" /> " />
Mijn oudste bewoner

Mijn oudste bewoner

"Kijk eens naar die Showa", zei Ben, "dat die hier nog zit is mij een raadsel."

De showa die hij aanwees was mijn oudste bewoner, die ik eigenlijk nooit meer aan de mensen presenteer, omdat ze een deel is geworden van Interkoi.

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Het was het eerste jaar dat ik eigenlijk goed begonnen was, en ik kocht 42 Yamatoya nisai in april 2007, ze moet nu dus 6 jaar zijn en enkele maanden, en dat klopt als ik op mijn pancarte kijk. (73 maanden). Ik had toen nog niet veel over Yamatoya gehoord. Het is een kweker waar ik een haat/liefde verhouding mee had. Bloedmooie kohaku had de kweker zitten, maar hij kende zijn prijzen ook verschrikkelijk goed. Telkens lag ik in de clinch over de prijzen, maar telkens kwamen we er ook wel uit.

Later heb ik er dan ook nog zeer goede koi van hem gekocht met klinkende namen, zoals Shiba Zakura, Yamatenka, Showatenka, stuk voor stuk bijzondere koi. Feit is dat Yamatoya San, dit jaar zijn laatste jaar in de koiwereld als kweker zal fungeren. Ditmaal is het definitief, want hij durfde dit voorheen ook al wel eens laten horen. Of dit dan commercieel bedoelt was of niet, weet ik niet, maar nu is het definitief.

Yamatoya moet ondertussen 66 jaar zijn geworden. Hij werd onverwacht Grand Champion met een showa die door één van zijn klanten werd ingezet, als ik me niet vergis in 2010, maar het kan ook 2009 geweest zijn. Deze showa is uit dezelfde bloedlijn als de showa die ik vandaag even in the picture zet, en ook blijkt dit een langzame bloeier te zijn geweest. Ze werd GC op haar negende levensjaar, en zo zie je maar dat ouderdom niet altijd zoveel uitmaakt. Langzaam naar een hoogtepunt groeien is ook een mogelijkheid.

Van deze 42 nisai Yamatoya, weet ik niet veel meer, ondanks het feit dat er vele van verkocht zijn. Ik was toen nog niet zo actief met de berichtgeving en ook niet met het aanleggen van gegevens. Dat is nu natuurlijk spijtig, en moesten er toevallig mensen zijn die nog een kohaku uit deze serie bezitten, dan is alle info welkom.

Ik herinner me ook dat één van mijn eerste klanten, Han was zijn naam, deze showa had gekocht, maar nooit heeft opgehaald. De reden was, dat ik toen met Rini op de proppen kwam, die mijn rechterhand werd. Han had problemen met het feit dat Rini een karpervisser was geweest, maar meer is mij niet bekend. Door deze reden is deze showa blijven zitten, en heb ik haar altijd ongemoeid gelaten.

Door de opmerkzaamheid van Ben kwam ze echter weer op de proppen. Ik zie ze iedere dag, en ik geniet er ook iedere dag van, maar als je er op geattendeerd wordt, ga je iets beter kijken, en ja hoor....ze wordt ieder jaar beter. Ze kan mijn vijvers nog jaren verrijken. Een Grand Champion zal ze nooit worden, maar ze groeit langzaam maar zeker, en ik denk dat ze tussen de 67 en 70 cm zit momenteel. De kleurintensiteit verandert en neemt toe, en als je goed kijkt zie je een degelijke, aangename showa, met een wel zeer lieve uitstraling.

Of ze nog ooit zal verkocht worden is een open vraag, en ik hoop dat ze ooit op een aangename plaats terechtkomt, want ze is zeker nog niet aan het einde van haar latijn. Oude filmpjes heb ik niet, maar deze heb ik nog altijd bewaard:

december 2008

juli 2011

Geniet ervan....

Meer afbeeldingen

Mijn oudste bewoner: afbeelding 1
Mijn oudste bewoner: afbeelding 2
Mijn oudste bewoner: afbeelding 3
Mijn oudste bewoner: afbeelding 4
Mijn oudste bewoner: afbeelding 5
Mijn oudste bewoner: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240