit bericht stuurde over de sanke: Toen ik dit filmpje gisteren op m'n 55 inch 4k tv zag ....Het eerste wat in me opkwam ... Grandchampion ! Waar tovert die man ze toch allemaal vandaan

Wa moet ik er dan verder nog aan toevoegen, alhoewel ik niet goed begrijp wat Niels bedoelt met "die man".....Uiteraard heb ik nog het filmpje van de sanke toen ik ze verleden jaar aankocht

Theo, doe je best…geef ze nog 6-8 jaar de nodige en goede begeleiding en haal er het maximum uit wat er inzit. Wakana III is een waardige naam, maar ze moet het zeker nog bewijzen, en dat is andere koek ! Bloed- en bloedmooi is deze sanke…

Op de foto die ik gekozen heb, lijkt het Tjaard wel die zijn Tategoi aan het uitzoeken is.

Morgen kom ik met een zeer speciaal nieuwsitem, een nouveauté mag je het noemen. Iets wat ik normaal niet zou doen, maar dit brengt mogelijkheden naar boven die anders bijna niet haalbaar zijn. Ik moet er nog wat over nadenken hoe ik het verkoop, maar hou dus de website morgen in de gaten !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240