Bjorn und Tobias

Bjorn und Tobias

Het zijn 2 redelijk jonge gasten uit Duitsland, het Saarland als ik me niet vergis en moeten normaal een 3 tot 4 uur rijden om hun koi te komen ophalen.

Het zijn 2 geweldig sympathieke jongens, karpervissers in hart en nieren, en ze hebben zich gewaagd aan de koihobby. Onlangs kocht Tobias nog een kohaku van Momotaro en was er zo van onder de indruk dat hij dadelijk een gooi deed naar een showa die ik  op de veiling aankocht;

Het gaat de moeilijke kant op met showa van Momotaro. Het aanbod is gering en de successen van weleer met Lion Queen worden momenteel niet geëvenaard. Wel zijn de kohaku en de sanke aan een grote opmars bezig, en die mogen gezien worden.

Persoonlijk heb ik een groot zwak voor de kohaku van Momotaro op dit ogenblik. Ze combineren een bijzonder sterk beni met een aantrekkelijk patroon dat menig koikichi doet watertanden.

Ze neigen niet naar ongewenste shimi, zijn niet gevoelig voor secundair hi, groeien gestadig en ik heb er vorig jaar verstandig aan gedaan om een groot aantal kohaku aan te schaffen. Ik ben er nog altijd over tevreden.

Van de 30 stuks zijn er nog maar een paar over, en die zullen zoals altijd behoren tot de serie ongewensten, alhoewel dat absouut niet terecht is. Ik zal ze in de loop van de zomer proberen op een manier aan te bieden dat ze toch nog een eigenaar zullen vinden.

De 2 showa van Momotaro uit de 5-serie zijn beiden even groot, ongeveer 43 cm wat niet onverdienstelijk is voor tosai. Een lachertje tegenwoordig als je het woord jumbo tosai durft gebruiken als ze 30-35 cm zijn, iets wat 15 jaar geleden enorm was. Nu ligt de maatstaf tussen de 40 en 50 cm, nisai waardig.

In ieder geval Tobias en Björn waren uitermate gelukkig met hun keuze die ze toch via een filmpje en foto moesten maken. Zelfs zo gelukkig dat Björn me deze boodschap stuurde: "Hallo bompa Die showa sind absolut spitze, danke noch mal für die tollen Fische. Ich möchte gerne noch ein paar schöne momotaro bei dir kaufen wenn die neuen Fische aus Japan kommen. Wenn es geht sag mir so früh wie möglich Bescheid."

Mooi toch om dit te lezen nietwaar ? Uiteraard doe ik altijd mijn best, maar ik weet hoe de kaarten liggen en dat liegt er momenteel niet om. Of we einde dit jaar naar Japan kunnen of niet weten we nog niet, we gaan het zien. Het beloven spannende tijden te worden. 

Voor mensen die gecharmeerd worden door de golden corn yet set van Taniguchi, die komen in de loop van de volgende dagen aan hun trekken. Ik plaats een aantal foto's van mogelijke aankopen van deze "nieuw geïnspireerde soort" hieronder op een rijtje. 

Ik ga er zeker proberen een aantal aan te kopen, maar de slaagkansen zullen miniem zijn. Deze tosai kunnen bij Narita als azukari blijven en de koi zou ik klasseren als de koi met de hoogste graad van onvoorspelbaarheid.

Zelf hou ik er ontzettend van en heb er al enkele van in eigendom. Het zijn geen éénkleurigen, het zijn geen gosanke, maar ze hebben net dat tikkeltje meer als kawarimono dan de saaiheid van de éénkleurigen. Ik vind ze geweldig, en hoop dat ik er enkele van zal te pakken krijgen. Goedkoop zullen ze echter niet zijn, want de Aziaten zijn er verzot op, en dat betekent wat !

Wie een gok wil doen en één van deze golden corn wil aankopen, neem contact op, ik zal je verder begeleiden in de aankoop. Ik ga wel nieuwe wetten stellen in verband met de azukari en het overwinteren in Arendonk, maar daarover later meer. 

 

Meer afbeeldingen

Bjorn und Tobias: afbeelding 1
Bjorn und Tobias: afbeelding 2
Bjorn und Tobias: afbeelding 3
Bjorn und Tobias: afbeelding 4
Bjorn und Tobias: afbeelding 5
Bjorn und Tobias: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

wim

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml