De vijver van Filip, deel 2

De vijver van Filip, deel 2

Het is plezierig als je continu voorzien wordt van foto's over de vooruitgang van de werken.

Het moet ook een plezierig gevoel geven als de baggerwerken voorbij zijn, dat je vorm in de vijver begint te krijgen, en dat je stilaan ziet wat het gaat worden.

Het zou mooi zijn als er wat uitleg zou komen over de filterkamer, en over de manier waarop alles werkt, want eerlijk is eerlijk, ik begrijp het systeem niet goed. Ik begrijp het systeem natuurlijk wel, maar zou niet weten hoe ik het op zou moeten toepassen.

Ik weet dat het systeem gebouwd gaat worden op airlift, maar ondanks het feit dat ik misschien in een vroeg stadium al bezig was om het systeem mee uit te proberen via Marcel, een filmpje dat ondertussen al 45 000 keer is bekeken, ben ik niet technisch genoeg om het systeem volledig zelf toe te passen. Dus zenkoi mensen doe je best en beantwoord evenutele vragen via de reacties, hun honger is groot....

Toen Filip de plannen toonde om te vragen hoe hij de vijver het beste kon bouwen, had ik bij de eerste tekeningen slechts één opmerking, en dat waren de dode hoeken die zich konden vormen, daar waar de vijver verbreed is, en dan aan het uiteinde waar de vijver 2 ronde hoeken vertoond. Blijkbaar was dit een afweging van functie ten opzichte van het aanzicht van de vijver, en blijkbaar had dit iets te maken met de aanplanting van enkele bomen die voor Filip waardevol waren. Ik zou dit echter resoluut niet gedaan hebben, maar dan kom je weer op het punt van afwegingen maken.

Ik heb zelf ook plannen om een laatste serieuze ingreep te doen in Arendonk, door een megavijver te bouwen. Ik heb het precies in mijn hoofd zitten hoe het moet, maar definitieve stappen heb ik nog niet ondernomen. Jullie zullen echter de eersten zijn die het horen. Het is wel een groot project, maar het is ook een grote financiële inspanning, en ik weet niet of ik die nog op wil brengen.

Gisteren kwamen ook Stephan en Joyce even naar hun showa kijken. Stephan heeft nog problemen met de showa, en is nog niet 100% zeker dat hij deze wil afnemen. Ik echter denk dat heel veel mensen blij zouden zijn met een showa zoals deze.

Het probleem dat zich stelt is het feit dat Stephan graag de fors gebouwde 70 cm grote monsters van Sakai ziet....maar wie ziet die niet graag ? Alles moet in verhouding zijn, en alles heeft zijn bijhorende specifieke kenmerken, en één kenmerk van kwalitatief goede Sakai of Momotaro heet "prijskaartje".

Nu is deze mannelijke koi een showa van Isa, die als nisai toch al 54 cm is. Mijn verwachtingspatroon is niet gebaseerd op ervaring, want dat kan ik van Isa koi niet beweren. Ik denk echter dat deze koi mits goede begeleiding toch naar de 70 cm zou kunnen gaan, en als de babybody in die mate kan uitgroeien naar een volwassen body, dat je een prachtige showa in je vijver hebt zwemmen waar menigeen jaloers op mag zijn.

De showa had wel veel beziens...

Meer afbeeldingen

De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 1
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 2
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 3
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 4
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 5
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 6
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 7
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 8
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 9
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 10
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 11
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 12
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 13
De vijver van Filip, deel 2: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240