Klein maar fijn

Klein maar fijn

Zoals je weet vinden wij het ontzettend interessant om enkele kleinere koi speciaal te selecteren om in Ben's Bakje te laten opgroeien.

Bekijk rustig het filmpje om een eerste indruk op te snuiven.

Tussendoor is het dan de moeite om deze eens in het nieuws te zetten om te zien hoe deze beloftevolle koi het doen. Beloftevol in de zin van goede kleine koi voor een aannemelijke prijs. Op het ogenblik dat ik ze nu in het nieuws zet, zijn ze ook te koop, zodat mensen die interesse hebben mij kunnen contacteren.

Wat zijn de voordelen van deze koi ? Ten eerste is er het feit dat ze speciaal geselecteerd zijn door Ben, en ook speciaal door hem worden begeleid. Meestal gaan ze in zijn mini vijvertje waar ze in bepaalde omstandigheden miniteus verzorgd worden. Een niet te onderschatten voordeel.

Ten tweede zijn het ook dikwijls koi die niet tot de gosanke klasse behoren, omdat wij weten dat hier ook vraag naar is, maar dat ik minder makkelijk aankoop. Deze behoren ook tot de mindere prijsklasse. Ten derde is er de mogelijkheid dat Ben ze verder begeleid tot 1 oktober, een keuze die je uiteindelijk zelf moet maken.

De koitjes die je op het filmpje ziet zijn respectievelijk een asagi, een orenji ogon, een kigoi, een karashigoi, een shiro utsuri, 2 zeer leuke en goede chagoi. De laatste die je ziet is een uitzonderlijke mooie Gin Hi Utsuri, zo ziet deze eruit, maar is wel degelijk een Hi Showa, te zien aan de witte uiteinden aan de vinnen. Maar wel bijzonder mooi. Ze zijn allen tussen de 22 en 30 cm op dit ogenblik.

Gisteren gingen er weer een aantal koi naar huis, waaronder de fraaie en speciale showa van Kanno, die naar Harold vertrok. Harold is een bijenkweker of imker met een mooi woord gezegd, en gisteren kregen we wat meer informatie over deze bijzondere hobby, die blijkbaar ook bijzondere interessante facetten heeft. Een verzoek om hem eens te bezoeken werd dankbaar aangenomen, dus binnenkort mag je je aan een verslagje over bijen en honing verwachten.

Ook interessant is om te weten dat Harold de eerste GC van Arcen is geweest in 1996 met een Shiro Utsuri, zoals je kan lezen in het bijgevoegde nieuwsitem.

Alle koi zijn ondertussen uit Quarantaine, en het werd tijd dat we ze eens zouden buitenzetten, zodat ze in de vrije natuur verder kunnen genieten. Een kort filmpje geeft je een overzicht van de opnieuw gevulde vijver, voorzien van gezonde algen. Ze zijn klaar om te worden verkocht.

Ter informatie: ik ben vandaag open tot 12 uur.

Meer afbeeldingen

Klein maar fijn: afbeelding 1
Klein maar fijn: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137