Een hele boterham

Een hele boterham

En ik dacht dat ik gisteren alles rustig zou kunnen klaarzetten voor de jaarlijkse barbecue..mis poes…

En bovendien verwacht ik vandaag ook een groot aantal mensen die hun koi komen ophalen, en eventueel ook komen kijken, zodat het avondwerk zal worden om alles klaar te krijgen voor morgen.

Het ophalen van de koi komt nu in een stroomversnelling. Als eerste kwamen Patrick en Chris aan de beurt die hun, toch wel indrukwekkende sanke van Momotaro kwamen ophalen. Ze hebben haar de naam "Roodkapje" gegeven.

Ik herinner me deze aankoop nog zeer goed, want ik was er bijzonder blij mee. Het was oktober 2013 op de veiling, en ik geloof zelfs dat het de eerste koi van de aanbiedingen van de sanke was. De daaropvolgende ontwikkeling was enorm bevredigend totdat hij vandaag na bijna 2 jaar bij de eigenaars terechtkomt.

Nu heb ik achteraf een paar foto's van Patrick aangekregen, en wat zie ik…algenrijk water, het sopje waar ik een zwak voor heb, maar dat door velen niet gesmaakt wordt…wel door mij hoor. Wat een luxe voor de koi. Mijn verwachtingen zijn nu zeker hoog gespannen, en bovendien kreeg ik nog info over het overzetten van de koi met de waterwaardes. Misschien dat het jullie wel interesseert. Ziehier zijn mail:

Na een uurtje rond dobberen op de vijver is ze in de bak gegaan met een handje zout, en dan maar beetje bij beetje het water uit de zak laten mengen met het water uit de bak. Ik was wel heel verwonderd hoe snel het water uit de zak verzuurd was ( PH 7,24 na een rit van 3 uur) tenslotte beetje bij beetje water uit de vijver bij gedaan tot de PH in de bak en de vijver ongeveer gelijk waren en na nog een uurtje in de bak was ze klaar om haar nieuwe woonst te betrekken.

Ze is een heel aangename en gemakkelijk handelbare Koi. Nu nog een een tweetal weken in ons groene sopje en dan gaat de amalgaam lamp op tot de vijver iets helderder wordt en we op die manier volop kunnen genieten van onze nieuwe aanwinst. Ter info nog even onze waterwaardes.

PH 8,89

KH 4

GH 7

TDS 230

Nitriet 0,00987 mg

Ammoniak 0,091

Fosfaat 0

Temperatuur 17

Dit alles gemeten met de professionele versie van Hannah instrumenten

Succes met de BBQ morgen.

PS: het potje staat te stoven...Grtjs

Waar ik veel vragen over krijg tegenwoordig is de hoge PH waarde in de vijvers. Niet alleen van bepaalde regio, maar van over heel België en Nederland. Ik zal vandaag mijn vijvers ook eens nameten, want ik geloof niet dat ik een Ph van bijna 9 zal halen. Ik heb echter nog klanten die uit dezelfde regio komen en die ook hun Ph op dezelfde waarde hebben. Ter info: Zure oplossingen hebben een pH lager dan 7, en dus een hoge zuurgraad. Basische oplossingen hebben een pH hoger dan 7 en dus een lage zuurgraad.

Na het afscheid van de sanke kwam Theo zijn lang verwachte showa van Momotaro ophalen. Was dat beest toch nog eens eventjes 2 cm gegroeid….en dat op die korte tijd van 5 weken….63 cm was hij, onvoorstelbaar voor een nisai...

Ik weet waar hij terechtkomt en de resultaten uit deze vijver liegen er niet om. Een aantal jaren geleden is hier ook nog en mannelijke maruten kohaku van Momotaro naartoe gegaan en toen ik die terugzag verleden jaar, begonnen mijn oogjes te blinken. Deze vijvers staan altijd wel onder controle van Ben, dat mag ook wel eens vermeld worden. Deze klanten luisteren getrouw naar Ben, en de resultaten liegen er niet om.

De mannelijke sanke van Momotaro was 57 cm en is een onverwachte keuze van Martin. Hij is bijzonder in zijn nopjes met zijn mannelijke sanke van verleden jaar, waarvan hij beweert dat het zijn mooiste koi in zijn vijver is op dit ogenblik.Misschien herinner je je machtige mannelijke sanke nog wel. Deze had ik weggesnoept op de veiling van oktober 2013, en dat gaat me niet meer makkelijk lukken. Daarom heeft hij ervoor gekozen om enkele mannelijke Momotaro in zijn vijver te plaatsen om te zien of ze dezelfde ontwikkeling gaan doormaken als deze. Wie niet waagt, niet wint....

Een project dat je kan toejuichen vind ik persoonlijk, omdat het ons bijzonder moeilijk gemaakt wordt momenteel om de dure vrouwelijke koi aan te kopen in Japan. Wel is het zo dat Martin ook onze manier van vijveren toepast met bijzonder goede resultaten. Ik ben dan ook bijzonder benieuwd naar de ontwikkeling van deze sanke.

William kwam zowel met zijn zoon als zijn kleinzoon Jenne om enkele koi op te halen. HIeronder bevond zich de Japanse prijswinnaar onder de kohaku 42 Bu. Een plaatje van een kohaku. Hij zit hier in de bowl met een kohaku van Taniguchi. Ja, eindelijk eens geen Momotaro zul je denken, en dat klopt een beetje.

Ik heb Jenne dan ook maar dadelijk aan het werk gezet, en opa was zo vriendelijk om me enkele foto's op te sturen die hij zelf gemaakt had tijdens zijn bezoek. Tenslotte ging de showa van Ueno ook mee richting de Vlaanders. Deze had een moelijke periode achter de rug, dat moet ik helaas toegeven. Soms gebeurd het dat niet alles verloopt zoals je wenst, en deze showa liet het op een bepaald ogenblik afweten.

Het was zelfs zo dat ze bijna op sterven na dood was, en ik heb alles uit de kast moeten halen om deze er nog door te krijgen, wat me uiteindelijk gelukt is. Zulke dingen gebeuren, hoe spijtig het ook is. Ze is grotendeels hersteld, maar heeft wat van haar charme ingeboet. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat ze, zij het met uitstel, volledig terug zal herstellen en wie weet ons allen zal verrassen in de toekomst.

William had voor mij nog een presentje bij in de vorm van een fles rode wijn, maar niet zomaar de eerste de beste wijn, een grand cru classé sint Emilion. Deze ga ik lekker met mijn vrouwtje degousteren op de gepaste tijd…

En toen kwam Simon met zijn vrouw nog even langs. Hij ging proberen wat visjes uit de aanbieding van de pick and go verder op te laten groeien en vond het een mooie gelegenheid om gebruik te maken van deze sublieme aanbieding.

Hij nam er tenslotte 5 stuks mee en misschien krijg ik nog ooit een update van dit vijftal. Er blijven er niet zoveel niet meer over van de pick and go, misschien een stuk of 7. Ik hoop deze vandaag nog te verkopen, we zullen zien.

De reden om deze koi goedkoop te verkopen is vrij eenvoudig. Het is mijn ding niet….en ik ben vastbesloten om alle koi de nodige ruimte te geven om verder te ontwikkelen en me niet te vergalloperen aan een overbevolking. Kopen met verstand, verkopen met garantie, dat doe ik het liefste. Geen topkoi, geen tategoi, geen very high qualtity koi, maar degelijke, deugdelijke subtop koi met veel toekomstpotentieel, dat is mijn keuze.

Nog even zeggen dat de meeste foto's ditmaal door de bezoekers zijn gemaakt en nadien opgestuurd. Hier kan ik alleen maar heel blij mee zijn. Nu nog hopen dat ik vandaag en morgen hetzelfde weer krijg als gisteren….

Nog 39 koi to go home...

Meer afbeeldingen

Een hele boterham: afbeelding 1
Een hele boterham: afbeelding 2
Een hele boterham: afbeelding 3
Een hele boterham: afbeelding 4
Een hele boterham: afbeelding 5
Een hele boterham: afbeelding 6
Een hele boterham: afbeelding 7
Een hele boterham: afbeelding 8
Een hele boterham: afbeelding 9
Een hele boterham: afbeelding 10
Een hele boterham: afbeelding 11
Een hele boterham: afbeelding 12
Een hele boterham: afbeelding 13
Een hele boterham: afbeelding 14
Een hele boterham: afbeelding 15
Een hele boterham: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240