De uitdaging van O

De uitdaging van O

Als je Orlando zegt, dan denk je onmiddellijk aan het pretpark van Walt Disney in Orlando of aan Orlando Bloom…maar we hebben ook hier een Orlando, weliswaar een weinig voorkomende naam, maar toch een zekere persoonlijkheid.

Hij is ook bekend van zijn megaproject, de vijver van O dat ondertussen in een eindfase is gekomen en nu moet gevuld worden met koi die het moeten maken. Orlando is een bezige bij, want naast zijn job, het laten opgroeien van koi, het mee helpen bij de shows gaat hij ook regelmatig naar Japan om klanten rond te rijden in Niigata samen met Mischa.

Er is reeds geruime tijd een goed contact, alhoewel de eerste kennismaking niet van een leien dakje liep. Wat er toen precies aan de hand was herinner ik me niet meer, maar het ging eventjes hard tegen hard, of de eerste kennismaking ging niet over rozen. Ik dacht dat het iets te maken had met een kohaku van Taniguchi.

Maar ondertussen is de strijdbijl begraven en onderling respect zorgt nu voor de juiste balans. Tja, ik ben ook niet altijd de eenvoudigste, maar gewoonlijk wel recht voor de raap, wat niet altijd in dankbaarheid wordt afgenomen.

Of ik altijd gelijk heb is een andere zaak, maar als je me kan overtuigen dat ik geen gelijk heb, dan zal ik het ook grif toegeven. En geloof me, de ouderdom maakt een mens zachter.

In ieder geval is het zo dat Orlando overstag is gegaan voor een kohaku met een enorme potentie voor de toekomst. In onze ogen een koi die zo gebouwd is dat ze de grens van 85-90 cm zou kunnen aanstippen, en dat is een grote uitdaging.

Wij  noemen dat met de billen bloot, want een uitdaging zoals deze aangaan is geen senecure, dat weten wij maar al te goed. Nu is het natuurlijk plezierig als je weet over welke koi het gaat, en dat ga ik nu  op een rijtjes zetten.

Op 8 oktober 2018 kocht ik deze kohaku aan tijdens de veiling van Momotaro. Ze viel me onmiddellijk op door haar aangenaam patroon, maar vooral door haar impossante bouw.

Op 29 oktober kwam ze binnen en trok al meteen de aandacht.

Op 28 november nog even gepresenteerd door mij.

Op 28 december nog even besproken door Ben.

En tenslotte op speciaal verzoek van Orlando nog even gemeten nadat hij ze had aangekocht. Ik denk dat er bij deze uitleg geen mooie woorden meer nodig zijn om de mogelijke toekomst van deze kohaku te schetsen...dit mag je tategoi noemen. En het woord tategoi dat hier dichterlijk misbruikt wordt is niet meer dan letterlijk vertaald:  "het houden van een koi." Zo romantisch is dit nu ook weer niet

Het zijn koi die we graag blijven opvolgen, want een koi kopen is één ding, een koi laten evolueren is een andere zaak. Het feit dat de kohaku al een uitzonderlijke lengte heeft van 63 cm op haar leeftijd en met deze kwaliteit is al uniek te noemen.

Een koi zoals dit moet je in je handen nemen zodat je het verschil in gewicht kunt voelen. Het geeft een onwezenlijk gevoel dat kan ik je wel verklappen. Je hebt vlees in je handen en dat voel je onmiddellijk. 

We zullen ze zeker blijven opvolgen om van haar evolutie te kunnen genieten. Dit zal zich moeten doorzetten met de  nodige rust en de juiste begeleiding, en dan ga je met je billen bloot. Maar beter met je billen bloot dan te verdwijnen in de anonimiteit.

SPECIALE MEDEDELING

Het aanbod van gisteren wat betreft de ongeveer 15 koi die aangeboden worden het volgende: ik stop het mogelijke opbodsysteem deze avond tussen 19.00 en  20.00 uur. Het juiste tijdstip geef ik niet door om speculanten niet de laatste kans te geven.

Op het moment dat ik beslis de aanbieding stop te zetten zal ik dit vermelden in de reacties. Op dit ogenblik is Eric de persoon die eigenaar kan worden van deze koi. Ik zal de winnaar onmiddellijk in contact brengen met de eigenaar van de koi, regio Rotterdam, en kunnen zij het onder elkaar verder afwerken.

EXTRA

Wil je nog een grote bowl bestellen ? Vergeet me dan niet te contacteren. Ik geef mijn bestelling volgende week maandag definitief door.

 

Meer afbeeldingen

De uitdaging van O: afbeelding 1
De uitdaging van O: afbeelding 2
De uitdaging van O: afbeelding 3
De uitdaging van O: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

8 reacties

Johan D

Top visje , succes


Henry

Waanzinnige Kohaku, veel plezier en geluk er mee.


rudy

prachtige kohaku,laat ze maar lekker groeien en succes ermee👍


Wim DW

proficiat orlando met de aankoop van de kohaku - heel mooie koi


Orlando

Dankje, nu zal ik het inderdaad waar moeten gaan maken. Ik ga er in ieder geval wel mijn stinkende best voor doen! :)


William William

Kohaku in de serie van de dreamkoi, super in orde, proficiat aan de eigenaar !


interkoi

Het aanbod van van gisteren voor de 15 koi is ondertussen verhoogd naar 1000 euro.


Johan

Gefeliciteerd Orlando met de Kohaku. Geniet van haar groei en ontwikkeling komende jaren.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240