De vijver van Ronny

De vijver van Ronny

Van de week kreeg ik een overzichtsfilmpje aan van de vijver van Ronny die dit jaar werd aangelegd door Zenkoi.

Helaas was er nog geen overkapping voorzien, en daarom werd er een tussenoplossing gevonden.

Dag Luc,

Als alles goed is, heb je een link van mij ontvangen via wetransfer. Ik heb ook een filmpje gemaakt van mijn koi. (met smartphone, maar kwaliteit is nog aanvaardbaar). Ze zijn de lange ammoniak- en nitrietpiek goed doorgekomen.

De nitriet is nog aan het zakken en zit nu bijna in de groene zone. Dus eindelijk begint die filter wat te rijpen. Maar kijk eens naar de koi. Die zijn al erg actief en komen volop bedelen.

Om de koude van januari te bestrijden heb ik een deel van mijn (nieuwe) vijver overkapt met de overkapping van mijn oude vijver en het resterende deel heb ik bedekt met een dikke noppenfolie. Dit heeft goed gefunctioneerd moet ik zeggen.

Alle koi hebben de winter en filterrijping goed doorstaan. Enkel de kujaku heeft er onder geleden. Zij is haar kleur en uitstraling spijtig genoeg kwijt. Ik hoop dat ik dat nog in orde krijg.

Mijn tijdelijke winterbescherming is maar heel primitief hoor en was een soort van noodingreep toen ik vernam dat het in januari langdurig zou gaan winteren. Want spijtig genoeg heeft mijn vijver last van de koude noordwesten wind die vanover het achterliggend veld waait. De dekplaten van de overkapping heb ik rechtstreeks op de dekstenen van de vijver gelegd, daar waar de vijver 3m breed is.

Ze steunen op balken die ik er tussen voorzien heb. Zo overkap ik het eerste deel van de vijver. De folie is een UV-bestendige folie op een rol van 2m breed. Die folie ligt gewoon op het vijverwater en heeft zijn rol prima vervuld.

De vijver is daar 3.5m breed en de 2 repen van 2m overlappen elkaar daarbij. Dit alles is bij het stormachtige weer mooi blijven liggen. Ik heb €170 betaald voor een rol van 50m en kan die verschillende seizoenen gebruiken.

Op zich dus een goedkoop alternatief. En de vijver kon alsnog ontgassen onder de panelen van de vijveroverkapping. Wel 1 groot nadeel: Je ziet de vissen compleet niet. En dat is toch wel zonde.

Want met een overkapping met plexi zijwand, zie je je vissen ook in de winter nog voorbij zwemmen. Dat is helaas niet het geval met de folie. Daarom had ik er enkele inspectieflappen in gemaakt.

Ik ga er nog over nadenken of ik dit jaar een overkapping ga laten maken, want voor mijn vijvergrootte kan ik daar 2 degelijke veilingvissen voor kopen.

Zelf heb ik ook een filmpje gemaakt van de overwinteraars. Het gaat over koi die eigenlijk niet meer op de voorgrond geweest zijn vanaf december.

Ze zijn wakker geworden en ik heb het eerste voer gegeven, zij het maar weinig.

Dit zijn de overblijvers van verleden jaar, en zal ik proberen in maart op een speciale manier aan te bieden aan de mensen, maar hoe weet ik nog niet.

Ze gaan een lang jaar tegemoet, want de vijvers zijn hier allemaal al 12° en ik kan me niet aan het gevoel ontdoen van het feit dat je eten nodig hebt om aan te sterken.

In ieder geval zal ik deze koi in de maand maart aanprijzen tegen gunstige prijzen om alsnog een bestemming voor hun te vinden. En denk nu niet dat deze koi niet goed meer zijn, want dan heb je het volledig mis.

Ook is het plezierig als je een filmpje aankrijgt van je koi als ze verplaatst zijn en gezond rondzwemmen in hun uiteindelijke thuis..

Mooi om te zien…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240