Zonnig en gezellig

Zonnig en gezellig

Dat is in het kort de omschrijving van een rustige zaterdag op de eerste septemberdag.

Het was een moment om naar de verhalen te luisteren van Rini, en dan ben je eventjes zoet. Hij is het nog niet verleerd, en ondanks het feit dat je het verhaal vermoedelijk niet volledig kan verstaan op dit filmpje, is het nog altijd een lust om naar zijn mimiek te kijken en de machtige stem te beluisteren.

Rini blijft een markant persoon in een woelige wereld, met een stem als een klok, en een vertelstijl die niemand evenaart.

Gelukkig werden er ook nog koi verkocht vandaag, want zonder benzine kan de motor niet blijven lopen. Vandaag viel de keuze van Tom en Suzanne op een Oshiba Shigure en een Shiro Utsuri, beiden van Okawa, en pas in het nieuwe kamp aangekomen.

Volgende week trouwens geef ik een speciale dag om de nieuw aangekomenen te begroeten en te presenteren. Ben heeft zijn werk goed gedaan en zal zijn logées terug naar Arendonk brengen. Enkele hiervan werden al verkocht, en de anderen hebben het bijzonder goed gedaan. Het is de moeite om even langs te komen, maar hierover in de loop van de week wat meer info.

Als respectievelijke eigenaars van een azukari koi was het ook niet meer dan normaal dat ze deze eventjes wilden bewonderen. Nog een maandje profiteren van het najaar dat hopelijk wat meer goeds in de zin heeft dan het voorjaar, en het resultaat zou dankbaar moeten zijn. Dit filmpje geeft je nogmaals een indruk van ontwikkeling. Ze zijn allen zowat rond de 45 cm nu, buiten de sanke die iets kleiner is.

Jos en Lisette konden niet weerstaan aan de charme van deze Shiro Utsuri van Okawa, die in het zonlicht schitterde als een geslepen diamant. Een kort gestoffeerd filmpje van onze zaterdag is toch altijd mooi om te bekijken, dit op de prachtige tonen van Ramazotti.

Eén van de soragoi en de Mugashi Ogon waren reeds aangekomen, (Bekijk hier het filmpje) samen met beide shiro's van Okawa. Allen nu 30-35 cm groot, zullen ze jullie volgende week zeker kunnen bekoren.

Samen met een aantal showa van Ueno en een lieflijk assortiment Shiro Utsuri van Okawa zullen we ze volgende week één voor één presenteren. Zij zullen deel uitmaken van het slotoffensief van Interkoi om het jaar op een waardige manier af te sluiten. Volg het nieuwsitem op in de loop van volgende week en je zal verder geinformeerd worden.

Als tussendoortje werden we nog even verrast door de ontzettend positieve ontwikkelingen van een paar oudgedienden. Wie een dankbare en nooit vervelende kohaku zoekt voor de toekomst, neem dan even contact op, want dit tierlantijntje is de moeite waard om nog dit jaar in je vijver te belanden. Ongetwijfeld een aanwinst voor je vijver. 99% kans op vrouwtje, met een sublieme huidkwaliteit en weinig foutjes. Ze is nu ± 40 cm, en als je een goede kohaku zoekt....niet twijfelen is de boodschap.

Hetzelfde geld voor deze machtige momo, die ondanks een minder puntje, wat je hem ongetwijfeld zal vergeven, alles in huis heeft om uit te groeien tot een imposante showa. Vele showa's zijn beter, maar nog veel meer showa's zijn stukken minder. Geef deze een paar jaar de tijd, en je zult versteld staan.

Voila, dit was het weer voor vandaag. Weer stof genoeg om te lezen en te bekijken. Volgende week vertrek ik voor een driedaagse naar Giethoorn, en hoop daar mijn ontspanning te vinden in de prachtige streek, het Hollandse Venetië genoemd. (niet te verwarren met het echte Venetië van het noorden, het prachtige Brugge....)

Meer afbeeldingen

Zonnig en gezellig: afbeelding 1
Zonnig en gezellig: afbeelding 2
Zonnig en gezellig: afbeelding 3
Zonnig en gezellig: afbeelding 4
Zonnig en gezellig: afbeelding 5
Zonnig en gezellig: afbeelding 6
Zonnig en gezellig: afbeelding 7
Zonnig en gezellig: afbeelding 8
Zonnig en gezellig: afbeelding 9
Zonnig en gezellig: afbeelding 10
Zonnig en gezellig: afbeelding 11
Zonnig en gezellig: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240