De vijver van Jordi

De vijver van Jordi

Het is altijd mooi om vijvers van klanten te bekijken, toch zeker als ze verder weg wonen. Je kan niet overal zijn en ik ben altijd blij met een beetje informatie.

Een tijd geleden kwam Jordi, samen met zijn vrouw Mandi en zoon Lucas hun koi uitzoeken wat resulteerde in een trio dat ondertussen rustig rondzwemt in hun nieuwe verblijfplaats.

Het is fijn als man en vrouw samen kunnen beslissen over hun aankopen van koi, het is ooit anders…Nadien kreeg ik een aantal filmpjes aan die ik gemonteerd heb en die je een mooi beeld geven van de vijver van Jordi inclusief de filterinstallatie en de aangekochte koi.

Dit is het filmpje van de vijver van Jordi en dit zijn de woorden van Jordi:

Goedemorgen Luc,

bij deze de filmpjes van de aangekochte koi zaterdag, ze doen het erg goed en zwommen meteen met de groep mee, hiervan heb ik ook een filmpje gemaakt, ook zit er een filmpje bij van mijn nieuwe filteropstelling.

Een combi filter, trommel, 6M2 originele beluchte Japanse matten en bewegend bed, het water wordt rond gepompt met een Blue eco 240 en beide filterkamers belucht met een 160l luchtpomp.

Er is veel veranderd in mijn koibestand als ik het filmpje vergelijk met welke je eerder hebt geplaatst van mijn vijver. (vijver anno 2015) De Tancho van SFF en Showa van Momotaro die bij jou gekocht zijn, zijn ook zichtbaar op het filmpje

Ik heb ook een filmpje van de Momotaro Showa toegevoegd zoals je vroeg, het filmpje van de aankoop zit er ook bij. Zo zie je wel waarom ik het jammer vind dat deze zoveel sumi heeft aan gemaakt (Dit is ondertussen weeral dikker op de gehele vis).. Ik ben bang dat dit niet meer goed komt.... Wil jij het geluid even bij het filmpje weghalen ?

Groeten Jordi

Wat betreft het filmpje van de showa, hier zie je duidelijk dat niet alles goud is wat blinkt. Nu is dit wel een showa uit het lagere segment en was ook niet duur, maar dat doet niets ter zake.

Je ziet dat de showa vrij clean is bij aankoop en dat hij nadien ontzettend veel sumi plekjes ontwikkeld die niet gewenst zijn…een slechte evolutie dus…het lijkt wel een goshiki achtige toestand te worden, maar dan over het wit en het beni, wat nog erger is !

Nu of dit een dure koi was of niet speelt geen rol. Feit is wel dat ik me afvraag hoe dit komt en dat ik er absoluut geen verklaring voor heb. Het was niet te zien bij aankoop en de vraag is dan ook of het in de koi zit en dat het de genen zijn die dit bepaald, of dat het door de waterkwaliteit komt.

Moeilijke vraag en het is gissen naar de oorzaak, maar zo zie je dat niet alles goed evolueert, en dit moet je ook willen tonen.

Meer afbeeldingen

De vijver van Jordi: afbeelding 1
De vijver van Jordi: afbeelding 2
De vijver van Jordi: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240