De vijver van Rudy

De vijver van Rudy

Geen onbekende in de koiwereld, en altijd intens met zijn koi en koivijver bezig is Rudy.

We hebben al eens een kijkje mogen nemen in zijn vijver, maar nu was er de wens om het geheel te stofferen met een uitgebreidere kennismaking met de filtersystemen en zijn vissen.

Zoals je kan zien op op dit filmpje moet bijna iedereen zijn vijver 2 maal bouwen om tot een gewenst resultaat te komen, zo ook de Rudy. Wat mij aan deze vijver bevalt is de samenstelling van zijn koi.

Een degelijke collectie van go sanke, een mooie maatvoering van koi rond de 60-70 cm, de chagoi en de yamabuki of kigoi misschien wat groter, maar vooral niet te veel koi in een behoorlijke plas water met de nodige draadalgen die welig mogen tieren. Ik krijg er tenminste een goed gevoel bij.

De uitleg van Rudy was als volgt:

"hallo luc, ik ben niet zo goed in filmen, en ook met een slechte camera, maar ik heb mijn best gedaan. Mijn vijver is gebouwd in 2003 door mij zelf en een metser (= bouwvakker) die ik kende. De polyesterwerken heb ik laten uitvoeren door firma.

 

de inhoud van de vijver is ongeveer 20m³ en bestaat uit twee bodemafvoeren en twee skimmers. het filtersysteem bestaat uit:

- 2x ultrasieve

- 2x pompen bleu eco 22m³ en een optimax 10000

- grote meerkamerfilter

- beadfilter UB-40

- tricklefilter

 

De grote meerkamerfilter is gevuld met japanse matten. Hier staat de optimax 10000 op. De beadfilter UB-40 en de tricklefllter worden gevoed door de bleu eco 22m³.

 

De vijver wordt verwarmd met warmtewisselaar en verwarmingsketel op gas. Ik  heb er ook een foto bij gedaan van mijn eerste vijver. Deze is gebouwd in 1998.

Dan nog even een extra mededeling:

Het is me gisteren ter ore gekomen dat Martin in het ziekenhuis is opgenomen vanaf verleden week met helse pijnen in de onderbuik. Laat ons hopen dat hij snel bezig is, en laten wij hem via deze weg veel beterschap wensen.

Meer afbeeldingen

De vijver van Rudy: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml