Soms gaat het snel, vervelend snel

Soms gaat het snel, vervelend snel

Als er mensen uit het buitenland vragen om enkele showa te bowlen, wat doe je dan ? Natuurlijk, je bowlt ze graag, het is tenslotte je werk.

Het was gisteren onze nationale feestdag, maar rusten hoort er niet altijd bij. Gelukkig maar, want ik ben geen rustend type, ik moet bezig zijn.

Zet me maar aan het werk, ik doe niet liever…en vooral koi showen, bowlen en laten zien vind ik nog altijd fantastisch.

Gisteren was het de beurt aan een aantal showa die, buiten een uitzondering, in dezelfde prijsklasse zaten. Zeg maar welke jij zou kiezen uit dit kwartet ?

Op deze manier krijg je natuurlijk een vergelijkingspunt qua grootte, body en intensiteit. Ik vond het zelf ook de moeite om naar te kijken. Tenslotte werd er nog een duo ter vergelijk gevraagd.

Nu heb ik ondertussen één luxeprobleem. De showa uit het laatste filmpje werd toevallig deze morgen geselecteerd en verkocht naar een andere klant. Ik ga deze zo dadelijk inpakken en vervoeren, want ik heb een afspraak om deze naar zijn nieuwe bestemming te brengen.

2 klanten op één en dezelfde dag dus voor één koi. Hopelijk zorgt dit niet voor problemen, want zo gaat het gewoonlijk….maar ja, wie eerst beslist, moet ik als eerste het voordeel geven.

De sanke die je op het laatste in het filmpje van de 4 showa trouwens ziet zwemmen is geen jumbo koi. Neen, het is ondertussen een yonsai van 51 cm van Kanno. Ze zal nooit geen 80 cm worden, en ook nooit geen 70 cm. Misschien zal ze ooit te 60 cm passeren als ze op de juiste plaats terechtkomt, maar hoe moet je schoonheid definieren ? Grootte ???? Absoluut niet in dit geval.

Ik heb altijd een zwak gehad voor deze koi,maar om de één of andere reden heeft deze nooit een klant gevonden. Vraag me niet waarom, maar het is zo. Ik kocht ze in april 2012, zoals je in dit filmpje nog kan zien. (mooi hè, mijn persoonlijke bibliotheek ? !!

Ze was toen 26 cm en het zal nooit een bullebak van een koi worden, maar zeg nu zelf, is dit geen bijzonder fijne en edele koi met een typisch vrouwelijke uitstraling ? Nu kan je kritisch zijn, vervallen in showtechnische kenmerken, het maakt niet uit, want je kan uiterlijke schoonheid niet bekritiseren. Ik dank iedereen dat ze hier nog rond mag zwemmen….

Hier kom je toch weer eens op een stelling dat, als je een koi koopt als tosai die kleiner is, gewoonlijk ook kleiner blijft. Het is misschien geen algemene regel, maar het is in mijn ogen toch een waarheid als een koi. (waar komt dit spreekwoord nu weer vandaan?) Het is geen wetenschap, maar een vaststelling die ik uit ervaring al dikwijls heb vast kunnen stellen. Hou er misschien rekening mee als je tosai koopt.

Vroeger was de stelling van jumbo tosai: 28 cm als ze 9 maanden zijn, maar ondertussen is dit gegeven al lang voorbijgestreeft, en zit je al over de 40 cm op dezelfde leeftijd. Uitzonderingen bevestigen natuurlijk altijd de regel, maar geloof me, ik heb er voldoende gezien om te weten wat ik zeg...

Wat betreft het wegbrengen van de koi….Ik zal morgen een wat uitgebreider verslag geven van de nieuwe locatie, want ik ben zelf ook benieuwd. Bovendien hoop ik een update te kunnen geven van enkele jumbo koi die al lang niet meer in het nieuws geweest zijn, en waar ik zelf ook veel plezier in heb om ze nog eens terug te zien.

Voor mij is het altijd een festijn om een update te maken van enkele bijzondere koi.

Er rest me nog een spijtige mededeling te doen. Je zou zeggen dat de duivel er mee speelt, maar naar aanleiding van het nieuws van gisteren over Clarissa werd ik gecontacteerd door de respectievelijke eigenaars, dat Clarissa vorige week vrijdag overleden is, 3 dagen voordat ik het nieuwsitem heb geschreven.

Ikzelf vond het een nieuwsitem waar ik zelf veel plezier in had, omdat het oude herinneringen opriep. Toen ik gisterenavond echter een berichtje kreeg dat Clarissa het opgegeven had, moest ik toch enkele keren slikken. Ik was er totaal niet van op de hoogte, en ik verschoot me een bult toen ik het nieuws hoorde.

Met dit triestige nieuws, is er weer een hoofdstuk afgesloten....

Meer afbeeldingen

Soms gaat het snel, vervelend snel: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240