De voerautomaat van Cas

De voerautomaat van Cas

Ik heb al meerdere keer een voerautomaat uitgeprobeerd, soms vind ik ze goed, soms vallen ze me tegen.

Waar ik af en toe mee werk zijn de bandvoerautomaten van Duitse makelij. Deze zijn oersterk, gaan niet kapot en bevallen me goed. Zaterdag kreeg ik echter het bezoek van Cas, beter bekend als de Takazumi man. Cas is een beminnelijk persoon, kan het goed uitleggen, en hij kwam eventjes zijn voerautomaat bespreken.

Zoals je ziet op de foto, is het een langwerpig systeem dat het voer uit de voederbak schud of trilt als het ware. Een tijdklok bepaalt wanneer en hoelang je het voer in de bak laat "schudden". Nadeel is dat het op electriciteit werkt, en dus afhankelijk bent van een stopcontact.

Voor buiten, waar bij mij de meeste tijd wordt doorgebracht, is het dan een vervelend toestel. Nu meen ik te weten dat er onder mijn klantenkring mensen zijn die verstand hebben van zonnepaneeltje om een toestel zoals dit te bedienen, analoog aan de koicafé voederautomaten.

Indien die personen zich eventueel willen melden om zich hierin verder te verdiepen, zou het fijn zijn als ze contact zouden opnemen. Bedoeling is dus om deze voederautomaten uit te rusten met een zonnepaneeltje in combinatie met batterijen, zodat deze zonder bedrading kunnen opgehangen worden.

Volgens mij moet het voor de kenners een gemakkelijke klus zijn, en als het prijstechnisch een haalbare kaart is, heb je vermoedelijk een fijne voederautomaat. Cas was zaterdag ook aanwezig, en heeft de ganse dag de tijd genomen om zijn voederautomaat voor te stellen, logisch dat ik hem dan eventjes in het zonnetje zet.

Ik zal in de loop van de winter deze voedermachine eens proberen uit te testen, en je de resultaten meedelen. Deze voederautomaten kosten in deze uitvoering 199 euro. Ik heb ze niet in voorraad, maar moesten er mensen zijn die interesse hebben, kunnen mij altijd een mailtje sturen.

Technische omschrijving

Het principe van de Takazumi Visvoer automaat is gebaseerd op de principes van automatisch voeren in de professionele viskweek. Deze automaat heeft een volume dat groot genoeg is voor ongeveer 2,5 kg visvoer.

De Takazumi Visvoer automaat is niet transparant uitgevoerd, daardoor ontstaat binnenin geen condens en het voer blijft droog. Het ontwerp is zodanig dat het interieur geen dode hoeken kent, waarin zich voer ophoopt. De automaat loopt helemaal leeg.

De Takazumi voerautomaat wordt geleverd met een elektronische Brennenstuhl timer; een kwaliteitsinstrument met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. De timer is met minuten precisie af te stellen. De hoeveelheid voer die doorgevoerd wordt, is behalve door middel van de timer (door het instellen van een tijdsduur) ook af te stellen met de schotel onderin het apparaat.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137