Mogelijke kandidaten koishow

Mogelijke kandidaten koishow

Na overleg hebben we besloten ondanks de kanttekeningenn toch mee te doen aan de Belgische koishow op 11 en 12 september in Merelbeke. De datum is lichtjes veranderd, maar de bevestiging dat de koishow live doorgaat is bevestigd. 

We zitten wel met een probleem. Ik weet niet of het haalbaar is om nog goede koi in te zetten op de show. Zoals ik normaal iedere keer doe, zoek ik een paar koi uit het bestand en zet deze in op de show, maar nu zal het een moeilijke opdracht worden.

Mijn bestand is geminimaliseerd en echt veel keuze is er niet meer. Ik zal moeten improviseren, maar we zien wel waar het schip strand. Vorige week heb ik een aantal koi gebowld waarvan ik het gevoel heb dat ze het goed zouden kunnen doen in de show.

Of het winnaars zijn of niet ligt natuurlijk aan de mededingers. De koi die gaan strijden voor de hoogste eer zijn nog vrij, met andere woorden nog niet verkocht. Ik dacht dat het een goed idee was om deze koi één voor één te presenteren en aan te bieden aan die mensen die interesse hebben voor deelname aan de show.

Ik engageer me om de koi gratis in te zetten op de show en alle kosten te dragen die dit met zich meebrengt. De koi mogen na deelname aan de show ook opnieuw acclimatiseren in onze vijvers tot medio oktober, zodat ze opnieuw op volle krachten zijn.

Je mag de volgende dagen dus een aanbieding van verschillende koi verwachten. Ik ga er echter niet mee leuren, daar heb ik een bloedhekel aan. Ik zal de koi dan ook onder de knop nieuwe koi aanwinsten zetten totdat de volgende koi op de voorgrond zal treden.

Daarna verdwijnt de koi in de anonimiteit. Uiteraard zie ik potentie in een mogelijke score, maar kan natuurlijk niet inschatten of ze kans maken of niet. Er zijn meerdere faktoren die meespelen, maar dat het goede koi zijn, staat als een paal boven water.

De eerste koi die aan bod komt is een kindai showa van Momotaro, yonsai en met een gezegende lengte van 76 cm. Het is te gek om de kwaliteit van deze showa te omschrijven, want dat is vrij duidelijk. Maar laat ik een filmpje zien, dan weet je over welke kindai showa ik het heb. Het filmpje is van vorige week en de showa werd een paar weken geleden verwelkomt in Arendonk.

Het is een dankbare koi met een geweldige fukurin. Nog vrij jong om mee te dingen naar een grote prijs, maar alles is in verhouding in orde. Je kan ze nu hier bewonderen, en ik zal ze actief laten totdat ik de volgende kandidaat zal laten zien.

Dit kan morgen zijn, maar het kan ook over 2 of 3 dagen zijn, dat weet ik nu nog niet. Bovendien wil ik een extra motivatie meegeven om de boel wat op te vrolijken met de volgende stelling: Indien de koi een 1ste prijs wegkaapt krijgt de eigenaar een bon van 950 euro voor de aankoop van een volgende koi ofwel voor de aankoop van probites, de keuze is aan de koper.

Indien de koi beslag legt op een 2de plaats, dan geef ik een waardebon cadeau van 500 euro voor de aankoop van een volgende koi ofwel voor de aankoop van probites, de keuze is aan de koper.

Ik kan je alleen garanderen dat de kindai showa een prachtig exemplaar is die de moderne showa vertegenwoordigt. Het sumi is volop in opkomst, de fukurin is ongenaakbaar aanwezig en de rest moet je er maar zelf bij verzinnen.

In de loop van de volgende jaren is 10 cm extra zeker haalbaar en dan beschik je over een jumbo topper van formaat met een body en een uitstraling om je handen en vingers van af te likken. 

 

Meer afbeeldingen

Mogelijke kandidaten koishow: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Kristof_d

555


Matthijs

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml