Is dit een man ?

Is dit een man ?

Inderdaad, dit is een generatie van mannen die stilaan het gevecht aangaan met de vrouwen om te proberen dezelfde gevoelens op te wekken die wij krijgen bij het zien van een vrouwelijke jumbo koi.

Het is een tendens die zich de laatste maanden, misschien het laatste jaar heeft ingezet, en dan vooral door de input van de Momotaro mannen. Deze sanke is weer een mooi voorbeeld van een stevige man. Toen ik hem bowlde, zag ik nog enkele onderliggende sumi vlekken die je op het filmpje niet kan zien, maar die zeker aanwezig waren en de sanke nog zullen verrijken. HIer ga je nog van verschieten als je deze binnen 2 jaar terug gaat zien.

Het is al van vroeger bekend dat de mannen van Momotaro flinke prestaties konden laten zien, en dan bedoel ik de body en de bouw van een jumbo koi. Denk maar aan Domino, voor diegenen die deze mannelijke sanke hebben gekend, en eigendom was van Rini.

Ik heb nog een filmpje gevonden van deze mannelijke sanke van Momotaro, die Rini toen ± 95 cm had gemeten. Dit filmpje dateert van maart 2009. Domino werd ondertussen verkocht, en we hebben er achteraf niets meer van gehoord. Het zou fijn zijn als de nieuwe eigenaar eens iets van zich zou laten horen over deze bijzondere koi.

In het najaar van 2013 heb ik nog eens toegeslagen op de veiling van Momotaro om enkele uit de kluiten gewassen mannen aan de haak te slaan. Ik zet er hier een paar op een rijtje:

SA-V13-10125 . Als het goed is krijg ik van deze sanke een update op het einde van het jaar. Deze vertoeft in een verwarmde binnenvijver, en draait op reversed osmose als ik het goed heb begrepen. Hij was ± 72 cm toen hij in Arendonk vertrok.

SA-V13-10127 . Deze behoort tot de ongelukkigen en zwemt nog in Arendonk, en zal ook rond de 73 cm zijn momenteel. Zijn verblijf zou beter kunnen, maar zo slecht hebben ze het bij mij niet hoor. Ik zal deze zaterdag eens bowlen en op film zetten, want het filmpje is echt niet meer up to date. Ik zie deze zo goed verbeteren en groeien....

KO-V13-1105 . Een sandan kohaku die binnenkort vertrekt, maar momenteel nog bij mij rondzwemt. Ik heb hem niet meer gemeten, maar deze nisai is 21 maanden, en volgens mij zeker tegen de 60 of juist boven de 60 cm.

KO-V13-10135 . En wat denk je van deze bulldog ? Onlangs nog verkozen in koi Idol als beste koi van de maand. Hij zwemt nog een tijdje in Arendonk, want zijn nieuwe thuis zal pas volgende maand klaar zijn. Hij zal het moeten stellen met een 100 kuubs vijver, waar ik gisteren nog een nieuwsitem over geschreven heb.

En wat denk je van deze schoonheid die onlangs is verhuisd naar een vijver van 100 kuub ? Ondertussen 65 cm, en volgens mij nog veel mogelijkheden. Als ik me niet vergis heeft de eigenaar deze ook ingeschreven in koi-dol voor volgende maand.

KO-V13-0209 . Nog eentje die ik gekocht heb op de veiling, ditmaal in februari 2013, en ook winnaar van de Koi Idol wedstrijd. Niet enkel van de maand, maar ook als beste koi van het jaar, waardoor de eigenaar een gratis reis naar Japan heeft gewonnen.

De meest populaire sanke was deze sanke en je raad het goed. Deze had ook gewonnen in de Koi-Idol wedstrijd van de maand maart. Samen met de kohaku zijn dit toch mededingers voor de jaarlijkse nominatie. Wat heb ik toch met Koi Idol ???

De emancipatie van de mannen heeft zich ingezet, en ik heb nog een aantal van dit soort mannen zwemmen in Arendonk. Hier nog een klein lijstje:

SH-V14-0466 - SA-V14-0454 - SA-V14-0462 - SA-V14-0440 - 1404005 - SA-V14-0436 - SA-V14-0461

Doe er je voordeel mee....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240