De zorgenkinderen

De zorgenkinderen

Als de koi te lang eten hebben gehad voor transport en de verpakking niet goed in orde is gebracht, dan vraagt dit om problemen.

Het probleem is dan ammoniak in de zak, met het gevolg dat tijdens de reis een ammoniakvergiftiging kan optreden, met als gevolg het verbranden van de vinnen en de kieuwen.

Dit was helaas het geval met de Taniguchi showa die begin april werden geleverd. Het was reeds te zien als je de zak opent. Het water stinkt en is vervuilt, zoals je op bijgaande foto kan zien, en zoals je kan zien aan de vinnen en de huid zijn er beschadigingen opgetreden.

Een vervelende zaak, niet alleen voor de koi, maar ook voor mij en vooral voor de klanten die eventueel al een koi hebben gekocht. Ik moet dan mensen teleurstellen omdat bepaalde koi het niet gehaald hebben. Ik ben er 9 verloren, en dan moet ik nog blij zijn dat de meeste daarvan niet verkocht waren. Ik dacht ze nog te kunnen redden, maar helaas....

Op dit ogenblik zijn de overigen goed in conditie en bekomen van hun desastreuse reis. Het werd tijd om de schade op te nemen, en daarom heb ik ze gisteren even allemaal gecontroleerd, zoals je op dit filmpje kan zien.

De mensen die een koi verloren hebben zijn op de hoogte gebracht en mogen uiteraard uit de overblijvende een andere koi kiezen, of het geld gebruiken voor een andere aankoop. Het verlies van de overleden koi zal ik moeten regelen met Taniguchi San.

Het zijn van die dingen die kunnen gebeuren, maar waar weinig over gepraat wordt. Daarom is het ook zo belangrijk dat je er op drukt om allfish zakjes te gebruiken en je vertrouwen te geven aan de kweker. Ik kan me helaas niet herinneren of dit gedaan was bij dit transport, want ik had het te druk om te zorgen dat de koi zo snel mogelijk uit de zak kwamen. Bovendien wil ik toch nog eens de complimenten geven aan de Momotaro koi farm. Dit transport is 100% vertrouwbaar, en de koi komen uit de zak, net of er niets is gebeurd.

Ik had ook een wedstrijdje gekoppeld aan deze levering, door de beste van de serie uit te laten kiezen door een aantal koiliefhebbers, maar door dit voorval zet dit een domper op de hele affaire, en ben ik zelf niet blij met het gebeurde.

De bijhorende wedstrijd zou een prijs van 300 euro zijn voor de best verkozene door een 3-tal juryleden. Als de deelnemers het goed vinden zou ik dit willen ombuigen naar het volgende: normaal zou er nog transport moeten betaald worden op deze showa, zoals was aangegeven. In dit geval zou ik het transport gratis willen geven, en de wedstrijd annuleren. Het transport van de 2 dozen, komt overeen met de prijs die ik zou weggeven, dus in principe is iedereen een beetje winnaar, en ben ik de grote verliezer.

Ik ga een nieuwe kleine wedstrijd organiseren die in mijn hoofd zit, maar dan in verband met de kleine Sekiguchi showa. Ik heb deze ondertussen ook allemaal gefotografeerd en gefilmd, zodat het iets meer duidelijk is over welke showa het gaat. Ze zijn niet groot, maar ze zijn wel fijn om te zien. Het zijn allemaal geselecteerde koi door Matthijs en Polleke, en hier werd vooral aandacht besteed aan het patroon. De codenummers gaan van 1403051 tot en met 1403078.

Deze zijn wel allemaal perfect in orde, en in de loop van de volgende dagen zal ik meer berichten over de wedstrijd die in mijn hersenen aan het rijpen is.

Een droevig nieuwsitem, waarover ik getwijfeld heb om het te vermelden. Helaas is het een onderdeel van het koidealen. Ik kan niet meer doen dan mijn verontschuldigingen aanbieden aan de gedupeerdeen, maar het zijn dingen waar ik geen macht over heb.

Meer afbeeldingen

De zorgenkinderen: afbeelding 1
De zorgenkinderen: afbeelding 2
De zorgenkinderen: afbeelding 3
De zorgenkinderen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240