Ik was blij dat het regende

Ik was blij dat het regende

Misschien een rare uitspraak en ik vond het helemaal niet gezellig dat het regende, maar beter gisteren regen dan vandaag.

Een Barbecue heeft nu eenmaal zon nodig, want alles staat of valt met de zon. Ik probeer het ieder jaar weer af te dwingen en soms lukt het me ook. Vandaag ziet het er ook weer "gezond weer uit."

Door de één of andere reden komen er minder mensen dan anders, wat vermoedelijk te wijten zal zijn aan het verlengd weekeind en de feestdagen die eigen zijn aan de maand mei. Toch worden er een 50-tal mensen verwacht, en laat ons hopen dat het een gezellige dag wordt.

Hoe het komt weet ik niet, maar ik heb dit jaar verschrikkelijk veel werk gehad. Mijn tijd is bijzonder beperkt geweest en ik moet toegeven dat ik af en toe eens moe ben geworden, en dat gebeurd niet gemakkelijk, want mijn motor is nog goed gerodeerd.

Het ergste lijkt nu voorbij en we kunnen ons stilaan voorbereiden op een zomer die hopelijk zijn weerga niet kent, met aangename constante temperaturen, een zacht zonnetje en veel mooie koi die verkocht worden.

Door de één of andere reden geraak ik niet aan voldoende koi, en kan ik mijn voorraad nauwelijks aanvullen. Ik moet dringend weer nieuwe bronnen aanboren, maar de kwaliteit moet gehandhaafd blijven, dat staat voorop, en hier is nog een zware taak voor me weggelegd.

In ieder geval, ondanks de regen, had ik voldoende aanloop, en kon ik niet klagen over de animo door de aanwezige koikichi. Na het bowlen van een aantal tosai besloot Gino een showa aan te kopen die wellicht een spannende toekomst tegemoet zou kunnen gaan.

Niet de grootste, maar wel een flinke stevige body met een heel interessant patroon. Het hi is wat twijfelachtig, maar met een goede begeleiding moet dat goedkomen. Het yondan patroon met het onderliggende sumi geeft de showa het predikaat onvoorspelbaar, en dat is intrigerend. Hopelijk is de ontwikkeling positief en ik wil hier graag een update van ontvangen.

Ik zie haar graag, ik zie haar niet graag…dat is hetgeen bij deze tancho showa van toepassing is. Het is een Sekiguchi die ik aankocht in oktober 2013 en die in april is binnengekomen. Ik heb nog een filmpje van aankoop. Nu Sekiguchi de GC is geworden van de Wakagoi show, is dit natuurlijk altijd meegenomen. Ze is ondertussen toch 67 cm gemeten, en dit voor een sansai van Sekiguchi wat zeker niet onaardig is. Haar sterke punt is zeker en vast de hoge huidkwaliteit met een sterk shiroji. De tancho is vuurrood, het sumi onvoorspelbaar, maar dat maakt het mooi in de koihobby nietwaar ?

Dieter kwam van het verre Poperinge om ook eens even gedag te zeggen en een Purachina aan te kopen. De keuze was niet moeilijk want ik had er nog maar 2, en geloof het of niet, maar ze leken ook nog op mekaar. Dieter start een nieuwe vijver op en wil graag het zekere voor het onzekere nemen. Helaas kan je bij koi geen zekerheden inbouwen, maar daar kom je nog wel achter...

Na sluitingsuur heb ik dan nog alles klaargemaakt voor vandaag, want ik verwacht een aantal gasten voor de jaarlijkse barbecue. Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen…

Meer afbeeldingen

Ik was blij dat het regende: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240