Een speciale koi, dat is een feit

Een speciale koi, dat is een feit

Ik heb deze sanke altijd als iets speciaal ervaren.

Als afstammeling van Izumoruy, is het bekend dat dit groeikanonnen zijn. Dat zie je ook aan het resultaat, want nu 1 jaar van 33 cm naar 61 cm groeien, is niet niks. Wat bij deze koi vooral opvalt is het speciale patroon, waar je toch wel even bij moet nadenken.

De huidkwaliteit is supergoed. Het beni is typisch Izumoryu, vrij hard en diep rood, het sumi schiet als paddestoelen ongecontroleerd op het lichaam, en je weet niet waar het eindigt. De offspring van Izumoryu laat dit voor mij ook nog in het ongewisse, maar Momotaro kennende moet het sumi op een bepaalde leeftijd toch gaan samenklitten en vlakken vormen. Het is wel van zeer hoge kwaliteit op deze koi, maar het zal inderdaad nog enkele jaren duren vooraleer dit "inschatbaar" wordt.

Het patroon als tosai, was reeds heel speciaal, en alhoewel het sashi gewoon zeer twijfelachtig was als tosai, heb ik de indruk dat dit toch zal verbeteren. De groei zal hier het antwoord op geven. Wel storend is het lichte secundaire hi dat er te voorschijn is gekomen, maar als de koi in de vijver zwemt, niet zichtbaar. Een lichtpuntje is het sumi dat zich daaronder ontwikkelt, zodat de mogelijkheid open ligt, dat het sumi, het tweede gedeelte van het secundaire hi zal laten vergeten.

Ondanks de groei is de body enorm te noemen, huidkwaliteit zeer goed, blijft het patroon de bepalende faktor. Ik blijf haar zeer speciaal vinden als ze in de vijver zwemt, en ben zeer benieuwd hoe deze koi er binnen enkele jaren uit zal zien. Ze gaat in ieder geval regio Groningen, waar Wiechert er hopelijk jaarlijks een update van zal geven.

De sanke van Izumory

Tot slot laat ik nog 2 mannelijke kanjers van formaat zien. De maruten kohaku en de 4-staps sanke, die spijtig genoeg een lichte transportschade heeft opgelopen, en dat enkele maanden zal nodig hebben om te helen. Beide vind ik voortreffelijke koi, met een hoogwaardig beni, dat zacht en niet te fel rood is, maar juist de gevoeligheid van je ogen streelt. Beiden zijn een lust voor het oog, en ik zou zeggen, geniet er maar van.

De maruten kohaku en de godan Sanke

Laat nu je meningen eens vrij over deze koi, want daar ben ik toch benieuwd naar.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml