Toch even controleren

Toch even controleren

Als ze een dag of 2 uitgerust zijn, wil ik de nieuw aangekomenen toch even controleren of alles in orde is. Rudy kon me eventjes bijstaan, en we maakten samen een filmpje van zijn 2 aankopen, om te zien of ze wel degelijk in orde waren.

Gelukkig scheen alles in orde. Ze zijn nog wat zenuwachtig de kleintjes, maar dat is altijd zo met jonge koi. Het vluchteffect is aangeboren en bij de minste beweging vliegen ze door de vijver bij wijze van spreken. Dat zal in de loop van de volgende dagen wel beteren.

Vandaag ga ik in ieder geval al kieuwstalen nemen om te laten onderzoeken. De uitslag hiervan zal ik ook binnen enkele dagen ontvangen, dan is er weer zekerheid over de gezondheid van de koi op het vlak van KHV en CEV.

Laat ik eerst het filmpje zien van de showa die ik gecontroleerd heb samen met de Rudy. Hij heeft gekozen voor een donkere en een lichte uitvoering bij wijze van spreken.  Ik heb het filmpje wel wat moeten "verlichten" , het is nu wat overbelicht bij wijze van spreken, want het was wat donker en gemaakt met zijn telefoon. De kleuren zijn daardoor ook  niet optimaal maar in real time zeker en vast van goede kwaliteit.

De donkere is imposant met een sterk glanzend sumi patroon dat de koi een wat strijdvaardige uitstraling geeft. De andere is meer gebouwd voor de toekomst bij wijze van spreken en je ziet al de verandering van het opkomende sumi als je dit vergelijkt met het filmpje bij aankoop. Voor mij een spannende showa die wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen. Welke van de 2 je een voorkeur geven is eigen aan je koi visie, de ene zal graag de donkere zien, de andere de lichtere versie.

Voor een klant in het buitenland moest ik een filmpje maken van een karashigoi, en dat wil ik je ook niet onthouden. Veel valt hierover niet te vertellen, want dan moet ik weer in superlatieven vervallen en dat wil ik niet continue blijven doen. Goede wijn behoeft geen krans zegt men  wel eens....

Voor de rest is er weinig aan de hand. Ik ben nog volop bezig met kleine aanpassingen op de veiling website en ben van plan om volgende week te starten met een super aanbieding via deze nieuwe ontwikkeling. Of het een verstandige keuze is weet ik niet, ik ben er eerlijk gezegd wat bang voor.

Ik heb een bepaald doel voor ogen en wil dit gaan uitproberen, maar ben bang dat ik de mist inga. In ieder geval, mensen die graag hele goede koi aankopen moeten de eerste release van de veiling website in de gaten houden, want die zal spectaculair worden.

Ik ben deze morgen opgestaan met een bepaald doel voor ogen en dat wil ik voor de eerste opzet van de veiling website voorbereiden met alle gevolgen vandien. Ik moet eerst Pollek nog vragen of hij deze week van dienst kan zijn om 20 super filmpjes te maken, zodat ik alles kan voorbereiden.

Er zijn mensen die nog wat moeite ondervinden om zich in te schrijven blijkbaar, maar je moet begrijpen dat ik alle informatie nodig heb om alles in goede banen te leiden. Je inschrijving is dan ook zeer belangrijk. Aanmelden is één ding, maar er staat altijd boven of erbij "registreren". Registreren moet eerst vooraleer je mee kan bieden. Met andere woorden als je je registreert dien je ook alle correcte gegevens in te vullen. Indien niet correct ingevuld, verwijder ik de account. (zal je wel op de hoogte brengen als ik de account verwijder).

Oh ja, van Polleke kreeg ik ook nog even een update van zijn koi met de woorden: "eventjes de winter vergeten" (geniet ervan)

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Eric

555

interkoi

555


Polleke

555


Johan

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml