Afscheid van een monument

Afscheid van een monument

Het doet je toch iets als een bepaalde koi je verlaat. Ik ben nu eenmaal een watje, daar is niets aan te doen.

Ik heb in ieder geval gisteren afscheid genomen van Virgin. Langs de ene kant zal ik ze missen, langs de andere kant ben ik blij voor haar.

Het was onmogelijk om ze te verkopen tijdens haar verblijf in Arendonk, dan ben ik zelf maar op zoek gegaan naar mogelijke klanten, en gelukkig is me dit gelukt.

Ik heb gisteren dan ook een filmpje gemaakt als laatste eerbetoon aan de koi die me zoveel plezier en ondank heeft gegeven. Ik heb op het filmpje muziek gezet en dit is soms niet zichtbaar op Iphone of smartphone. Dit is de versie zonder muziek....

Ben was van de partij om me te helpen, want het is geen sinecure om een koi van deze lengte eventjes in te pakken en te vervoeren. Volgens Ben zag ze er picobello uit, en was ze zienderogen nog aan het verbeteren.

Ik heb er nog van genoten om ze van dichtbij te zien. Nu 5 jaar, een gezegende lengte van 91 cm, een teri om van te snoepen, het shiroji zelfs na haar verplaatsing nog vlekkeloos wit, en een hi zoals het in Japan gewaardeerd wordt, zacht en met de juiste intensiteit. Geen enkel shimi vlekje te vinden….Vaarwel….het ga je goed….

Ik denk dat ik er goed aan gedaan heb om de juiste vijver voor je te vinden, maar uiteindelijk is ook dit hoofdstuk weer afgesloten.

Na terugkeer in Arendonk was ik genoodzaakt om enkele koi over te zetten in een andere vijver, want ik krijg meer gasten op bezoek dan ik gepland had. Vermist Ben bij me was om Virgin mee over te plaatsen, kwam dit goed uit om nog enkele koi over te zetten en ze eventjes te bekijken.

Als er nog iemand goede showa zoekt, twijfel je hier nog aan ?. Er zitten nog fenomenale koi tussen, maar feit is dat ik naar mijn gevoel iets te veel koi heb zitten in één vijver. Het is geen ramp, maar ik zou er nog een aantal uit willen verkopen om de druk te minderen.

Ik heb het volle begrip om de nieuwe lichtingen af te wachten, maar of het verstandig is, is een andere vraag. Ik zal straks een filmpje maken van de vijver die in mijn ogen te vol zit, en je zult versteld staan van de kwaliteit die erin rondzwemt. Prachtige koi van 55-75 cm met veel toekomst, en het voordeel dat ze hier al een half jaar verblijven, een niet te onderschatten voordeel.

Kom kijken en overtuig je zelf. Ik ben zaterdag aanwezig van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Nog een laatste mededeling. Er zullen vandaag ook een aantal karashigoi op de site bijgevuld worden die ik aangekocht heb via een bevriende concullega die ik gevraagd heb een assortiment uit te zoeken. Het zijn in ieder geval allemaal koi waar hij ook achter zou staan.

Deze koi zijn 55-60 cm en zijn allemaal uit dezelfde familie als deze doitsu karashigoi, en ze worden geleverd met certificaat Ik blijf een zwak hebben voor doitsu karashigoi, en ginrin. Je moet er wel rekening mee houden dat ze recht uit de mudpond komen, dus ook voorzien zijn van de onvermijdelijke kleine beschadigingen die zullen verdwenen zijn, eens ze hier aankomen.

Meer afbeeldingen

Afscheid van een monument: afbeelding 1
Afscheid van een monument: afbeelding 2
Afscheid van een monument: afbeelding 3
Afscheid van een monument: afbeelding 4
Afscheid van een monument: afbeelding 5
Afscheid van een monument: afbeelding 6
Afscheid van een monument: afbeelding 7
Afscheid van een monument: afbeelding 8
Afscheid van een monument: afbeelding 9
Afscheid van een monument: afbeelding 10
Afscheid van een monument: afbeelding 11
Afscheid van een monument: afbeelding 12
Afscheid van een monument: afbeelding 13
Afscheid van een monument: afbeelding 14
Afscheid van een monument: afbeelding 15
Afscheid van een monument: afbeelding 16
Afscheid van een monument: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240