De vijver van....

De vijver van....

Ik ben onderweg naar Japan, en zit nu in Schiphol te wachten op mijn vlucht naar Seoul, een mooie gelegenheid om een verhaal te schrijven over de vijver van....

Ergens verborgen in de Kempen, ligt de vijver van....Ik mocht niet te veel over de locatie vrijgeven, en dat zullen we dan ook niet doen. Het is in ieder geval een vijver die vol liefde wordt verzorgd en onderhouden, en niets is goed genoeg voor zijn koi.

Er is onlangs een nieuwsitem over geweest, maar ik wou dit even gescheiden houden van het nieuwsitem van vandaag. Het is nog niet zolang geleden, maar toch nog even een verwijzing naar het bericht.

.....heeft sinds eind vorig jaar zijn bestand systematisch zo goed als vernieuwd, en heeft zich met hart en ziel gestort in het ontwikkelen, begeleiden en op laten groeien van jumbo koi. De jumbo die in het vorig nieuwsitem werden getoond waren de moeite waard, want het is weinigen gegeven om koi boven de 80 cm te laten doorgroeien vanaf tosai.

In de plaats daarvan nemen we nu een kijkje in zijn infrastructuur. Ik heb hier vooral aandacht uiteraard voor de koi, maar ook voor de kleine details in zijn tuin. Alles ziet er netjes uit, en je kan zien dat ....veel plezier heeft in zijn hobby, de koi.

Begin dit jaar werden enkele potentiële jumbo van Momotaro bijgekocht, en die kan je zien in het filmpje dat ik gemonteerd heb. Verscheidene nisai van Momotaro worden hier getoond, buiten de eerder getoonde.

De vijver zelf wordt gestuurd door een degelijke filterinstallatie zonder UV, de plantenfilter die zijlangs aan de vijver is gelegen. Het is het soort vijver waar ik volledig achtersta en waar niet de helderheid, maar vooral de kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen. Dat zie je ook terug in he bestand waar je stilaan U tegen kan zeggen.

Het was mij een genoegen om eindelijk deze vijver eens te mogen zien, en het was zeker een plezier om de aanwezige koi te bowlen. Bovendien zaten er nog enkele koi die ik herkende van vroeger, en die....van tosai naar respectabele sansai wist te brengen.

Om dieper in te gaan in de koihobby, en de wens om nog betere koi aan te kopen, heeft ....ook besloten om enkele van zijn tosai, die ondertussen tegen de 70 cm zijn aan te bieden voor een meer dan schappelijke prijs. Ik heb ze gezien, en ze zijn hun geld meer dan waard.

Het is een unieke gelegenheid om in overleg zeer goede koi aan te kopen, rechtstreeks van de eigenaar. Ik zet ze nog even hieronder, en als iemand interesse heeft, kan hij contact met mij opnemen. Ik breng je dan in contact, zodat de zaken onderling kunnen geregeld worden....een buitenkans....

Kohaku van Yamatoya: 1000 euro

Sandan kohaku van Torazo: 1000 euro

Yamabuki, kweker niet bekend: 600 euro

Als dit verhaal getoond wordt, dan zit ik boven in de lucht vermoedelijk. Ik heb het op 27 september geplaatst, dus in jullie tijd is het nu actief. Van wie zou deze vijver trouwens zijn ? Wie vult de ....in ?

Het is ondertussen 11 uur later, en het is nu 7.00 uur bij jullie. Ik zit nu in Seoul, en hier is het 14.00 uur. Ik wacht in de lobby op de volgende vlucht naar Okayama.

Meer afbeeldingen

De vijver van....: afbeelding 1
De vijver van....: afbeelding 2
De vijver van....: afbeelding 3
De vijver van....: afbeelding 4
De vijver van....: afbeelding 5
De vijver van....: afbeelding 6
De vijver van....: afbeelding 7
De vijver van....: afbeelding 8
De vijver van....: afbeelding 9
De vijver van....: afbeelding 10
De vijver van....: afbeelding 11
De vijver van....: afbeelding 12
De vijver van....: afbeelding 13
De vijver van....: afbeelding 14
De vijver van....: afbeelding 15
De vijver van....: afbeelding 16
De vijver van....: afbeelding 17
De vijver van....: afbeelding 18
De vijver van....: afbeelding 19
De vijver van....: afbeelding 20
De vijver van....: afbeelding 21

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240