De vijver van Martin

De vijver van Martin

Een nieuw avontuur tegemoet....Koi houden is een persoonlijke zaak , en ieder doet het op zijn eigen manier.

Ditmaal is er gekozen voor een natuurvijver die overbevolkt was door 200 andere soorten koi waaronder goudvissen, windes, algeneters en noem maar op. Bekijk hier het filmpje

Gedurende jaren werd deze vijver ook als dusdanig gebruikt, totdat het tijd was om eindelijk over te schakelen naar een koivijver. Ik heb de vijver vroeger gezien en ik kan me voorstellen dat er enorm veel werk is gestoken in het ombouwen van deze vijver.

Bij aankomst was ik verrast door de omvorming tot koivijver. Vroeger bevond er zich een laag stenen op de bodem, waarvan je zou denken dat deze volledig zou gevuld zijn met drek en uitwerpselen van de vissen, maar blijkbaar was dit absoluut niet het geval.

Voor zover ik het begrepen heb, zouden de stenen op de bodem volledig zuiver zijn gebleven na jaren van intensief gebruik, en zouden ze zoals een soort filter hebben gewerkt. Hopelijk doen ze hetzelfde werk voor de koi die er nu ingaan.

De filtering op dit ogenblik is vrij rudimentair, een kleine filter die gevoed wordt door een skimmer die vrijstaand in het water is geplaatst en die via een bitron lamp terug naar de vijver gaat. Het is ook niet de bedoeling om er een massa koi in te zetten, maar om te genieten van enkele koi en op te volgen welke ontwikkeling ze zullen maken.

De totale inhoud van de vijver is 21 kuub, en het natuurlijke aspect behoudt hier de overhand. Ik heb er een goed gevoel bij, en de koi die erin gezet werden hadden geen problemen om de vijver te verkennen.

Als gauw onderzochten ze alle kantjes af naar mogelijke hapjes, en als alles goed gaat kunnen we eventuele resultaten in de toekomst opvolgen.

Er werd gekozen om er een 3-tal koi in te zetten, een showa van Momotaro, een ginrin soragoi van Okawa en een karashigoi van Takigawa. Ik ben benieuwd hoe deze zullen evolueren in de toekomst en of er wel sprake zal zijn van evolutie. Een dankbaar project dat met liefde en overtuiging werd verwezenlijkt.

Ik hoop dan ook dat alles vlot zal verlopen, en er zich geen onverhoopte problemen zullen voordoen.

Meer afbeeldingen

De vijver van Martin: afbeelding 1
De vijver van Martin: afbeelding 2
De vijver van Martin: afbeelding 3
De vijver van Martin: afbeelding 4
De vijver van Martin: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240