Ginrin worden niet groot

Ginrin worden niet groot

Neen, als je de fabeltjes van vroeger nog gelooft dat ginrin niet groot worden en ze niet goed van kleur zijn, dan loop je achter op de werkelijkheid. Tijden veranderen en dat is ook het geval voor de ginrin.

Als je toch blijft volharden in de boosheid, zal ik je eventjes dit filmpje laten zien. Laten we verder praten nadat je dit filmpje hebt bekeken. Wat een kanjer ! Niet alleen de body is indrukwekkend, ook het shiroji, beni en fukurin laten je sudderen in je vooringenomenheid.

En leg het me nu nog maar eens uit ! En weet je wat....het is dan ook nog eens een mannelijke koi van maar liefst 84 cm. Ook dit gegeven ontkracht het beeld van de lange smalle mannetjes die het niet kunnen halen tegenover de vrouwtjes.

Als ik dit koi zoals dit presenteer, en ik typeer deze koi eenvoudig als een vrouwelijke koi, wie zal mij dan niet geloven ? De koiwereld is een wereld van verandering en dat zijn bevindingen die nog uit het stramien van de gedachtengang moeten verlost worden. 

We moeten met de gedachtengang meegaan en niet verstikt worden door ouderwetse gedachten. De goede mannen worden zo goed als vrouwen, maar vooralsnog kunnen de meeste vrouwelijke koi het makkelijk winnen van de mannelijke koi, maar de kloof wordt kleiner en kleiner.

De Aziaten begrijpen het, zij laten zich niet manipuleren door de ouderwetse gedachten en geven op dit ogenblik zelfs meer voor mannelijke koi dan voor vrouwelijke koi. Uiteraard moet je wel de goede mannelijke koi te pakken krijgen, maar is dat ook niet met vrouwelijke koi ?

Hoe je het ook draait of keert, dit exemplaar doet velen watertanden. Af en toe begrijp ik niet dat ik dit soort koi te pakken krijg. Ik heb trouwens nog van die prachtexemplaren rondzwemmen. De volgende vraag die zich stelt is of ik dit niveau nog kan blijven handhaven !

zeebaarsEnfin, de koi zwemt nu op een locatie die er alles zal uithalen wat er nog inzit. Als toetje bracht Rudie nog een heerlijke zeebaars mee, zo vers als maar kan zijn. Waarvoor natuurlijk onze dank.

We hebben er heerlijk van genoten. De foto is wel niet de orginele foto, want ik was vergeten een foto te maken, maar toch bedankt voor dit heerlijke cadeau.

Naast de ginrin kohaku nam Rudie ook even de tijd om een shiro utsuri uit te kiezen. Ze zijn beter dan je zou vermoeden.

Toegegeven, ze zijn misschien nog niet van het niveau van de shiro utsuri die ik eind vorig jaar heb kunnen aankopen, maar ze evolueren wel in die richting en zijn prijstechnisch veel vriendelijker.

Met aandacht voor huidkwaliteit en toekomst mogelijkheden werd deze shiro utsuri uitgekozen.  Ondertussen toch 54 cm wat niet onverdienstelijk is voor een shiro.

Voor de rest staat alles op een laag pitje, en hebben Ben en ik ons goed geamuseerd om verschillende aanpassingen te maken in de vijvers.

Het is de tijd van stilte, en daar kunnen we niet omheen. Maar we vinden altijd wel iets om ons te amuseren. 

Ik verheug me wel op het feit dat er toch veel gereageerd werd op het nieuwsitem van gisteren. Het doet een mens goed als je het gevoel krijgt dat de nieuwsitems toch nog gelezen worden.

zwemmen

 

Ik ga nu stoppen met schrijven, want ik ga spek bakken voor mijn kleinkinderen die blijven slapen zijn. Ze zijn verzot op spek, krokant gebakken op bompa's wijze. Dat is nog net iets belangrijker dan de rest.

Bovendien hebben we ons gisterenavond vergast op een heerlijke zwempartij in het donker  Ze vinden het geweldig om in de schemering te zwemmen in het zwembad dat ik wel op 30° heb gezet. Het is dan ook al 11 uur geworden en het is bedtijd !

OH JA, IK BEN VANDAAG AANWEZIG VAN 10.00 TOT 12.00 UUR
maar als er om 11.00 uur niemand aanwezig is, dan ben ik weg !

.

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

rik

555

Wim DW

555


Wim DW

555

rudie

555


Roy

555


Kristof_d

555


Huub

555


Johan

555

rudie

555


Matthijs

555


rik

555


rik

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml