De vijver van Kevin en Emily

De vijver van Kevin en Emily

Het is altijd fijn om de vijvers van klanten te laten zien. Het gebeurt minder en minder, want ik heb er al bijzonder veel getoond, en als je er dan nog een verhaaltje bij krijgt geschreven, dan heb ik minder werk en kan ik het schrijven van de klant grotendeels tonen.

Kevin komt  altijd op bezoek met zijn dochter Emily, en zij genieten van hun koivijver. Emily zelf heeft een zwak voor mijn glosters, maar daar wil Kevin nog niet aan beginnen. 

Geniet eerst van de vijver van Kevin en Emily

Dit ist Kevin mij te vertellen: "Ik ben ontzettend blij met die prachtige Sanke!  Zowel de Sanke als de Kohaku hebben heel even in de kleine vijver gezeten, maar ze aten gistermiddag al direct met de rest mee.

De Sanke zal uiteraard zo snel mogelijk naar de grote vijver worden overgeplaatst. We genieten elke dag volop van de kwaliteit en levendigheid die alle nieuwe koi van Interkoi met zich meebrengen!

Ik heb een paar filmpjes van de vijvers gemaakt, maar ik krijg ze niet per e-mail verstuurd. Ik zal ze dan maar even naar WhatsApp sturen. In de grote vijver zitten nu 14 koi. Van de allereerste ‘échte’ tuincentrum koi tot de nieuwe garde van Interkoi!

In de kleine vijver (die als quarantaine-bak wordt gebruikt) zitten 5 koi, waaronder een herstellende Showa (de grootste koi die er zwemt) van een kennis. Deze gaat binnen een week of 2/3 terug naar zijn eigenaar. De Showa had vorig jaar 2 serieuze gaten in zijn zij en was er heel slecht aan toe, helaas werd er te laat gereageerd door de eigenaar.

Omdat de eigenaar ook een paar steuren heeft, konden we daar met medicatie niets beginnen en heeft hij geen quarantaine. Destijds zaten er alleen een paar Tamasaba in die vijver, die dan even naar de koivijver gingen, zodat we de Showa daar konden laten herstellen.

Helaas ging het vorig jaar ook vreemd genoeg mis met mijn Sanke van Momotaro, deze had een grote persoonlijke uitbraak van huidparasieten. Inmiddels is hij of zij gelukkig goed aan het herstellen, vandaar dat deze ook nog in deze vijver zit.

Verder zitten hier de nieuwe Kohaku en Sanke van gisteren en de Showa van Sekiguchi in. Ze krijgen ook fijner voer zodat de Tamasaba en de Sekiguchi zich niet verslikken. De Sanke van gisteren zal snel naar de grote vijver gaan, zodra ik afscheid kan nemen van één van mijn tuincentrum koi die toch al bijna 30 jaar rondzwemt.

Er zitten ook nog een paar steuren in de vijver, vandaar dat ik zei dat de vijver eigenlijk ook echt vol is. De ‘kleintjes’ krijgen zo hun ruimte terug om rustig op te groeien tussen nog een paar Tamasaba. Het is ook weer leuk om de ontwikkeling hiervan te gaan zien.

We zijn dus echt volop aan het genieten van de koihobby, en dat komt echt door u en de nieuwe koi. Heel erg bedankt daarvoor!"

Het is altijd dankbaar als je mails zoals deze aankrijgt, en vooral dat klanten nog persoonlijk hun koi komen uitkiezen, want dat gebeurt momenteel te weinig. Ik ben in ieder geval dankbaar om vele tevreden klanten te hebben ontmoet en hopelijk nog zal ontmoeten.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan

Tof dat je dit met ons deelt Kevin.


Kevin en Emely

Dankjewel Matthijs.

Ja, inderdaad maar das was ook wel nodig,. Totdat we helaas vorig jaar pas Interkoi hebben ontdekt hadden we al 15 jaar geen koi meer aangeschaft.

Matthijs

Dan hebben jullie toch een mooie stap kunnen maken! En Interkoi houdt niet op te bestaan er zijn alleen andere adressen! Thanks voor het delen!


Matthijs

Prachtige tuin en vijver Kevin en Emily!

En zo te zien zijn jullie goed bezig met het upgraden van het koi bestand!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml