Deze dag heeft vruchten afgeworpen

Deze dag heeft vruchten afgeworpen

Ik zal steeds terugvallen op nisai of groter, hoe erg ik ook mijn best doe om tosai aan te kopen.

Ik vind het geweldig om die jumbo tosai naar eten zien te hunkeren, maar dan liefst op een ander. Ik blijf bij mijn big boys, of koi die big kunnen worden. Het grote verloop van de dag kan je onder de column van Polleke en Matthijs lezen, en deze amuseren zich op zijn best zo te zien.

Ik zal mij voorlopig dan alleen maar concentreren op de aankoop van de vissen. Ik heb het gevoel om goede aankopen gedaan te hebben. Mijn strategie van gisteren heeft gewerkt, maar net niet dat kunnen scoren (qua prijs) wat in mijn verwachtingen lag.

Ik zal na het nieuwsitem alles één voor één op de website zetten, maar ik wil er toch een woordje uitleg vooreerst bij geven. Eerst en vooral heb ik een aantal koi gebowld voor mensen die achter dit soort vissen vroegen. Bij Maruhiro zaten er een aantal die misschien konden dienen. Eerst en vooral zul je een ginrin tancho, ginrin soragoi, oshiba shigure en een ginrin oshiba zijn passeren. Van deze reeksen heb ik er 2 aangekocht.

Sansai ginrin tancho 65 cm en Sansai ginrin soragoi 60 cm

1403001-1403002

1403001-1403002

1403001-1403002

1403001-1403002

De ginrin tancho en de ginrin soragoi werden aangekocht, de oshiba shigure en de ginrin oshiba shigure niet. Als je graag weet waaruit wij moeten kiezen, dan kan je het beste hier een kijkje nemen. Niet zo eenvoudig als je denkt... Er werd ook nog een kohaku en een ginrin showa gebowld, die beiden even in ons achterhoofd blijven zitten.

sansai kohaku 60 cm

sansai ginrin showa 65 cm

Vooral de ginrin showa blijft op mijn netvliezen zitten, maar ik ben wat bang voor de verkoop. Het is een wat prijzige vis, maar of ik deze kan verkocht krijgen, is nog maar de vraag. Wie van dit soort vissen houdt, moet zeker toehappen, want deze is niet alleen groot, maar ook nog bijzonder mooi. Ik hou de boot nog even af, en kijk nog wat verder. Ze snel zal ze niet gaan lopen zeker....

Dan hier het verhaal waar ik zeer gelukkig mee ben. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn klanten, want hier kan iedereen voordeel bij doen. Ik was al 2 dagen bezig om Isa te bewerken, wat normaal met mijn charme geen probleem zou moeten zijn, maar blijkbaar is hij gevoeliger voor zijn portemonnee dan voor mijn charme.

Er zaten nog 22 showa in een vijver waar ik zeker en vast mijn zinnen op had gezet. Isa heeft geprobeerd om ze heel duur te verkopen, en dan bedoel ik ook heel duur, maar dat is hem mislukt. Dan kom ik op de juiste tijd in de juiste omstandigheden op de proppen, want hij wil deze showa nu absoluut verkopen. Ik laat je even de mannelijke oyakoi zien, en zeg nu niet dat je niet onder de indruk bent van deze 85 cm mannen, want dan pis ik letterlijk in mijn broek.

Isa papa 1

Isa papa 1

Isa papa 2

Ik zal nu wel nooit weten dat ik een goede deal gedaan heb, dat kan ik alleen te weten komen als ze snel verkocht worden. Wat ik wel zeker weet is dat ik 10 bijzonder aantrekkelijke showa kan aanbieden aan een meer dan behoorlijke prijs. Als je weet dat deze al vanaf half oktober rondzwemmen voor de verkoop, en dat we nu bijna 6 maanden later zijn, dan weet je 2 dingen. Dat hij de koi te duur gemaakt heeft om te verkopen, anders waren ze al lang weggeweest (en dat weet ik toevallig) en dat de koi bij goede opvang een enorme vooruitgang kunnen maken.

Ik ben niet de man om te boel te verzieken met woorden als tategoi, tateshita en HQ koi, maar ik durf wel zeggen dat ik 10 bijzonder mooie showa heb aangekocht, waar ik volledig achter sta.

De prijzen van deze showa starten vanaf 1450 euro, maar zullen alleen geldig zijn tijdens mijn japanreis. Wie interesse heeft om er één van deze serie aan te kopen, moet mij een mailtje sturen met de codenummer van zijn interesse. Ik stuur zo snel mogelijk een mailtje terug met de voorwaarden. Ik kan je garanderen dat de koi zo mooi zijn als je ze ziet, en als je van lakzwarte showa houdt met toekomstpotentie, geloof me dan maar. Ik zet alle koi hier even op een rijtje, en daarna ga ik ze in het nieuwe koiaanbod zetten.

Isa showa 1403003 - 52 - 57 cm

Isa showa 1403004 - 52 - 57 cm

Isa showa 1403005 - 52 - 57 cm

Isa showa 1403006 - 52 - 57 cm

Isa showa 1403007 - 52 - 57 cm

Isa showa 1403008 - 52 - 57 cm

Isa showa 1403009 - 52 - 57 cm

Isa showa 1403010 - 52 - 57 cm

Isa showa 1403011- 52 - 57 cm

Isa showa 1403012 - 52 - 57 cm

Isa showa allemaal samen

Ik ben verschrikkelijk blij met deze collectie, en ik hoop dat ik er nog veel mensen blij mee kan maken.

Ik heb ook nog een japanse meetbak gekocht. Ideaal om in de bowl te plaatsen, dan moet je niet speciaal een meetbak kopen. Hier kan je de meeste koi mee meten tot 70 cm. Ook 15 vlaggen die je op een Japanse vlaggestok kan hangen heb ik gekocht voor mensen die dit graag hebben. Je ziet hier Polleke mee op de foto staan, samen met een kohaku, een sanke en een showa. Ik vraag er 19 euro per stuk voor, dus als je ze graag hebt, leg ik ze voor je klaar, of stuur ik ze op. (De verzendingskosten komen er dan natuurlijk bij).

Ik heb al een groot aantal kigoi gezien, met en zonder rode oogjes, maar nog niet eentje die me echt kan bekoren. Morgenvroeg gaan we opnieuw op pad.

Meer afbeeldingen

Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 1
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 2
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 3
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 4
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 5
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 6
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 7
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 8
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 9
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 10
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 11
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 12
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 13
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 14
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 15
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 16
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 17
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 18
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 19
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 20
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 21
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 22
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 23
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 24
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 25
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 26
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 27
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 28
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 29
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 30
Deze dag heeft vruchten afgeworpen: afbeelding 31

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240