De twijfel slaat toe

De twijfel slaat toe

Als men een koi wil kopen en geen beslissing neemt, dan slaat de twijfel toe, en dat vind ik vervelend. Ik ben nu éénmaal een beslissingstype, en als ik een koi graag wil, dan koop ik hem, zo simpel is het.

Mijn klanten weten dat ze met mij alle kanten uit kunnen, zolang het maar de goede kant is...

Het was trouwens ook flink koud zondagmorgen, maar dat schrikte de meesten niet af om toch even naar koi te komen kijken. Het eerste slachtoffer was de veelbesproken sanke van Momotaro.

Hij is zoals hij is, je kan hem toch niet veranderen, meer valt er eigenlijk niet over te zeggen. Je kan hem appreciëren of je kan hem de grond inboren...

Er valt weinig af te dingen over de kwaliteit van de koi met een heerlijke stevige sigaarvormige body, stevige kop en staartstuk, om maar niet te spreken over het shiroji dat voor een man bijzonder goed is.

Hij is geboren met spikkels en dat kan ik niet veranderen. Is hij daarom lelijk ? Persoonlijk vind ik van niet, want anders had ik hem niet gekocht. En niet te vergeten een sterk en gemoedelijk karakter, dat mag je ook niet verwaarlozen.

De beslissing is nog niet genomen, maar ik weet dat hij een goede thuis zou vinden in de vijver van de potentiële klant. Afwachten is de boodschap.

Er staan echter nog andere genomineerden in de wachtrij, en gisteren was het vooral de beurt aan de maruten showa. Goede sterke en stevige nisai, die iedere vijver zullen sieren daar ben ik niet bang voor.

De bredere heb ik 58 cm gemeten, wat toch een toename is van 2 cm zonder er echt moeite voor gedaan te hebben. De smallere heb ik 57 cm gemeten, wat ook een toename van 2 cm is.

Ik heb de koi dit jaar niet extra verwarmd, wat ik andere jaren wel doe. Normaal zet ik de verwarming op 22° in de winter, maar verwarming is moordend momenteel, dus heb ik de vijvers op een constante temperatuur laten staan na de quarantaine periode op 16°, en de koi zwemmen allen heel goed rond.

Ook hier is nog geen beslissing gekomen, dus hier is ook nog onzekerheid over de lotsbestemming van deze 2 showa. We zullen dan maar duimen want ik heb de centjes nodig voor mijn nieuwe aankopen in Japan…

De sanke die wel weet waar hij naartoe gaat is deze sanke. Een modern ogende sanke met niet teveel sumi, stappenpatroon, compleet tegenovergesteld aan de sanke die ik als eerste liet zien. Met zijn 61 cm een serieuze klepper want deze is ook nog maar 19 maanden. Zeggen jullie maar welke je zou kiezen !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137