De vijver van Wim

De vijver van Wim

Het werd tijd dat ik er nog eens naartoe reed, het was al lang geleden, daarom even de 2 laatste koi die naar zijn vijver moesten verplaatst worden ingepakt en weggebracht.

Ondertussen werd de beplanting serieus onder handen genomen en is de verfraaiïng van het domein volledig in harmonie met de vijver aangelegd. Het is dan ook een genot om het erf op te rijden en overweldigd te worden door de machtige vijvers.

Eén nadeel, de vijvers zitten ondertussen vol koi, zodat nieuwe aankopen niet meer nodig zijn. Maar wat een collectie koi. Om je handen en vingers van af te likken. 

Je ziet het natuurlijk niet op het filmpje dat ik je zal laten zien, maar er zitten exemplaren tussen tot 100 cm, geloof me. Natuurlijk konden we het niet nalaten om enkele koi te bowlen, maar ik ga ze niet allemaal laten zien. Dat heeft echter zijn reden....

Het filmpje dat ik heb samengesteld geeft een indruk van de sfeer en het gevoel van rust dat de vijver uitstraalt. Ik heb enkele koi toegevoegd in het filmpje, en die laten zien hoe goed ze het gedaan hebben.

Het filmjpe duurt om en bij de 4 minuten, ik zou zeggen geniet ervan !

Ik zal nog even de betreffende koi hieronder zetten met een verwijzing naar hun aankoop, dat is altijd leuk om te zien. Eén van de eerste koi die je in het filmpje ziet is een sanke van Sakai FF uit de befaamde 5-reeks die ik vorig jaar aankocht. 

Een vergelijk na een jaar werpt misschien nog niet zoveel licht op de eventuele verandering, maar ik laat het filmpje van aankoop toch graag zien. Dan zie je dat ze er zeker niet op achteruit is gegaan. Ik heb ze wel niet gemeten, maar dat ze in body is toegenomen staat buiten kijf. Een dankbare sanke in ieder geval.

De kohaku van Sakai, de 2de in de reeks is volop in ontwikkeling. Deze werd aangekocht in december 2018 op de veiling van Sakai FF. Ze was wat gestresseerd maar qua body kan het wel tellen als je ze nu in de bowl ziet.

En dan komt Martinneke aan de beurt, een sanke van Momotaro. Een hevig baasje, zelfs als jumbo nog de kracht hebben om bijna uit de bowl te springen, het doet je even verschieten. Maar met deze temperaturen is het normaal dat je voorzichtig moet zijn.

Martinneke werd ook aangekocht in december 2018 op de veiling van Momotaro. Het beni is bijzonder dik, zij het van een andere intentie, maar dat doet niets af van de kwaliteiten van deze sanke. Een echte jumbo in de maak.

De goshiki van Taniguchi wou ik voor mezelf even bowlen, om de ontwikkeling te zien. Het zijn van die koi die moeilijk in te schatten zijn. Ziehier de goshiki bij aankoop. Ze was tosai toen ik ze aankocht, en 31 cm, dat was in april 2019. Nu zal ze om en bij de 60-65 cm zijn en dit is het resultaat

Het blijven moeilijk in te schatten koi de goshiki, maar in dit geval werd het beni nog niet overwoekert door het sumi, waardoor het een heel aangename koi blijft om naar te kijken. Er werden meerdere goshiki uit deze serie verkocht, maar daar heb ik weinig nieuws van vernomen. Er zitten nog wel enkele andere goshiki van Taniguchi in de serre, dus ik ben ook heel erg benieuwd wat dat in de toekomst zal brengen. 

De koi waar het allemaal mee begon is deze tancho showa van Momotaro. Het was april 2015 toen ik ze aankocht als tosai op de veiling van Momotaro. Ze moet nu dus 7 jaar zijn, want het geboortejaar is 2014. Dit was de eerste koi die Wim aankocht.

Ik kan toch niet stoppen met het verhaal zonder deze te laten zien ! Haar naam is Bam Bam als ik me niet vergis, want de meeste koi hebben namen in deze vijvers. Ze heeft een sneeuwwitte huid, en ik schat ze om en bij  de 65 cm nu. 

Daarnaast heb ik nog een aantal filmpjes gemaakt van de grootste kleppers, maar die hou ik nog even afzonderlijk, want die hebben een ander nobel doel. Ik vind het wel spijtig dat ik ze niet kan laten zien, maar dat komt nog wel.

Daarnaast heb ik nog een serie sfeervolle foto's gemaakt die je ook in het overzichtsfilmpje kan zien. Het geeft altijd een voldaan gevoel als je hier bent geweest en de terugrit aanvangt. Met een dankbaar gevoel rij je terug naar huis en onderweg laat je de emotie de vrije loop zodat je kan genieten van datgene wat je juist hebt gezien !

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Wim: afbeelding 1
De vijver van Wim: afbeelding 2
De vijver van Wim: afbeelding 3
De vijver van Wim: afbeelding 4
De vijver van Wim: afbeelding 5
De vijver van Wim: afbeelding 6
De vijver van Wim: afbeelding 7
De vijver van Wim: afbeelding 8
De vijver van Wim: afbeelding 9
De vijver van Wim: afbeelding 10
De vijver van Wim: afbeelding 11
De vijver van Wim: afbeelding 12
De vijver van Wim: afbeelding 13
De vijver van Wim: afbeelding 14
De vijver van Wim: afbeelding 15
De vijver van Wim: afbeelding 16
De vijver van Wim: afbeelding 17
De vijver van Wim: afbeelding 18
De vijver van Wim: afbeelding 19

Laat Een Reactie Achter

30 reacties

Roy

555

Wim DW

555


The Untouchable

555

Wim DW

555


Ronny V

555

Wim DW

555


KONDHO

555


KONDHO

555

Wim DW

555


Johan

555

Wim DW

555


willy

555

Wim DW

555


Kristof_d

555

Wim DW

555


Matthijs

555

Wim DW

555


Jack

555

Wim DW

555


beereke

555

Wim DW

555


Wim DW

555


ben.

555

Wim DW

555


Polleke

555

Wim DW

555


Johan D

555

Wim DW

555


rik

555

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml