" /> " />
Er is maar één woord voor

Er is maar één woord voor

Ondanks de lagere opkomst ditmaal, denk ik dat ik met het woord "gezellig" alles omschrijf over de dag van gisteren.

Het is een heel werkje om alles klaar te maken en te organiseren, maar achteraf is de voldoening altijd zeer positief. Ik kan alleen maar zeggen: doe of je thuis bent, eet en drink zoveel je wil, de gezelligheid moet je zelf maken.

Ik wist dat er een heleboel kinderen bij zouden zijn, dus had ik ook gezorgd voor een springkasteel, en dat had behoorlijk wat succes. Ik denk trouwens dat de meesten er ook blij mee waren, want anders gaan de kinderen maar wat graag snel naar huis.

De bbq was in orde, de hulp werd gevonden in de aanwezigen zodat ik geen extra personeel moest inschakelen, en zoals altijd valt alles in zijn plooi, zodat de koikichi hun ding konden doen.

Ik had de opdracht gegeven om niet teveel te bowlen, en kon gelukkig rekenen op de hulp van Ben. Bewust doe ik geen verkoop omdat dagen zoals deze niet moeten ontsierd worden door commerciële belangen. Dat doe ik wel op andere dagen.

Toch willen de mensen af en toe eens een visje zien, en dan kan je moeilijk weigeren. Het aantal filmpjes is beperkt, maar ik zal toch een klein overzichtje geven van wat er te zien was.

Eerst en vooral een kort overzichtsfilmpje van het gebeuren, en zoals je ziet heb ik weer prima weer afgedwongen, alhoewel het toch op het nippertje was….Trouwens mijn fototoestel heeft onlangs weer een smak tegen de grond gemaakt, en dat schept toch wat problemen, want de filmpjes zijn bloeddoorlopen...

Eerst en vooral een aantal jumbo tosai, vooral van Taniguchi, waar ik toch het predikaat bijzonder goed aan blijf geven. Ik weet hoe deze zich kunnen ontwikkelen, en ik raad iedereen aan om deze te komen bekijken als je graag hoogwaardige tosai wil hebben die bijna 90% zeker goed zullen ontwikkelen.

Ik vloek altijd omdat Taniguchi bijna altijd problemen geeft met het verzenden van koi, maar als ik wat afgekoeld ben, vergeef ik het hem, want ik blijf plezier scheppen in zijn fijne meesterwerkjes.

Voor Marie, iemand die normaal geen interesse heeft in koi, en ook voor de eerste keer een bezoekje bracht, bowlde ik een tancho van Momotaro. De rode gloed in het filmpje blijft een nawee van het vallen van de camera. Ik ga deze week een andere aanschaffen…

Voor een goede en trouwe vriend, die helaas niet aanwezig kon zijn (mietje) moest ik even deze showa van Ueno bowlen. Door iemand werd hij "zwarte piet" gedoopt, en dat werd hilarisch ontvangen. Een gepaste naam voor toch wel een speciale koi. Nu nog sinterklaas vinden….

Lieuwe en Ite, twee speciale namen die je niet makkelijk hoort. Zij kwamen van het hoge noorden om hun showa op te halen. Het was ook mijn persoonlijke favoriet bij de Ueno showa, en ik verwacht dan ook heel veel van deze showa.

Nadien kreeg ik nog het bericht dat de koi goed aangekomen was plus nog enkele foto's en dat maakt me altijd blij. Tof dat de mensen eventjes een mail sturen na het lange transport dat alles in orde is. Dan ben ik gerust….en ik ben ook bijzonder trots dat men van zo verre een reis onderneemt om bij mij een visje te kopen…

Een speciaal patroon maakt de koi altijd unieker. Dat is bij deze kohaku van Momotaro zeker het geval. Samen met deze showa van Momotaro verhuizen ze richting Spijkenisse. Mijn camera sloeg weer rood door, maar niemand kan ontkennen dat dit toch wel een kohaku is met een aardig patroon en een showa van 37 cm die ballen heeft.

