De updates volgen elkaar op

De updates volgen elkaar op

Gisteren was het de beurt aan enkele updates van Sakai FF. Niet alle koi konden door omstandigheden gefilmd worden, slechts een stuk of 4. Ik moet echter eerst vermelden dat door veranderingen en aanpassingen aan de veiling website, er wat ongeregeldheden en slecht functionerende momenten zijn opgetreden voor de mensen die zich aangemeld hadden. Dit was trouwens ook de bedoeling natuurlijk om foutjes weg te werken. In ieder geval veronschuldigingen daarvoor, maar ondertussen zou alles bijna perfect moeten werken. Bedankt voor het mee uitproberen en sorry voor de ongeregeldheden.

Het eerste werk gisteren echter was het opsturen van kieuwstaaltjes ter controle op KHV en CEV. Ik veronderstel dat jullie ook deze test vragen aan jullie koidealer. Het is in mijn ogen een geruststelling om bepaalde problemen te voorkomen, en een ingebouwde veiligheid voor de klanten.

qr codeHet is geen plezierig werk, dat kan ik je vertellen, en zeker niet als je met het kleine spul werkt. Ik heb daar eigenlijk niet de geschikte handen voor, maar alles is toch weer zo goed als perfect verlopen. Ik heb een paar foto's gemaakt van de kieuwstaal en hoe het verstuurd wordt. In de loop van de week zal ik de resultaten aankrijgen en zal ik jullie op de hoogte brengen natuurlijk. Veiligheid voor alles.

Hiernaast zie je een QR-code. Dat heb ik gedaan omdat ik wel van spielerij hou, en als je een app download om een QR-code in te scannen, kan je door deze QR code in te scannen een link krijgen naar de betreffende foto. Het werkt, maar nogmaals het is wat uitproberen. Dus heeft geen echte meerwaarde. Vind het wel tof, en ik moet er eens over nadenken hoe ik er iets interessant van kan maken.

Van iedere vijver neem ik 2 willekeurige koi, doe deze in een slaapje en knip dan een deel van de kieuwen af. Deze groeien weer aan en ondertussen kan je kieuwen bekijken of alles ook in orde is. De kieuwstaal doe ik in een pipet met bewaarvloeistof, markeer de pipet en stuur deze op.  De foto toont een mooie rode kieuwstaal. De 2 koi die slachtoffer waren van vijver 7 zijn deze 2. De koi van vijver 6 heb ik niet gefilmd.

De koi uit vijver 5 buiten zijn de volgende: karashigoi van supermonster Sakai FF KA-V22-04198 die binnenkort naar Italië vertrekt. De tweede is de geweldige showa van Hoshikin SH-V22-1004 van bijna 70 cm, een machtige showa die op iedere show vermoedelijk hoge ogen zou kunnen gooien. 

Zo dat werkje zat erop, dan was het tijd voor de traditionele spoelbeurten van de vijvers, een werkje dat iedere week secuur wordt uigevoerd. Bovendien voeg ik iedere week op dit moment maerl toe, iets wat me een bijzonder goed gevoel geeft, maar of het een meerwaarde is kan ik nog niet zeggen. Ik ben ik begonnen met het testen van een nieuw product, maar daarover later wat uitgebreid meer informatie.

Dan blijft me nog alleen over een update te geven van de koi waarvan gisteren een video gemaakt werd, en voor de rest zal ik me vandaag voorbereiden om het volgende shipment in orde te brengen, ook en omzichtig werkje. Maar hier zijn de 4 video die ik aankreeg:

Sandan Kohaku van Sakai FF - 76 cm

Nisai maruten kohaku van Sakai FF - 64 cm 

Nisai maruten kokaku van Sakai FF - 61 cm

Nisai sanke van Sakai FF - 61 cm 

Voorwaar geen kattepis wat hier getoond wordt, en stuk voor stuk waardevolle koi, waarvan er 3 nog azukari zullen blijven en eentje naar huis zal komen. Je ziet, mijn dagje is goed gevuld. Ik ga deze week de veilingsite proberen te optimaliseren, sorry voor de ongemakken, want ik heb een ingenieus plan dat in mijn hoofd aan het broeien is om met de eerste opzet te beginnen.

De "probeer veilingsite" loopt vandaag ten einde. De mensen zullen vermoedelijk een mail ontvangen met de koi die ze gewonnen hebben, maar dat is natuurlijk onderdeel van de testfase en heeft dus geen belang. Toch fijn dat er een 40-tal mensen hebben mee uitgegprobeerd en de probleempjes mee hebben opgelost.

 

4
3
23
5
4
4
4
0

Meer afbeeldingen

De updates volgen elkaar op: afbeelding 1
De updates volgen elkaar op: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

JR

Deze Tosai laat een mooie ontwikkeling zien van tosai naar nisai bij SFF : KO-V22-0391


inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml