De veluwe op bezoek

De veluwe op bezoek

En als ze op bezoek komen, brengen ze het grote geschut mee om alle vissen op te laden.

Voorzien van een geautomatiseerde laadklep, was het zeker geen probleem om alle vissen te laden. Deze zagen er ook bijzonder goed uit. Alle koi waren nog enkele centimeter gegroeid in de winterperiode, en de body mag er zeker niet om liegen. Wat mij bijzonder charmeerde was dat de huidkwaliteit toegenomen was, tenminste de wat gelige kleur was verdwenen. Daisuke had het al verteld dat de vissen geen goed mudpondjaar hadden gekregen, en dat is het risico van het vak, maar de winterperiode zijn ze zeker verbeterd, in mijn ogen althans.

De showa van Gerrit was geloof ik 49 cm. en de showa van Wilfred was 54 cm. Ik heb mijn best gedaan om ze zo goed mogelijk af te leveren, en ik hoop dat ze er beiden nog veel plezier aan zullen beleven. Altijd prettig als ik de mensen van de veluwe nog eens ontmoet. Het is een grote kern met het hart op de goede plaats, en het is altijd een eer voor mij om ze als klant te ontvangen.

De showa van Gerrit en Wilfred

Naast de Veluwe was er ook Pieter die samen met zijn schoonvader vanuit Enschede zijn karashigoi kwam ophalen. Ik heb iedere dag genoten om deze karashigoi in mijn vijver te zien rondzwemmen. Zijn kleur is zo subliem mooi, dat het een juweel van een koi is. Of ze nu voldoet aan de gangbare normen of niet, heeft voor mij geen enkel belang. Ik heb zelden deze prachtige kleur op een koi gezien, en ik hoop dat ik dit soort koi nog zal kunnen kopen. Ik heb ze ook gemeten. Ik schatte ze 62 cm, de schoonpapa, 66 cm en Pieter zelf schatte ze 67 cm. Wel ze was 64 cm op de kop, maar 67 zal ze in no time halen, en hopelijk komt daar nog 20 cm bij. Hou ons in ieder geval op de hoogte, want ik zal deze zeker missen....

De karashigoi van Pieter

Paul kwam even zijn kohaku van verleden jaar uit de serie van Hosokai ophalen. Herinner je je nog de 2 koi die ik aan het KIKA fonds heb geschonken ? Deze was er eentje uit de serie, en ze haalde een nette grootte van 42 cm. en ondanks het feit dat ze de ganse winter had binnengezeten, was de kleur nog goed in orde, en de schubkern verraadde de toekomst. Het shiroji was van zeer goede kwaliteit.

De hosokai kohaku van Paul

Ik heb vandaag nog andere vissen gebowld, maar daarover morgen meer.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240