De zwarte engel

De zwarte engel

Sommige koi blijven je bij, alleen maar omdat ze er zo speciaal uitzien en om de één of andere reden in je geheugen blijven hangen.

De zwarte engel of black angel zoals ze genoemd wordt is er één van. Je houd ervan je houd er niet van, de keuze is altijd aan diegenen die dit soort koi kiezen.

Indrukwekkend is ze in ieder geval, want uitstraling heeft ze wel. In november 2014 kwam ze als nisai aan in Arendonk, dus moet ze nu 4 jaar zijn.

De zware bouw met het indrukwekkende hoofd was de reden dat Matthijs deze koi wou hebben. Het zware sumi was geen bezwaar, en denk maar aan diegenen die graag een magoi zien, die zijn er ook voldoende.

Hij wil er een jumbo van maken die de 80 cm zou halen, en hij is goed op weg. Op dit ogenblik tikt ze net geen 70 cm aan, en zwemt ze in een niet te grote vijver, maar wel onder de goede zorgen van lobke en Matthijs.

Of hem dit zal lukken is nog maar de vraag, maar naar het voorbeeld van Ben zie ik toch voortekenen die ook van deze indrukwekkende koi een magische jumbo zullen maken.

Niet iedereen is gezegend met een vijver die 50 kuub of meer is, maar dat hoeft geen obstakel te zijn als je voldoende kennis hebt om je vijver te sturen.

Onlangs is Matthijs verhuisd, en zelfs met de opstart van een nieuwe vijver zijn er geen problemen geweest…gelukkig maar, want het nieuwe vijversyndroom kan af en toe wel eens voor akkefietjes zorgen.

Ze ziet er nu zo uit

Toen ze in Arendonk kwam zag ze er zo uit. Blijkbaar is ze ondertussen nog zwarter geworden aan de foto’s te zien, en hopelijk lukt matthijs in zijn ambitie om de magische 80 cm te overschrijden.

Ondertussen passen de nieuw aangekomen koi zich voorbeeldig aan. Het wordt nu tijd om nog eens afstrijkjes te nemen en te zien of alles in orde is wat betreft de waterkwaliteit. Aan het gedrag van de koi te zien zit dit wel goed.

De koi buiten hebben hun opwarmingsperiode achter de rug, de binnenvijvers zijn nu opgewarmd naar 24°. Als je dus vandaag eventueel een bezoek komt brengen, zul je de koi netjes opgewarmd en vrolijk zien rondzwemmen.

Meer afbeeldingen

De zwarte engel: afbeelding 1
De zwarte engel: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240