De vijver van Rudy

De vijver van Rudy

Vandaag eentje om van te genieten. Als ik koi tegenkom van lang geleden en ik krijg er een update van, dan kan ik niet wachten om het te publiceren, maar er is momenteel zoveel te vertellen dat ik het nieuws in de wachtrij moet zetten.

Deze koi zijn al lang uit Arendonk verdwenen en dan praat ik over 2009. Rudy is altijd een trouwe klant geweest, hetzij op de opendeurdagen, hetzij regelmatig op zaterdag.

Hij koopt koi wanneer hij er zin in heeft en koopt geen koi om koi te hebben. Ik vraag echter al jaren om een update van zijn koi die hij gekocht heeft, want ik ben ze niet vergeten, integendeel.

Nu is het er eindelijk van gekomen, en kan ik genieten van de evolutie van deze koi. Deze koi kocht ik op de veiling van Momotaro in september 2009, jawel, al een eeuwigheid geleden, maar nog steeds in mijn geheugen gegrift.

Ik kocht 2 ginrin kohaku, ik blijf er een zwak voor hebben, want een Momotaro ginrin kohaku is niet alleen een ginrin, maar kan ook nog eens bijzonder groot worden. Dat zie je misschien niet zo vaak.

Ik laat je de 2 kohaku zien die ik toen aankocht:

Ginrin Kohaku GRK-V9-205 en

Ginrin Kohaku GRK-V9-210.

Ik heb een tijdje moeten zoeken om ze terug te vinden, want ik had geen codenummers, dus moest ik diep in mijn archief gaan zoeken. Waar de 2de ginrin naartoe is gegaan weet ik niet meer, maar de ginrin kohaku die rudy gekocht heeft herken ik nog zeer goed.

Hij had een speervormige tekening en ik was toen al geobsedeerd door de grootte van de koi als tosai. Het was februari 2009. Ik kan het certificaat niet meer terugvinden, dus ik kan niet zeggen hoe groot ze was, maar ik denk toch een kleine 40 cm , wat enorm groot was toendertijd.

Zo ziet ze er nu uit op 7 jarige leeftijd, en 71 cm. Het doet me enorm veel plezier om deze koi nu terug te zien. Ik heb ze toen de naam "Nozomi" gegeven naar de naam van de Shinkansen die van Kansai airport naar Okayama rijd.

Wat een huidkwaliteit ! En let vooral op de bouw met het brede hoofd. Een loupezuivere ginrin kohaku met in mijn ogen een gezegende bouw, goede ginrin, en bijzonder weinig op af te keuren. De aflijning van het kiwa en sashi is zowat perfect. Of je van het patroon houdt is een andere zaak, maar dat is ondergeschikt aan de rest….

Ook in 2009, maar dan in september kocht ik 2 tancho kohaku op de veiling. Ik laat je wederom de tancho zien bij aankoop:

Tancho TA-V9-1101 en

Tancho TA-V9-1104.

De tancho 1104 ging naar Almere en is later nog kampioen geworden in zijn reeks op de show in Appeltern. De tancho 1101 heeft een tijdje bij mij rondgezwommen en kreeg ik niet verkocht, totdat Rudy naar deze tancho vroeg.

Ik moest de koi bowlen natuurlijk, maar tijdens het netten scheurde 1 vin in. Lap, dat heeft me serieus geld gekost….want op dat moment wist ik dat ik deze nadien niet meer zou kunnen verkopen.

In ieder geval is het vinnetje weer helemaal genezen, en ziet de tancho er zo uit. Ze meet ondertussen 77 cm. De tancho is geboren in juli 2008, dus is ze nu 7 jaar en een paar maanden, nog tijd om over de magische grens van de 80 cm te gaan.

Zoals je kan zien is de huid spierwit en is de tancho bol nog steeds mooi geplaatst op de koi. Ook deze koi is nog loupezuiver, zij het dat het hoofd en het staarteinde iets breder zou mogen zijn. Ik denk echter dat velen blij zouden zijn met een tancho van dit kaliber en deze grootte. Moet een zalig gezicht zijn om deze te zien rondzwemmen in je vijver.

Een laatste koi die ik wil laten zien van Rudy komt volgens mij niet van bij mij, maar blijft toch mooi om te zien. Een orenji Ogon volgens Polleke die voor mij deze videoreeks en foto's heeft gemaakt.

Van deze koi weet ik weinig of niets, dus kan ik er niet veel over vertellen. Een paar foto's van de vijver en de filterinstallatie van Rudy spreekt boekdelen. Zo zie je maar dat je niet over een megavijver moet beschikken om koi groot en imposant te laten worden.

Koop de goede genen van een koi bij je dealer, en ze zullen vanzelf worden zoals de koi die ik vandaag laat zien. Er staan trouwens nog enkele kleppers in de wachtrij, maar dat is voor de volgende dagen.

Meer afbeeldingen

De vijver van Rudy: afbeelding 1
De vijver van Rudy: afbeelding 2
De vijver van Rudy: afbeelding 3
De vijver van Rudy: afbeelding 4
De vijver van Rudy: afbeelding 5
De vijver van Rudy: afbeelding 6
De vijver van Rudy: afbeelding 7
De vijver van Rudy: afbeelding 8
De vijver van Rudy: afbeelding 9
De vijver van Rudy: afbeelding 10
De vijver van Rudy: afbeelding 11
De vijver van Rudy: afbeelding 12
De vijver van Rudy: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240