De vijver van Bart

De vijver van Bart

Bart komt uit de denderstreek, brengt altijd zijn ganse familie mee, en is volgens mij een echte koiliefhebber in hart en nieren.

Onlangs besloot hij om de vijver om te bouwen naar een airlift aangedreven systeem. Samen met Joey de Maere van Zenkoi werd dit onlangs gedaan, en Bart stuurde me een aantal foto's en filmpjes. Bekijk het filmpje hier

De pomp van de nexus is vervangen. Dit was een messner eco 20000. Het verbruik was voor de verbouwing 616 Watt, en dit is vervangen door een luchtpomp van 40 Watt. De bestaande UV lamp van 110 Watt is vervangen door een 80 Watt amalgaan UV. Ik ben benieuwd of je de vissen nog herkend....

Natuurlijk herken ik de vissen nog. Vooral de mannelijke sanke van Momotaro met zijn rode neus is voor mij een koi met herinneringen. Dit was de eerste koi die ik in Japan kocht, samen met een mannelijke sandan kohaku die nu in de regio Zwolle rondzwemt.

Dan herken ik nog de eerste koi die je ooit bij mij gekocht hebt, namelijk de doitsu karashigoi. Verder een showa uit de 42 reeks, een kohaku van Matsu, een chagoi van Otsuka, en een sanke van de veiling van Momotaro. Die lange smalle die op 2.05 min. wegzwemt naar onder ken ik niet....

Ik heb er nog wat ouder fotomateriaal bijgedaan om het geheel wat op te smukken, maar ik hoop dat het filmpje je toch bevalt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137