Als ik het goed begrepen heb zal de showa in een soort proef gestoken worden, waar hij het moet opnemen tegen enkele tegenstanders. Hiervoor werd een speciale opgroeifaciliteit opgestart. Ik blijf gewoonlijk bescheiden, maar als de tegenstanders prijs/kwaliteit idem dito zijn, weet ik al wie er de contest gaat winnen. En bescheiden, neen dat ben ik niet echt…

Ik hoop in ieder geval dat ik een overzicht krijg van de tegenstanders met informatie via foto's en filmpjes zodat ik de strijd via het nieuws kan opvolgen. Als de eigenaar het wil, zal ik ook de mening vragen van de trouwe lezers, want ieders mening is belangrijk.

Wat een klassebak vind ik deze showa van Momotaro. Ik blijf me verbazen over zijn uitstraling, maar dat niet alleen. Ook zijn bouw, zijn lengte en zijn kracht geven me een goed gevoel. Kon ik er van deze maar een paar honderd per jaar aankopen, dan was mijn werk bijzonder makkelijk. Klassebak is alles wat ik er over kan zeggen, en wie het niet met me eens is…sta op en zeg het me….

Fijn besnaard, vrouwelijk en uiterst elegant met een toekomstperspectief waar ik 120% zeker van ben dat het goedkomt met deze sanke van Taniguchi. Noëlle was er blij mee, neen dolblij…hij gaat naar Hengelo en zij, want het is ook nog een vrouwelijke tosai zal het daar goed hebben. Ze zal in ieder geval verwend worden en niets tekort komen, dat staat als een paal boven water.

Ik wou vandaag eigenlijk geen lang nieuwsitem schrijven, maar ik zie dat ik weeral aardig wat volgepend heb. Zaterdag ga ik een speciale voorstelling houden van de hoogwaardige tosai die nog binnenzitten, maar daarover morgen meer.

Geniet van de foto's, maar zoals je kan begrijpen zitten er veel foto's tussen van mijn prachtige kleinkinderen, kinderen en schoondochters…

Meer afbeeldingen

Er is maar één woord voor: afbeelding 1
Er is maar één woord voor: afbeelding 2
Er is maar één woord voor: afbeelding 3
Er is maar één woord voor: afbeelding 4
Er is maar één woord voor: afbeelding 5
Er is maar één woord voor: afbeelding 6
Er is maar één woord voor: afbeelding 7
Er is maar één woord voor: afbeelding 8
Er is maar één woord voor: afbeelding 9
Er is maar één woord voor: afbeelding 10
Er is maar één woord voor: afbeelding 11
Er is maar één woord voor: afbeelding 12
Er is maar één woord voor: afbeelding 13
Er is maar één woord voor: afbeelding 14
Er is maar één woord voor: afbeelding 15
Er is maar één woord voor: afbeelding 16
Er is maar één woord voor: afbeelding 17
Er is maar één woord voor: afbeelding 18
Er is maar één woord voor: afbeelding 19
Er is maar één woord voor: afbeelding 20
Er is maar één woord voor: afbeelding 21
Er is maar één woord voor: afbeelding 22
Er is maar één woord voor: afbeelding 23
Er is maar één woord voor: afbeelding 24
Er is maar één woord voor: afbeelding 25
Er is maar één woord voor: afbeelding 26
Er is maar één woord voor: afbeelding 27
Er is maar één woord voor: afbeelding 28
Er is maar één woord voor: afbeelding 29
Er is maar één woord voor: afbeelding 30
Er is maar één woord voor: afbeelding 31
Er is maar één woord voor: afbeelding 32
Er is maar één woord voor: afbeelding 33
Er is maar één woord voor: afbeelding 34
Er is maar één woord voor: afbeelding 35
Er is maar één woord voor: afbeelding 36
Er is maar één woord voor: afbeelding 37
Er is maar één woord voor: afbeelding 38
Er is maar één woord voor: afbeelding 39
Er is maar één woord voor: afbeelding 40
Er is maar één woord voor: afbeelding 41

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137