De uitdaging

De uitdaging

Vandaag wil ik een klein woordje kwijt over het ontwikkelen van koi.

Een koi kopen is één ding, een koi goed laten ontwikkelen is een ander ding. Het is in ieder geval geen kwestie van een koi eventjes in een vijver zetten, en deze zijn ding laten doen, neen er is meer voor nodig.

Om dit in de doeken uit te leggen,dat ga ik even niet meer doen. We proberen het in ieder geval telkens en telkens weer te benadrukken, en als men bij interkoi komt, dan zal je zeker goed ingelicht worden, van hoe wij denken dat het moet. Niet dat we de wijsheid in pacht hebben, maar we kunnen wel aantonen dat wat we zeggen, ook resultaten heeft.

De meeste koi die je ziet gaan achteruit als ze éénmaal in het land zijn. Ze missen de omstandigheden die in Japan geboden worden, en je ziet de koi jaar na jaar achteruit gaan. De koi zijn dikwijls ook op hun top om ingezet te worden op de wedstrijden, zodat een achteruitgang niet te vermijden is.

Deze week hebben we een nieuwe uitdaging aangegaan, omdat we een koi aangeschaft hebben die ook een echte uitdaging is. Een sanke van Sakai SFF, de moeder Shining Rose, net 3 jaar geworden en 72 cm. Het is de laatste keer dat ik er publiciteit van maak, want ze is nu verdwenen in de vijver van Ben om een "special treatment" te krijgen. Bijna alles aan deze koi zit goed, de genen, het fukurin, het sumi dat nog verder ontwikkelt moet worden, en wat ook de challenge moet worden, de huidkwaliteit, het is een plaatje van een sanke.

Onze doelstelling is, om deze op te laten groeien naar 82-85 cm, maar vooral om het sumi erdoor te laten komen, daar waar het nodig is. Ik heb hier een overzicht gemaakt van de voorgaande koi die door Ben zijn grootgebracht, en die een goede indicatie geven, van wat de mogelijkheden zijn. Er zitten op dit ogenblik nog "4 projecten" in zijn vijver.

Zoals je op het filmpje kan zien, is de vijver van Ben slecht 15 kuub, en vrij "basic". Geen ingewikkelde toestanden van filtering, geen High Tech vijvertoestanden, neen, een eenvoudig vijvertje waar een 7-tal koi in rondzwemmen, maar die wel iedere dag met liefde en kennis verzorgd worden.

In de vijver bevinden zich op dit ogenblik nog een heel moeilijke sanke, met de naam Hope, een naam die ook duid op de verwachtingen. Dan "Gloriana", een showa van Dainishi, een sanke van Yamatoya, met de naam "Joop", en dan nu deze sanke zonder naam.. Wie trouwens een goede naam kan vinden voor deze sanke... zet het maar even in de reacties.

Deze 4 koi zullen oktober - november opnieuw getoond worden.

Ook niet vergeten dat er nog enkele goede koi op andere plaatsen zitten, die in de loop van de volgende jaren misschien hun opwachting op een show maken. Denk maar aan deze sanke, Wakana.

Meer afbeeldingen

De uitdaging: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240