Interessant of niet interessant

Interessant of niet interessant

Enige tijd geleden werd ik gecontacteerd door één van mijn klanten, in verband met een eigen kweek.

Normaal heb ik daar niet zoveel interesse in, maar de beelden geven een goed gevoel en leveren zo te zien een mooie selectie op. Bovendien is er gekweekt met één van de koi van Interkoi en dat maakt het toch een beetje bijzonder.

Het vrouwtje in het paaifilmpje betreft een Sakai van Shining Rose. Het oudste mannetje (van 2006) betreft ook een Sakai. Hij is afkomstig van een oude bloedlijn, maar ik heb geen exacte details. Zijn hi is van enorme kwaliteit.

Het jongste mannetje is er één van Taniguchi met nummer 1102066. Deze heb ik bij u gekocht in 2011. Op het moment heb ik 170 tosai binnen zitten voor de groei, waarvan ik u ook beelden gestuurd had. Hiervan hoop ik een 50-tal goede over te houden.

Filmpje van de kweek_01

Filmpje van de kweek_02

Vermits het hier een ouderdier betreft langs mannelijke zijde van Taniguchi, die eveneens kweekt met Sakai bloedlijnen is dit een fraai experiment om op te volgen. Betreffende de oudere bloedlijnen van Sakai FF, heb ik er een foto bijgedaan van de oudste bloedlijnen, en dan spreek ik over de Donguri bloedlijn, met bekende koi uit het verleden zoals Benibana, Tomahawk, Napoleon, Stealth...allen klinkende namen uit de oudheid....

Wat is nu de bedoeling ? De bedoeling is om uit deze selectie dus ± 50 goede tosai over te houden die dan in de verkoop gezet worden door Interkoi.

Er zijn nog geen definitieve plannen en die moeten nog besproken worden, maar ik zou voorstellen dat ik in het voorjaar van iedere geselecteerde koi een foto en een filmpje maak met vermelding van de grootte.

Op een vooraf bepaalde dag, zouden deze bij Interkoi moeten tentoongesteld worden, en misschien een veiling of een verkoop eraan gekoppeld. Nogmaals, er zijn nog geen verdere besprekingen gehouden, maar als er interesse is, dan wil ik zeker even rond de tafel gaan zitten om dit verder te bespreken.

De Taniguchi kohaku, één van de vaders werd aangekocht in 2011 zoals vermeld, en ik zou ik niet zijn als ik daar geen filmpje van zou kunnen vinden.Dit is de papa als tosai in 2011.

Dit is de papa na een seizoen mudpond Sakai x Taniguchi geeft altijd interessante offspring, en zelf ben ik een groot voorstander van de koi van Taniguchi.

Over het algemeen zijn de patronen van de koi gecombineerd met een zeer goede huidkwaliteit meer dan goed te noemen.

Het zou een mooi experiment kunnen zijn, maar ik zal snel genoeg voelen of hier interesse voor is. Als het eventueel zou doorgaan zou ik het de JL collectie willen noemen.

Meer afbeeldingen

Interessant of niet interessant: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240