De warmte in de koihobby

De warmte in de koihobby

Het noodlot van een koidealer is dat je steeds op zoek moet gaan naar nieuwe klanten, want vijvers raken vol.

Het laatste jaar zijn er vele nieuwe gezichten bijgekomen, en dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen. Er is gisteren weer een heleboel gebeurd dat ik hier eventjes moet neerpennen natuurlijk.

Ondanks het feit dat het een zondag is, was ik reeds volop aan het werk, zij het dan in de heraanleg van de tuin van mijn zoon, totdat ik gebeld werd door Patrick van Zenkoi om zijn koi op te komen halen. Patrick kocht deze sanke Momotaro die ik op de laatste veiling te pakken kreeg.

Met zijn 41 cm een indrukwekkende tosai en als ik zie waar de koi naartoe gaat, dan heeft ie een gouden toekomst voor de boeg. Best leuk om nadien een update te ontvangen om te zien waar de koi naartoe gaat. Bovendien kan je in het filmpje genieten van een bijzonder charmant aangelegde tuin, waar velen jaloers op zouden kunnen worden.

Bekijk hier het filmpje van Patrick

Hallo Luc, De sanke is goed aangekomen en zwemt rustig rond en heeft zelfs al wat gegeten. Bedankt voor de goede zorgen en de aangename ontvangst. Ik heb via wetransfer enkele fotos en videos door gestuurd.

De huidige vijver is 21 jaar geleden gebouwd (toen was ik een van de eersten die bodemdrains gestoken heeft (had dit gezien bij Boeykens)) en heeft een inhoud van 35m³ werd gefiltert door vortex - meerkamer (4 x (1 x 1 x 1.5m)) - trickle.

deze winter werd de vortex vervangen door een trommel en in de eerste kamer werden de borstels vervangen door bewegend bed. De tuin is langzaam van een standaard tuin met gazon en borders gewijzigd in een Japans getinte tuin met wel veel groen. Momenteel zwemmen er 16 koi rond tussen 86 en nu de sanke 41cm + 2 steuren, sommige koi heb ik al 21 jaar.

Groeten, Patrick

Fijn om te horen dat de koi al 21 jaar in hun bezit zijn en nog goed rondzwemmen. Dit geeft meteen ook een klein inzicht op de vraag hoe oud koi kunnen worden...

Patrick en Joeyvan Zenkoi aten hier een aardig stukje privé tuin zien en uiteraard een vijverpartij die ze zelf ook aangelegd hebben. Fijne mensen met een sterk staaltje vijverkennis, die ook de de vijver van Filip hebben aangelegd. Mensen waar ik voor de 100% mijn vertrouwen aan kan geven als je een vijver op de juiste manier wil aangelegd hebben, en dan nog eens voor een correcte prijs. Geen geleuter, geen gezever…vakwerk voor een sterke prijs, wat wil je nog meer….

Maar dat was niet niet alles gisteren. Er kwamen nog 2 jumbo koi binnen, die reeds in maart gepland waren, maar die gisteren pas binnen kwamen, juist op tijd voor de jaarlijkse barbecue, zodat de aanwezigen nog kunnen genieten van een mooi stukje koi.

Beide koi werden aangekocht in samenwerking met Joachim van t'Viske, iemand waar ik nog altijd veel vertrouwen in heb qua echte kennis. Deze sanke van Sakai, 80+, is al een tijdje in hun bezit en om onbegrijpelijke redenen niet verkocht. Dit is in mijn ogen een speciale sanke waar ik hopelijk veel plezier aan terug zou mogen beleven.

Ze doet me een beetjes denken aan Domino, ook een sanke waar ik nog met plezier aan terugdenk. Het filmpje is al van 2009, maar ik denk er nog regelmatig aan, en deze sanke doet me hieraan denken. Nog een filmpje van 2010 , en het zou fijn zijn om te weten wat er ondertussen mee gebeurd is, want na een verblijf in de vijver van Rini, besloot Rini met koi te stoppen, en werd Domino verkocht.

Deze sanke van Sakai heeft dezelfde behandeling en dezelfde liefde nodig, en als de nieuwe eigenaar voor elkaar krijgt wat ik in mijn hoofd heb, dan is het einde nog niet in zicht. Het verblijf binnen heeft ze geen goed gedaan, maar met de goede zorgen, zal ze binnen een jaar een echte metamorfose ondergaan, en ik hoop dat ik kan meemaken wat er ook met Domino toendertijd was gebeurd. Ik hoop dus op een mooi vervolg….

Buiten de sanke kwam ook de lang verwachte kohaku van Sakai binnen. Dit is een prijsbeestje dat kan je zien, daar heb je niet veel woorden voor nodig. Het oog van Joachim heeft toch weer gezorgd voor een goede aankoop. Ik ben er blij mee, ondanks dat deze kohaku nog geen nieuwe eigenaar heeft gevonden.

Tenslotte nog even melden dat er al 8 stuks verkocht werden van de pick and go actie deze week. Gaan er de beste uit ? Kom zelf even een kijkje nemen, want deze koi zijn er nog over. Je kan ook het ganse lot kopen, en dan doe ik nog iets speciaal, want ik heb plaats nodig…

Meer afbeeldingen

De warmte in de koihobby: afbeelding 1
De warmte in de koihobby: afbeelding 2
De warmte in de koihobby: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240