Onverwacht maar des te plezieriger

Onverwacht maar des te plezieriger

Altijd spannend als je de eerste zaterdag weer open bent nadat je een paar weken uit roulatie bent geweest.

Ik verwachtte wel enkele mensen, maar ik verwachtte niet om al op de eerste werkdag een koi te verkopen.

Dat was buiten Koen gerekend, want hij had zijn zinnen volgens mij al een hele tijd op een tancho gezet. Nu is het zo dat deze tancho zich in de verwarmde buitenvijver bevind, zodat het bowlen geen problemen geeft.

Ik weet niet of je bij bij deze tancho veel vraagtekens moet zetten, want veel kan ik er niet van afkeuren.

Het is uiteraard een Momotaro tancho, en ik herinner me nog heel goed toen ik hem aankocht. Het was mijn oktober reis verleden jaar, en ik kon niets gevonden krijgen dat naar mijn zin was. Totdat Kiki (eigenaar Samoerai koifarm) mij juist voor was toen hij uit een vijver enkele nisai aan het selecteren was.

Ik wist automatisch dat dit de betere vissen uit de vijver waren, en binnensmonds vloekte ik al dat ik te laat was. 5 stuks had ie al in de blauwe bowl zitten, en nadat ik een inspectie gemaakt had van de overblijvende koi in de vijver, wist ik al dat er voor mij niets meer over was.

Dat moest ik even anders aan boord leggen. Ik begon al dadelijk een charme offensief in te zetten tegenover Kiki. Ondanks het feit dat ik verwachtte hem niet te kunnen overtuigen om deze koi aan mij over te laten, bleek mijn strategie toch te werken, waar ik hem nog altijd dankbaar voor ben.

Het heeft me wel enkele centjes meer gekost, want "goed" wil nog niet zeggen "zot", maar ik had ze toch te pakken. Een bijzonder mooie tancho sanke van 62 cm, de tancho hier omschreven van 58 cm, een ginrin kohaku, en nog 2 kohaku.

Nu wil ik best naar criticasters luisteren, maar als deze tancho niet voldoet aan de meeste wensen, dan is er geen hoop meer voor hen, want dan zullen ze nooit iets te pakken krijgen.

Body, rode vlek, uitstraling, noem maar op, wat wil je nog meer ? Ik denk dat je hier toch wel eens heel blij mee zou kunnen worden in de toekomst, en bovendien zal deze 19 maanden jonge tancho nog wel eens kunnen verrassen qua lengtegroei. Goede keuze Koen, en ik hoop dat je er nog veel jaren plezier van zult hebben.

Na wat gezellig gebabbel, kwamen de andere mannen aan de beurt. Die hebben we wel binnen gefilmd, en dat zie je ook aan de kwaliteit van de film en de weerschijn in het water natuurlijk.

Bekijk het filmpje want dit zijn de koi waar ik in de loop van dit jaar mee ga experimenteren. Als je je nu afvraagt wat ik bedoel met experimenteren, dan kan ik niets anders zeggen dat ik ze dit jaar een speciale behandeling zal geven in mijn verwarmde buitenvijver.

Ik heb een bijzonder sterk vertrouwen in deze supermannen. Als ze doen wat ik hoop dat ze zullen doen, dan verwacht ik een koi die zowel groot als breed en stevig kan worden. Ik ben me bijzonder goed bewust van het feit dat ze moeilijk te verkopen zullen zijn.

Het woord man in de koiwereld is taboe, en ik wil bewijzen hoe fout men is. Er is momenteel een ommekeer gaande in de koiwereld die men toch stilaan serieus moet gaan nemen.

Vooral Momotaro neemt hier het voortouw. Men is volop bezig de mannen zo waardevol als de vrouwen te maken, en dit heeft natuurlijk te maken met de bouw en de grootte van de koi. Hier zou men de stelling: "no big koi, no big live" kunnen hanteren in plaats van "no koi, no live".

Maar laat ons bescheiden blijven, en de woorden proberen om te zetten in daden.

Tenslotte hebben we nog een koi gebowld die gelukkig door de mazen van het net is gekropen. Niemand, maar dan ook niemand heeft de kwaltiteit bemerkt van deze Sakai Sanke. Ik heb deze telkens doodgezwegen, want eigenlijk wou ik haar niet verkopen.

Foutjes ? Natuurlijk heeft ze foutjes...het zou maar erg zijn als ik een koi te pakken zou krijgen die geen foutjes heeft voor deze prijs...denk je nu echt dat de Japanners achterlijk zijn...en bovendien, heb je iedere GC al eens goed bekeken....

Het was mijn allereerte keuze bij Sakai tijdens de opendeurdagen, en ik word iedere dag blijer en blijer als ik ze zie. Ik garandeer deze een gouden toekomst.

Ik zie de koi iedere dag beter en beter worden. Ze is bijlange na noch niet klaar om mee te dingen op een show, maar wacht nog enkele jaren en we zullen dan nog eens verder praten.

Een shiroji om van te snoepen, een hi dat enkel maar kan verbeteren en sterk genoeg is, en het sumi dat er zeker opkomt, inclusief de kata sumi vlek, zal de sanke volledig afmaken. Als ze dan nog eens 15-20 cm wil groeien, dan zal ik ze wel eens meenemen naar een show.

Dan heb ik geen afgewerkte winnaar gekocht, maar een winnaar gemaakt….en dat behoort nog steeds tot mijn dromen….geen GC kopen, maar een GC maken…

Geef je wensen door

Wij gaan deze reis op zoek naar hoogwaardige tosai. Of dit zal lukken kan ik op dit ogenblik niet zeggen, maar we gaan ons best doen. Er zijn al een groot aantal opdrachten binnengekomen en we gaan echt ons best doen om deze wensen te vervullen.

Wie echter nog op zoek is naar een bepaalde koi voor een bepaald budget, dan mag je ons nog altijd contacteren. We zullen ook op zoek gaan naar koi uit de lagere prijsklasse, maar dat zal afhangen van datgene wat er op dat moment aangeboden wordt.

Laat je niet van de wijs brengen door mensen die zeggen dat je in het begin van het jaar naar Japan moet gaan voor de beste vissen….lariekoek….

Er worden telkens nieuwe mudponds leeg gemaakt, en iedere mudpond heeft zijn betere en mindere koi. Fabeltjes zijn er dan ook om niet geloofd te worden, laat het door mij gezegd zijn, en ik begin stilaan aan mijn 35ste Japanreis…

Zo, ik heb je weer een flinke boterham gegeven om te lezen…

Meer afbeeldingen

Onverwacht maar des te plezieriger: afbeelding 1
Onverwacht maar des te plezieriger: afbeelding 2
Onverwacht maar des te plezieriger: afbeelding 3
Onverwacht maar des te plezieriger: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240