De vijver van Theo

De vijver van Theo

Af en toe gaat Ben bij klanten een vijvercheck doen, om te zien of alles in orde is, en tegelijkertijd kan hij dan de evolutie van de koi bekijken.

Ditmaal is de vijver van Theo aan de beurt, een trouwe klant, die reeds jaren koi koopt bij Interkoi. Je kan dan ook mooie vergelijkingspunten maken bij koi die door de jaren heen gekocht werden.

Laten we beginnen met een mannelijke koi die gekocht werd in 2014 als nisai, nu 62 cm en dus gosai.

Deze kwam binnen in april 2014 en werd onmiddellijk aangekocht door Theo.

In 2015 werd deze showa aangekocht, ook mannelijk, en is ondertussen uitgegroeid tot 68 cm. Zijn sumi zag er toen stralend uit en nu nog meer.... Zo ziet hij er nu uit

Ondertussen zijn we een jaar verder en zijn oog viel op deze sanke van Sakai. Het geluk was toen aan mijn zijde en ik kocht er zelfs een 5-tal aan, ik was er heel blij mee. Van diezelfde reeks moeten er trouwens nog verschillende rondzwemmen.

Ondertussen is ze 79 cm gemeten. Als je bedenkt dat ze nu pas 56 maanden jong is heeft ze nog een hele toekomst voor zich…

Ondertussen gaan we verder in de tijd en 2016 meld zich aan. Deze bloedmooie sanke werd in november 2016 aangekocht en heeft altijd een goede indruk op mij gemaakt.

Het is mooi om te zien dat ze goed geëvolueerd is. Laat ze rustig doorgroeien en ze komt wel waar ze moet zijn. De teri, het beni en het sumi, het spat er vanaf....

De laatste aankoop dateert van van augustus 2017 helaas von Rio er toen niets aan….

Op dit filmpje lijkt ze wel een beetje gestresseerd, maar dat dat kan haar uitstraling niet verbloemen. Met haar 79 cm heeft ze nog een lange weg te gaan…en niet vergeten, ze is ook nog maar 59 maanden jong.

Het is altijd plezierig om de evolutie van koi te zien, en al deze koi zijn nog jong waardoor ze nog vele jaren voor zich hebben om verder te ontwikkelen. De vijver van Theo is niet zo overdreven groot, als ik me niet vergis een 30 kuub, maar het aantal bewoners is ook relatief klein.

Ondertussen zijn de aankopen van 2018 ook bekend, maar daar kan ik natuurlijk nog geen update van geven, en geloof me dat komt nog wel.

Als je dit bekijkt dan zijn de aankopen van Theo uitgespreid over 1 tot 2 koi per jaar. Het is een verstandige beslissing, waarbij je door het kopen van nisai of sansai toch voor meer zekerheid kiest.

Er is niets verkeerd aan het kopen van tosai, maar er kan nog zoveel misgaan, en het gebeurd meer dan ooit dat tosai niet ontwikkelen zoals je ervan verwacht. Het is echter een keuze die de mensen zelf moeten maken natuurlijk...

Meer afbeeldingen

De vijver van Theo: afbeelding 1
De vijver van Theo: afbeelding 2
De vijver van Theo: afbeelding 3
De vijver van Theo: afbeelding 4
De vijver van Theo: afbeelding 5
De vijver van Theo: afbeelding 6
De vijver van Theo: afbeelding 7
De vijver van Theo: afbeelding 8
De vijver van Theo: afbeelding 9
De vijver van Theo: afbeelding 10
De vijver van Theo: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240