De volksverhuizing is een feit

De volksverhuizing is een feit

De eerste koi gaan ondertussen naar buiten, en kunnen beginnen te genieten van de zon.

Al de koi die niet verkocht zijn, worden systematisch naar buiten gebracht. Het zou beter zijn als het water nog iets warmer was, maar het is nu éénmaal zoals het is, en je moet koi nu ook niet gaan behandelen als verwende vissen, het zijn tenslotte koudbloedige dieren, of dieren die zelf geen eigen lichaamswarmte kunnen produceren.

Het zijn ieder jaar weerkerende vervelende periodes. De nieuwe vissen komen aan, de gasten moeten verhuisd worden. Veel mensen proberen het uit te stellen, alhoewel er geen reden voor is, maar het is altijd een opluchting als de grote verhuis heeft plaatsgevonden. Er moeten nog 70 koi van eigenaar veranderen, en dat is niet niets...

De eerste aan de beurt waren de Ueno koi, die ik nog even gefilmd heb vooraleer ze naar buiten gingen. Toch een speciale serie waar ik hoe langer hoe liever naar kijk. Ik ben echt benieuwd hoe de verdere ontwikkeling zal worden. Om het met een mooi woord te zeggen…aimable koi…

Tevens is gisterenavond laat ook de eerste nieuwe hotelgast aangekomen. Een karashigoi van Hirasawa, die aangekocht werd via de bemiddeling van Arie van Oosterhoutkoi. Ik moest nog een degelijke karashigoi zoeken voor Polleke, en uiteindelijk vond ik via Arie wat Polleke zocht, en waarom ook niet samenwerken in zulke gevallen.

Ze werd 74 cm gemeten in de nieuwe meetbak, en Polleke was blijkbaar tevreden met zijn nieuwe aanwinst. Mooie strakke body, goed staartstuk en een koi waar nog groei in zit, zeker als deze verhuist naar zijn nieuwe verblijfplaats. We zullen het blijven opvolgen.

Nog een mooi filmpje om te zien is dit filmpje van de beste in variëteit winnaars 2015. Hier zie je de showa Black Dragon en de bijzonder mooie ginrin kohaku van Momotaro.

Meer afbeeldingen

De volksverhuizing is een feit: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240