De tosai van H

De tosai van H

Gisteren kreeg ik een update aan van 2 koi die ik aangekocht had op de veiling van april dit jaar.

Het waren niet de minste, want ik verwachtte veel van deze koi, vooral de showa ligt me na aan het hart. Het bijgevoegde schrijven luidde als volgt:

‘Dag Luc, zoals beloofd zou ik je te zijner tijd een update geven ten aanzien van de showa en sanke van Momotaro.

Ze zwemmen hier prima rond en doen het prima, qua bouw zie ik duidelijke verbetering, lengte valt wat tegen. helaas ook wat kuren moeten toe dienen dus dat komt ook niet ten goede.

Wat betreft lengte zitten ze nu rond de 47cm en blijven nog steeds eten onder de overkapping. De codes kan ik zo opzoeken maar misschien heb jij ze nog. Voor komende zondag helaas door familieverplichtingen afwezig maar wens je een hele mooie dag toe ! Groeten

Wat ik zo zie in de bowl voldoet nog altijd aan de verwachtingen. Het probleem grootte is en blijft een niet te onderschatten probleem.

Er zijn bepaalde voorwaarden nodig om de maximum groei uit een koi te halen. Nu is 47-48 een gewone groei die ik in onze omstandigheden overal terugvind, zelfs in de tosai die nog hier verblijven.

Als dezelfde tosai in de mudpond zouden gebleven zijn, dan denk ik dat we praten over een verschil van ± 10 cm. Er zijn maar weinige koiliefhebbers die dezelfde evolutie kunnen waarmaken.

Wil je dezelde groeicapaciteit zien als wat in Japan gebeurd, dan zul je dezelfde omstandigheden moeten kunnen toepassen en dat is warmte, voeding, plaats en ruimte.

Uitgezonderd enkelen zijn er niet veel die deze omstandigheden kunnen bieden. Mogelijk zal de koi in onze gewone omstandigheden enkele jaren langer nodig hebben om hetzelfde te bewijzen, maar is dit wel slechter ?

Ik zie dat de showa 41 cm was bij aankoop en de sanke 40 cm bij aankoop. De groei is dan ook aan de magere kant, maar ik vind dat ze er wel goed en gezond uitzien, en dat vind in eerste instantie veel belangrijker.

Er is mij weinig bekend van de omstandigheden waarin de koi zwemmen, maar ik zal zeker uitkijken naar een update van volgend jaar, en wie weet…de kwaliteit is zeker aanwezig….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240