een koi zoals deze in je bezit willen hebben. Is het antwoord neen, dan hoef je niet verder te lezen, is je antwoord ja, lees dan verder.

" /> een koi zoals deze in je bezit willen hebben. Is het antwoord neen, dan hoef je niet verder te lezen, is je antwoord ja, lees dan verder.

" />
Beantwoord eerst de vraag

Beantwoord eerst de vraag

De vraag is het volgende: zou je een koi zoals deze in je bezit willen hebben. Is het antwoord neen, dan hoef je niet verder te lezen, is je antwoord ja, lees dan verder.

Eerst en vooral een beetje uitleg over deze kohaku. Het is een kohaku van sakai FF en werd in 2014 als nisai aangekocht.

Ze is ondertussen 79 maanden, ofwel 6 jaar en 7 maanden, in de fleur van haar leven en zo ziet ze er uit. Alles wat je ziet is echt, en je kan in principe geen foutje ontdekken aan dit kanon van een koi.

Wil je echter dit soort koi, dan zijn er een paar problemen. Ten eerste moet je ze aan willen en kunnen kopen wat al niet evident is bij Sakai, en ten tweede moet je de kwaliteit herkennen van dit soort koi.

Ze worden in principe alleen via de veilingen verkocht over het algemeen, ondanks het feit dat er tegenwoordig redelijk wat misbruik wordt gemaakt van koi die in de veiling worden aangeboden.

Soms worden koi uit de opensales, wat een hemelsbreed verschil is ook aangeboden als zijnde koi van de veiling, let er dus mee op. Het verschil zal je bij Interkoi altijd onmiddellijk kunnen zien. Als er in het midden van de code V17 of V18 of iets dergelijk staat, verwijst dit telkens naar de veilingen. V17 is 2017, V18 =2018 etc...

Koi die niet in een veiling zijn gekocht hebben altijd een code nummer die verwijst naar de datum. Bijvoorbeeld 1803007 kan je vertalen als 18 = jaar, 03 is de maand van aankoop, 007 is de 7de koi van die aankoop. Zo simpel als 1 en 1 twee is. Maar het schept wel altijd duidelijkheid.

Indien de code de letters NA17 of NA18 bevatten, dan verwijzen deze naar aankopen bij Narita.

De 2 kohaku die ik voorstel zijn mogelijk koi die kunnen tippen aan bovenstaande kohaku en misschien zelfs beter. Ik heb er gisteren een filmpje van gemaakt wat me bijzonder beviel.

De kohaku met het rode oogje was ondertussen van 55 naar 62 doorgegroeid tijdens het verblijf in de winter bij Sakai, wat de kohaku trouwens ten goede kwam, de sandan werd 60 cm gemeten en die kwam ook van 55 cm. De maruten bij aankoop, december 2017

Kwalitatief zitten beide kohaku dicht bij elkaar, enkel patroontechnisch is er een groot verschil. De maruten sandan kohaku is oogstrelend, en je zult het rode oogje moeten vergeven, alhoewel ik met het rode oog zelf geen probleem heb.

Het vormt een goede balans tegenover het andere witte oog dat in het rode gedeelte ligt, en geeft de koi als het ware iets magisch.

De sandan kohaku is wat betreft patroon wat achterhaalt, wat dat ook wil zeggen, maar kwalitatief staat deze zelf op dezelfde hoogte, en door het groeien zal het shiroji nog meer indruk gaan maken dan nu. De sandan bij aankoop, december 2017.

Prijstechnisch liggen de verschillen dan ook ver uit elkaar, want een veilingkoi is ongenaakbaar. De maruten kost 6250 euro en de sandan 4250 euro. Maar beiden zullen beantwoorden aan de wensen van bovenstaande eerst getoonde kohaku.

ZATERDAG OPEN

Ondanks het feit dat ik zaterdag niet aanwezig kan zijn, zal Ben de zaak openhouden. Hij zal aanwezig zijn van 11.00 tot 16.00 uur en kan al je vragen beantwoorden.

Wie Ben gezelschap wil houden is altijd welkom natuurlijk, en als je wat meer wil weten over bepaalde koi, dan is er niemand meer bekwaam dan Ben om je de gewenste uitleg te geven.

Zondag ben ik gesloten….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240