De veiling zelf vandaag

De veiling zelf vandaag

Voor de mensen die het nog nooit gezien hebben en voor de nieuwelingen heb ik alles nog eens op een rijtje gezet hoe een veiling verloopt.

Eerst en vooral worden alle vissen aandachtig bekeken en gekeurd. Ik heb een 8 minuten durend filmpje in elkaar geknutseld, zodat je de vissen wat kunt bekijken. Geniet er maar van.

De meeste belangrijke dealers waren aanwezig, en dan praat ik vooral over Hong Kong, Indonesië, Singapore, China en nog een paar andere landen. Over het algemeen krijgen ze carte blanche van hun klanten om bepaalde koi te kopen, of ze krijgen een bedrag ter beschikking zodat ze weten hoe hoog ze kunnen bieden. Wat een luxe positie...

Ditmaal waren er een 20-25 mensen aanwezig die alle vissen opkopen voor hun klanten. In dit geval waren er 118 koi waarvan het meeste deel kohaku. Ze waren trouwens bloedmooi hoor, de kohaku...

Alle informatie van de koi hangt aan de muur. Dan begint het showen van de vis in een blauwe bowl. De mensen kunnen de koi dan nog eens zien, maar over het algemeen hebben ze vooraf al een goed idee op welke vis ze willen bieden.

Je moet je hand opsteken of je moet het stokje met je nummer omhoog houden. Zolang je bied gaat de prijs omhoog, en dit gaat vrij snel hoor. Tegelijkertijd zie je de prijs ook op een scherm verschijnen. Als Daisuke ziet dat er geen hogere biedingen meer komen, dan klopt hij met een hamer op de tafel en is de verkoop gesloten. Aan de hand van je nummer wordt genoteerd voor wie de koi bestemd is.

Als er een koi hoger dan een 1 000 000 yen verkocht is, wordt er traditioneel een soort ritmisch handgeklap georkestreerd. Een leuke traditie dat je het best in dit filmpje kan bekijken, zodat je weet hoe het in zijn gang gaat.

Het is een heel georganiseer om alles in goede banen te leiden. Over het algemeen zijn er toch een 8-tal jongens bezig om de koi uit de vaten te nemen, voor te rijden en daarna terug in een vijver te zetten. Als het middag is, krijgen de mensen over het algemeen een lunch aangeboden in de vorm van een bakplaat waar je vlees op kunt bakken. Geweldig lekker, dat kan ik je verzekeren.

Na de show heb je de mogelijkheid om je vissen nog eens te bowlen en te filmen, zodat je alles aan de mensen thuis kunt tonen. De veiling begon deze morgen om 10.00 uur en ik denk dat rond 16.00 uur alles in kannen en kruiken was. Om je nog een indruk te geven hoe de Momotaro farm eruitziet, heb ik ook een kort filmpje gemaakt van de farm, gelegen naast de rivier. De duurste vis van de veiling is geworden de kohaku love queen nr. 1

Dan pas begint het echte werk. In het hotel aangekomen moet ik alles monteren, de filmpjes in elkaar frutselen, alles uploaden en tenslotte een nieuwsartikel schrijven om mijn lezers tevreden te stellen. Gelukkig heb ik er geen hectische week van gemaakt zoals anders en kan ik alles goed bijbenen. Ik heb besloten om niet te veel te kopen, maar wat ik koop moet ook goed zijn.

Ondertussen heb ik de afspraak gemaakt dat ik morgen de opensales vissen kan bowlen en filmen, en nadien ga ik met de boss himself een kleine selectie showa maken van kleine tosai. Hij heeft me beloofd om me het een en ander te leren, en het is altijd een hele eer om samen met hem een selectie te maken. Ik ben dus benieuwd...

Deze tosai ga ik tijdens de winter in een afzonderlijk verwarmde vijver op laten groeien tot in het voorjaar. Het worden de goedkopere tosai voor de liefhebbers. Ze hebben op dit ogenblik alleen nog showa zitten, maar dat komt goed uit, want die heb ik op dit ogenblik niet te veel meer.

Meer afbeeldingen

De veiling zelf vandaag: afbeelding 1
De veiling zelf vandaag: afbeelding 2
De veiling zelf vandaag: afbeelding 3
De veiling zelf vandaag: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240